Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er simpelthen en af de mest lækre og elegante måltider man kan lave. De er ren forkælelse.
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er en af de retter, som sender mine tanker direkte ned til Italien, denne opskrift er autentisk og dermed utrolig lækker.
Jeg har altid troet, at ravioli var svær at lave, så jeg har aldrig rigtig taget udfordringen op, indtil jeg fik en ravioliform i julegave. Som selvfølgelig gjorde mig nysgerrig på processen.
Og det er faktisk ikke så svært igen, bevares det kræver en smule øvelse og de første ravioli, som jeg lavede blev måske ikke de kønneste, men efter lidt øvelse fangede jeg teknikken.
Det sjove ved ravioli er, at man kan putte lige præcis den fyld i, som man bedst kan lide, min favorit er med ricotta og spinat. Denne blanding er virkelig god.
Hvis man nu ikke har en form specifikt til formålet, så er det også ok, man kan nemlig sagens lave dem uden noget fancy køkkengrej. Måden, man gør det på, er ved at rulle pastadejen tyndt ud.
Derefter putter du fyldet i med cirka fem centimeters afstand og så putter du et lag pastadej ovenpå. Nu kan du skære hver enkelte ravioli ud.
Man kan selv vælge, hvordan man vil servere denne ret. Du kan vælge den traditionelle metode, hvor man steger dem i smør og salvie, eller du kan vælge at lave en sauce. Min personlige favorit er pesto.
Opskrift på hjemmelavet ravioli
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat
Ingredienser
- 360 g Tipo 00 mel
- 4 stk æg
- 1 spsk olivenolie
- 200 g spinat
- 200 g ricotta
- 40 g parmesan
- 2 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk Stødt muskatnød
Fremgangsmåde
- Start med at lave pastadejen. Hæld melet ud på dit køkkenbord og lav en udhuling i midten af melet. Slå æggene ud i midten af melet og begynd at mixe det sammen.
- Tilføj en teske salt og oliveolie og bland dejen godt sammen, hvis dejen føles tør, kan du eventuelt tilføje en lille smule vand.
- Form dejen til en kugle og dæk den til med plastikfilm. Lad den nu hvile på køkkenbordet i 30 minutter, i mellemtiden kan vi lave fyldet til ravioli.
- Hak spinaten groft og put den derefter på en pande. Steg spinaten ved høj varme i cirka fem minutter. Si nu vandet fra spinaten og hak det meget fint. Tilsæt ricotta, revet parmesan og spinaten i en skål.
- Bland det godt sammen og smag til med salt, sort peber og muskatnød.
- Tag pastadejen frem og del den i fire dele. Start med at rulle en del af gangen. Rul den så tynd som muligt cirka to millimeter. Lig nu et lag pastadej over ravioliformen, tilsæt fyldet i formens udhulninger og lig et lag pastadej over. Rul nu forsigtigt henover formen, så den trykker raviolierne ud. Forsæt til alt fyld og pastadej er brugt.
- Sæt en gryde med vand til kog og tilføj en ske salt. Tilføj nu ravioli og lad dem koge i cirka tre minutter. Si vandet fra og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på hjemmelavet pasta:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Iben
Hej. Vil det gå galt hvis jeg kører dejen forsigtigt på røremaskinen?
Rakel Seneca
Hej Iben
Lige med denne opskrift vil jeg være en smule nervøs for at bruge røremaskine. Dejen skal røres godt sammen, men helst ikke æltes for meget og ved at samle dejen sammen i hånden, så giver det en bedre fornemmelse for, om den eventuelt har brug for mere tørt eller vådt.
Rigtig god fornøjelse
Venlig hilsen
Rakel