• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat

Hjemmelavet ravioli
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. maj 2023 - Udgivet:  13. januar 2021

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er simpelthen en af de mest lækre og elegante måltider man kan lave. De er ren forkælelse.

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er en af de retter, som sender mine tanker direkte ned til Italien, denne opskrift er autentisk og dermed utrolig lækker.

Jeg har altid troet, at ravioli var svær at lave, så jeg har aldrig rigtig taget udfordringen op, indtil jeg fik en ravioliform i julegave. Som selvfølgelig gjorde mig nysgerrig på processen.

Og det er faktisk ikke så svært igen, bevares det kræver en smule øvelse og de første ravioli, som jeg lavede blev måske ikke de kønneste, men efter lidt øvelse fangede jeg teknikken.

Det sjove ved ravioli er, at man kan putte lige præcis den fyld i, som man bedst kan lide, min favorit er med ricotta og spinat. Denne blanding er virkelig god.

Hvis man nu ikke har en form specifikt til formålet, så er det også ok, man kan nemlig sagens lave dem uden noget fancy køkkengrej. Måden, man gør det på, er ved at rulle pastadejen tyndt ud.

Derefter putter du fyldet i med cirka fem centimeters afstand og så putter du et lag pastadej ovenpå. Nu kan du skære hver enkelte ravioli ud.

Man kan selv vælge, hvordan man vil servere denne ret. Du kan vælge den traditionelle metode, hvor man steger dem i smør og salvie, eller du kan vælge at lave en sauce. Min personlige favorit er pesto.

Opskrift på hjemmelavet ravioli

Hjemmelavet ravioli
Rakel Seneca

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat

4.92 fra 12 stemmer
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er simpelthen en af de mest lækre og elegante måltider, man kan lave. De er ren forkælelse.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 360 g Tipo 00 mel
  • 4 stk æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g spinat
  • 200 g ricotta
  • 40 g parmesan
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk Stødt muskatnød

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave pastadejen. Hæld melet ud på dit køkkenbord og lav en udhuling i midten af melet. Slå æggene ud i midten af melet og begynd at mixe det sammen.
  2. Tilføj en teske salt og oliveolie og bland dejen godt sammen, hvis dejen føles tør, kan du eventuelt tilføje en lille smule vand.
  3. Form dejen til en kugle og dæk den til med plastikfilm. Lad den nu hvile på køkkenbordet i 30 minutter, i mellemtiden kan vi lave fyldet til ravioli.
  4. Hak spinaten groft og put den derefter på en pande. Steg spinaten ved høj varme i cirka fem minutter. Si nu vandet fra spinaten og hak det meget fint. Tilsæt ricotta, revet parmesan og spinaten i en skål.
  5. Bland det godt sammen og smag til med salt, sort peber og muskatnød.
  6. Tag pastadejen frem og del den i fire dele. Start med at rulle en del af gangen. Rul den så tynd som muligt cirka to millimeter. Lig nu et lag pastadej over ravioliformen, tilsæt fyldet i formens udhulninger og lig et lag pastadej over. Rul nu forsigtigt henover formen, så den trykker raviolierne ud. Forsæt til alt fyld og pastadej er brugt.
  7. Sæt en gryde med vand til kog og tilføj en ske salt. Tilføj nu ravioli og lad dem koge i cirka tre minutter. Si vandet fra og så er de klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også vores andre opskrifter på hjemmelavet pasta:

Hjemmelavet gnocchi

4.9 fra 10 stemmer
Hjemmelavet gnocchi - autentisk italiensk opskrift direkte fra nonnas køkken. Her får du de lækreste friske gnocchi helt fra bunden.
Gå til opskrift
Hjemmelavet gnocchi

Hjemmelavet pasta

4.8 fra 49 stemmer
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pasta, hvor du kan se og lære at lave frisk pasta fra bunden. Og intet slår en hjemmelavet pastadej.
Gå til opskrift
Billede af hjemmelavet pasta.
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Iben

    november 28, 2022 at 10:45 am

    Hej. Vil det gå galt hvis jeg kører dejen forsigtigt på røremaskinen?

    Svar
    • Rakel Seneca

      december 01, 2022 at 11:35 am

      Hej Iben
      Lige med denne opskrift vil jeg være en smule nervøs for at bruge røremaskine. Dejen skal røres godt sammen, men helst ikke æltes for meget og ved at samle dejen sammen i hånden, så giver det en bedre fornemmelse for, om den eventuelt har brug for mere tørt eller vådt.
      Rigtig god fornøjelse
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required