• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede karameller
4.5 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
176
SHARES
FacebookMessenger176PinterestEmailSMSSubscribe

Hjemmelavede karameller er usædvanligt lækre. De laves blandt andet med piskefløde, og du kan sagtens lave dem uden et sukkertermometer.

Hjemmelavede karameller er virkelig lette at lave. Og lige så nemme de er at lave, lige så hurtigt forsvinder de. For de smager simpelthen så godt.

Uanset om du er til nødder eller lakrids, chokolade eller den rene flødekaramel-smag, kan du koge karameller i dit eget køkken.

Det tager ca. tre kvarter, fra ingredienserne smelter, til massen er klar til at blive hældt i form.

45 minutter lyder måske af meget, men jeg nåede både at støvsuge og tømme opvaskemaskinen samt andre småting imens.

Sagen er, at karamelmassen skal stå og boble i en gryde, og man skal ikke røre rundt konstant.

Det vil sige, at du kan gå til og fra gryden, men det er en god ide at holde sig i nærheden - så det ikke brænder fast, hvis nu du har skruet lidt for meget op for temperaturen.

Opskrift på hjemmelavede karameller med fløde

Hjemmelavede karameller
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavede karameller - blød og søde

4.49 fra 27 stemmer
Hjemmelavede karameller er usædvanligt lækre. De laves blandt andet med piskefløde, og du kan sagtens lave dem uden et sukkertermometer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 30 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl piskefløde
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl glukosesirup

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld sukker, vanilje, glukosesirup og piskefløde i en gryde med tyk bund.
  2. Varm op, til det er en flydende masse, som begynder at bruse og boble.
  3. Rør rundt og skru ned til medium-svag varme. Lad nu massen koge i en halv times tid. Rør en omgang rundt ca. hver femte minut.
  4. Efter en halv time begynder massen så småt at skifte farve til den klassiske flødekaramel-farve. Nu skal du holde øje med den, da den bliver mere fast.
  5. Når du mener, at massen er tilpas klistret og tyk, tester du karamellernes konsistens ved at dryppe nogle dråber i et glas med iskoldt vand. Hvis du kan tage karamellen op og forme den løst med fingrene, er massen klar til at komme væk fra varmen.
  6. Hæld massen i en lille form - ca. 10 x 15 cm. Formen skal være beklædt med bagepapir, som gerne må være gnedet med smør eller neutral madolie.
  7. Lad nu karamellerne sætte sig et par timer, før du skærer dem i mundrette stykker. Jeg laver rimeligt små stykker, så man ikke skal bide af dem, men kan spise en flødekaramel i en mundfuld.
  8. OBS: Ønsker du, at karamellerne skal smage af lakrids, tilsætter du lakridspulver lige inden, karamelmassen hældes i form. Nødder kan du blot hakke og lægge i bunden af formen, før du hælder karamelmassen ned i den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ideer og opskrifter til flere lækkerier

Hvis du har mod på at lave mere hjemmelavet slik, kan du kaste dig over opskriften på hindbærflæsk.

Du kan også se vores opskrifter på p-tærter med skumfiduser og peanuts eller chokoladehjerter med marcipan.

Se mere indhold:

  • Kondenseret mælk - hvad er det egentlig? Plus opskrifter
  • Hjemmelavet After Eight
  • Tre forskellige slags marcipankonfekt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required