• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde
Hjemmelavede lagkagebunde er simpelthen så hurtige og lette at lave, at det er synd at bruge købte bunde i stedet. Og så smager de dejligt af vanilje. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  5. juli 2021

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
  2. Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde
  3. Hjemmelavede lagkagebunde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.

Hjemmelavede lagkagebunde kan bages med smør og uden. Selv foretrækker jeg uden. Bundene bliver luftige og lette, når de er lavet af en pisket æggesnaps vendt med kartoffelmel, hvedemel, vanilje og bagepulver.

Dejen hældes i en springform, og når "kagen" er kølet af, kan du skære den over til to eller tre bunde.

Om du bare halverer den eller skærer den ud til tre dele, afhænger af to ting: Hvor tykke du ønsker bundene, og hvor godt æggene er pisket med sukker.

Det er nemlig vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så det bliver helt cremet og fuld af lufthuller. Herved hæver kagen mere.

Se også disse opskrifter:

Jordbærlagkage

Bananlagkage

Lagkage - klassisk opskrift

Rutebilslagkage

Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Bedømmelse
4.8 fra 10 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 3 bunde
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1,5 dl sukker
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 dl kartoffelmel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Ikke varmluft.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker rigtig godt, så du får en meget luftig æggesnaps med lufthuller i.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  • Si melblandingen ned i skålen med æggesnaps. Vend det forsigtigt, så melet bliver blandet med æggesnapsen uden, du pisker eller rører hårdt rundt.
  • Smør en springform med smør eller beklæd den med bagepapir.
  • Hæld dejen op i formen, kom formen i ovnen og bag i 10-15. Du skal helst ikke åbne ovnlågen, mens den bager, men efter ti minutter kan du lige hurtigt stikke et bambusspyd eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og vent med at dele den til hjemmelavede lagkagebunde, til den er kølet ned.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Kolesterol
 
4
mg
1
%
Natrium
 
377
mg
16
%
Kalium
 
223
mg
6
%
Kulhydrater
 
103
g
34
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
52
g
58
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge disse hjemmelavede lagkagebunde i alle former for lagkager, for eksempel lagkage med bananer og jordbær eller en lagkage med hindbær, Daim og makroner.

Du kan også bruge bunden uden at skære den igennem, så du blot smører et tykt lag flødeskum tilsat vaniljesukker på og topper med et tykt lag danske jordbær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    april 05, 2025 at 9:56 am

    Fin opskrift☺️
    Jeg skulle lave en stor lagkage og kan fortælle at bundene også bliver fine hvis det hele spredes ud på en lille bagepapirsklædt bradepande (ca. 30x40cm). Of så ud efter 10 min. Stak i den med en pind først ☺️

    Svar
  2. Jolanda

    december 31, 2023 at 4:53 pm

    Det ville være rart, hvis I skrev størrelsen på formen. Vi har jo ikke alle erfaring nok til at kunne gætte os til det.

    Svar
  3. Mette jacobsen

    oktober 28, 2023 at 2:16 pm

    Hejsa
    Hvor længe kan bundene holde sig og hvordan opbevar man dem bedst 😃
    Hilsen Mette

    Svar
  4. Ulla Dybkjær

    juni 22, 2023 at 9:02 pm

    Jeg har altid problemer med at dele bundene, er der mon nogle fif der kan hjælpe mig?

    Svar
    • Karen Seneca

      juli 06, 2023 at 12:18 pm

      Prøv at bruge en sytråd, som du strækker helt ud og filer igennem kagen. Det fungerer ofte bedre end med en kniv.
      Mvh Karen

      Svar
  5. Susan Majland Sodemann

    september 10, 2022 at 12:13 am

    Hvor stor skal springformen være?

    Svar
  6. Mette

    september 05, 2022 at 9:26 pm

    Lyder godt med bunde uden smør.
    Kan bundene fryses, således de kan laves i god tid?

    Svar
    • Karen Seneca

      september 06, 2022 at 11:21 am

      Hej Mette
      De kan sagtens fryses, men jeg vil anbefale, at du deler bundene først og lægger bagepapir mellem hver bund.
      God fornøjelse. Mvh Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required