Hjemmelavede karameller er usædvanligt lækre. De laves blandt andet med piskefløde, og du kan sagtens lave dem uden et sukkertermometer.
Hjemmelavede karameller er virkelig lette at lave. Og lige så nemme de er at lave, lige så hurtigt forsvinder de. For de smager simpelthen så godt.
Uanset om du er til nødder eller lakrids, chokolade eller den rene flødekaramel-smag, kan du koge karameller i dit eget køkken.
Det tager ca. tre kvarter, fra ingredienserne smelter, til massen er klar til at blive hældt i form.
45 minutter lyder måske af meget, men jeg nåede både at støvsuge og tømme opvaskemaskinen samt andre småting imens.
Sagen er, at karamelmassen skal stå og boble i en gryde, og man skal ikke røre rundt konstant.
Det vil sige, at du kan gå til og fra gryden, men det er en god ide at holde sig i nærheden - så det ikke brænder fast, hvis nu du har skruet lidt for meget op for temperaturen.
Opskrift på hjemmelavede karameller med fløde
Hjemmelavede karameller - blød og søde
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 120 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl glukosesirup
Fremgangsmåde
- Hæld sukker, vanilje, glukosesirup og piskefløde i en gryde med tyk bund.
- Varm op, til det er en flydende masse, som begynder at bruse og boble.
- Rør rundt og skru ned til medium-svag varme. Lad nu massen koge i en halv times tid. Rør en omgang rundt ca. hver femte minut.
- Efter en halv time begynder massen så småt at skifte farve til den klassiske flødekaramel-farve. Nu skal du holde øje med den, da den bliver mere fast.
- Når du mener, at massen er tilpas klistret og tyk, tester du karamellernes konsistens ved at dryppe nogle dråber i et glas med iskoldt vand. Hvis du kan tage karamellen op og forme den løst med fingrene, er massen klar til at komme væk fra varmen.
- Hæld massen i en lille form - ca. 10 x 15 cm. Formen skal være beklædt med bagepapir, som gerne må være gnedet med smør eller neutral madolie.
- Lad nu karamellerne sætte sig et par timer, før du skærer dem i mundrette stykker. Jeg laver rimeligt små stykker, så man ikke skal bide af dem, men kan spise en flødekaramel i en mundfuld.
- OBS: Ønsker du, at karamellerne skal smage af lakrids, tilsætter du lakridspulver lige inden, karamelmassen hældes i form. Nødder kan du blot hakke og lægge i bunden af formen, før du hælder karamelmassen ned i den.
Få tilsendt opskriften på mail
Ideer og opskrifter til flere lækkerier
Hvis du har mod på at lave mere hjemmelavet slik, kan du kaste dig over opskriften på hindbærflæsk.
Du kan også se vores opskrifter på p-tærter med skumfiduser og peanuts eller chokoladehjerter med marcipan.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: