• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hjemmelavet snaps - tre forskellige opskrifter

Hjemmelavet snaps - tre forskellige opskrifter

Hjemmelavet snaps med dild
4.5 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. februar 2024 - Udgivet:  5. marts 2021

Indhold

  1. Hjemmelavet snaps er en af de måder, du kan gøre påskefrokosten personlig. Her får du tre forskellige opskrifter, som du kan nå at have klar til påsken.
  2. Opskrift på citrussnaps
  3. Citrussnaps til påskefrokosten
  4. Dildsnaps på få minutter
  5. Dildsnaps lavet på få minutter
  6. Opskrift på myntesnaps
  7. Snaps er en del af vores historie

Hjemmelavet snaps er en af de måder, du kan gøre påskefrokosten personlig. Her får du tre forskellige opskrifter, som du kan nå at have klar til påsken.

En traditionel påskefrokost byder på alt, hvad hjertet begærer af traditionelle retter og pålæg.

Silden og snapsen åbner ballet, så hvorfor ikke lave en hjemmelavet snaps, der kan blive ballets dronning.

Det er minimalt arbejde i forhold til værdien af at servere ens helt egen kryddersnaps.

Opskrift på citrussnaps

Citrussnaps, hjemmelavet snaps
Karen SenecaKaren Seneca

Citrussnaps til påskefrokosten

4.53 fra 23 stemmer
Citrusfrugter og fisk er det perfekte match, og denne hjemmelavet snaps med appelsiner og frugter passer til de fleste skaldyrs- og fiskeretter.
Forb. tid 10 minutter min
Trækketid 14 days d
Samlet tid 14 days d 10 minutter min
Antal: 1 flaske
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 flaske Brøndums Klar
  • 2 citroner - usprøjtede
  • 2 appelsiner - usprøjtede
  • 8 stilke citronmelisse
  • 4 spsk mørk rørsukker

Fremgangsmåde
 

  1. Skær citrusfrugterne i skiver og både.
  2. Pil skallen af halvdelen af frugterne.
  3. Giv citronmelissen et par klap for at frigive aromaen.
  4. Læg det hele i et patentglas eller en karaffel med tætsiddende låg, kom rørsukker ved og overhæld med Brøndums Klar snaps.
  5. Ryst glasset og lad citrussnapsen stå og trække i mindst to uger.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Dildsnaps på få minutter

Hjemmelavet snaps med dild
Karen SenecaKaren Seneca

Dildsnaps lavet på få minutter

4.60 fra 5 stemmer
Har du to minutter til rådighed? Jamen, så kan du sagtens nå at lave denne enkle snaps, der løfter silden til nye højder.
Forb. tid 5 minutter min
Trækketid 5 days d
Samlet tid 5 days d 5 minutter min
Antal: 1 flaske
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 fl Brøndums Klar
  • 1 håndfuld dild

Fremgangsmåde
 

  1. Bland dild og en halv flaske Brøndums Klar i et patentglas.
  2. Efter fire-fem dages trækketid filtrerer du væsken og blander den med den anden halvdel af Brøndums Klar.
  3. Nu er snapsen klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på myntesnaps

Myntesnapsen er pærelet at lave og den fine mynte passer godt med snapsens skarphed. Denne snaps passer både til fisk, kødpålæg og desserter.

1 flaske Brøndums Klar

4-5 myntekviste

  1. Stik myntekvistene i en flaske Brøndums Klar snaps.
  2. Lad snapsen trække med myntekvistene i 5-6 dage.
  3. Si eller filtrer indholdet og hæld det over i en flaske eller karaffel med låg.

Snaps er en del af vores historie

De tre opskrifter er udviklet af Brøndums, som har givet os lov til at dele dem.

Mest kendt er deres originale kryddersnaps, Brøndums Originale, men den er lidt for skarp til at lave hjemmelavet snaps på. Derfor er opskrifterne baseret på Brøndums Klar.

Brøndums blev oprettet i 1840 og er Danmarks ældste eksisterende snapsemærke. Når vi skåler i snaps, gør vi det nemlig med Danmarkshistorien åndende i nakken.

Brændevinen kom til Danmark i 1400-tallet, hvor den først blev brugt som medicin, indtil folk fandt ud af, at den kunne drikkes.

Snaps fremstilles traditionelt ved at destillere en væske, som er gæret på korn og/eller kartofler.

Overklassen rynkede på næsen af denne skarpe drik, men underklassen og bønderne tog den til sig i sådan en grad, at snapsebrænderier skød op overalt i 1800-tallet. I sin mest populære periode var der over 2000 brænderier i Danmark.

Selvom snaps altid drikkes i snapseglas som shots, hvor man ikke må bide snapsen over, er der andre måder at få den fulde smag på.

Her kan du læse vores fødevareekspert Charlotte Mithrils tips til at nyde en god snaps.  

Se mere indhold:

  • Snaps – sådan lærer du at elske den
  • Sådan tilbereder du sugar snaps ærter
  • Solæg - opskrift på en ægte sønderjysk specialitet
  • Tyttebær - fakta og viden om de syrlige bær
  • Hyben - hvad kan du bruge rosernes frugter til?
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required