Hjemmelavet Snickers består af fransk nougat, cremet karamel med peanuts og chokoladeovertræk – og smager fantastisk!
Snickers er en af de mest solgte chokoladebarer af den indlysende årsag, at de smager fantastisk!
De består af lækre lag af fransk nougat, cremet karamel og saltede peanuts overtrukket med mælkechokolade.
Vil du prøve kræfter med det, kan du sagtens lave dem selv.
Her får du opskriften på den lækreste hjemmelavede snickers.
Den består af hjemmelavet fransk nougat med peanuts, overhældt med en hjemmelavet dulce de leche med peanuts og overtrukket med chokolade. Processen tager lidt tid, så vil du have en hurtigere udgave, så se genvejen til en hurtig hjemmelavet snickers under opskriften.
Opskrift på hjemmelavet snickers
Hjemmelavet Snickers
Ingredienser
- 200 g sukker
- 240 g lys sirup
- 120 g glukosesirup
- 1 tsk vaniljesukker
- 80 g vand
- 2 stk pasteuriserede æggehvider - cirka 70 gram
- 1 dåse kondenseret mælk
- 150 g peanuts
- 100 g mælkechokolade
Fremgangsmåde
Start med at lave den franske nougat:
- Bring sukker, lys sirup, glukosesirup, vaniljesukker og vand i kog i en gryde og lad det koge, indtil det når en temperatur på 145 grader. Vær obs på, at temperaturen godt kan stoppe længe omkring 110-120 grader for så lige pludselig at stige igen.
- Pisk æggehviderne stive i en skål.
- Når sukkermassen er 145 grader tages den af varmen og hældes langsomt i de piskede æggehvider i en tynd stråle, mens der hele tiden piskes.
- Pisk i alt i ti minutter, så ægge-sirupmassen bliver lun, tyk og klistret.
- Kom 25 gram finthakkede saltede peanuts i massen og rør godt rundt.
- Beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir penslet med en smule neutral olie som solsikke- eller rapsolie.
- Hæld massen i formen og fordel den jævnt med en spartel.
- Sæt den franske nougat på køl og lad den sætte sig i minimum 1 time til den er fast.
Lav imens karamelmassen – Dulce de leche:
- Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde med vand. Sørg for, at dåsen er helt dækket med vand.
- Varm gryden med vand og dåse op til vandet koger. Læg låg på og skru ned så det lige småkoger og lad det småkoge her i 3 timer.
- Tag dåsen op og lad den køle mindst 1 time inden du åbner den.
- Efter afkøling åbnes dåsen og (en del af) den cremede Dulce de leche vendes med de resterende 125 gram grofthakkede peanuts. Afhængig af, hvor meget karamel du vil have, kan du udelade lidt af dåsens indhold. Bruger du hele dåsen, kommer der en del karamel, og baren bliver lidt ustabil (som foto øverst).
- Fordel karamel-peanut massen over den franske nougat i et jævnt lag og sæt tilbage på køl. Lad det stå her til massen er helt afkølet.
Chokoladeovertræk:
- Smelt chokolade over vandbad og fordel den over karamel-peanut massen.
- Lad chokoladen størkne og skær hjemmelavet Snickers ud i passende størrelser.
Få tilsendt opskriften på mail
Genvej til nem hjemmelavet snickers
I opskriften her laver du alle ingredienserne til hjemmelavet Snickers selv. Processen tager lidt tid og kræver at du lige er vågen i køkkenet.
Det er dog muligt at snyde lidt, så du stadig får en skøn smag af Snickers uden at skulle lave det hele selv. Både fransk nougat og den cremede karamel, kan du nemlig købe dig til.
Køb en færdiglavet fransk nougat og skær den i tynde skiver som du fordeler nederst i fadet.
Køb en færdiglavet dulce de leche på dåse og bland karamelmassen med grofthakkede peanuts. Fordel karamelmassen ovenpå den franske nougat.
Skær ud i passende stykker og overtræk med chokolade.
Næringsindhold
Her kan du se næringsindholdet i den hjemmelavede Snickers:
Se også disse opskrifter på lækre søde sager og chokoladebarer:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: