Hjemmelavet snaps er en af de måder, du kan gøre påskefrokosten personlig. Her får du tre forskellige opskrifter, som du kan nå at have klar til påsken.
En traditionel påskefrokost byder på alt, hvad hjertet begærer af traditionelle retter og pålæg.
Silden og snapsen åbner ballet, så hvorfor ikke lave en hjemmelavet snaps, der kan blive ballets dronning.
Det er minimalt arbejde i forhold til værdien af at servere ens helt egen kryddersnaps.
Opskrift på citrussnaps
Citrussnaps til påskefrokosten
Ingredienser
- 1 flaske Brøndums Klar
- 2 citroner - usprøjtede
- 2 appelsiner - usprøjtede
- 8 stilke citronmelisse
- 4 spsk mørk rørsukker
Fremgangsmåde
- Skær citrusfrugterne i skiver og både.
- Pil skallen af halvdelen af frugterne.
- Giv citronmelissen et par klap for at frigive aromaen.
- Læg det hele i et patentglas eller en karaffel med tætsiddende låg, kom rørsukker ved og overhæld med Brøndums Klar snaps.
- Ryst glasset og lad citrussnapsen stå og trække i mindst to uger.
Få tilsendt opskriften på mail
Dildsnaps på få minutter
Dildsnaps lavet på få minutter
Ingredienser
- 1 fl Brøndums Klar
- 1 håndfuld dild
Fremgangsmåde
- Bland dild og en halv flaske Brøndums Klar i et patentglas.
- Efter fire-fem dages trækketid filtrerer du væsken og blander den med den anden halvdel af Brøndums Klar.
- Nu er snapsen klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på myntesnaps
Myntesnapsen er pærelet at lave og den fine mynte passer godt med snapsens skarphed. Denne snaps passer både til fisk, kødpålæg og desserter.
1 flaske Brøndums Klar
4-5 myntekviste
- Stik myntekvistene i en flaske Brøndums Klar snaps.
- Lad snapsen trække med myntekvistene i 5-6 dage.
- Si eller filtrer indholdet og hæld det over i en flaske eller karaffel med låg.
Snaps er en del af vores historie
De tre opskrifter er udviklet af Brøndums, som har givet os lov til at dele dem.
Mest kendt er deres originale kryddersnaps, Brøndums Originale, men den er lidt for skarp til at lave hjemmelavet snaps på. Derfor er opskrifterne baseret på Brøndums Klar.
Brøndums blev oprettet i 1840 og er Danmarks ældste eksisterende snapsemærke. Når vi skåler i snaps, gør vi det nemlig med Danmarkshistorien åndende i nakken.
Brændevinen kom til Danmark i 1400-tallet, hvor den først blev brugt som medicin, indtil folk fandt ud af, at den kunne drikkes.
Snaps fremstilles traditionelt ved at destillere en væske, som er gæret på korn og/eller kartofler.
Overklassen rynkede på næsen af denne skarpe drik, men underklassen og bønderne tog den til sig i sådan en grad, at snapsebrænderier skød op overalt i 1800-tallet. I sin mest populære periode var der over 2000 brænderier i Danmark.
Selvom snaps altid drikkes i snapseglas som shots, hvor man ikke må bide snapsen over, er der andre måder at få den fulde smag på.
Her kan du læse vores fødevareekspert Charlotte Mithrils tips til at nyde en god snaps.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: