• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Billede af hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. juli 2025 - Udgivet: 9. april 2020

Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber er rimelig let at lave selv, og du kan forberede det meste, så du blot skal samle desserten lige inden den servereres.

Fuglerederne af marengs bages ved lav varme i ovnen, og dertil kommer så en hjemmelavet rabarberkompot og friske jordbær.

Opskriften er til otte personer, men du kan selvfølgelig også vælge at halvere ingredienserne. Eller spise to fuglereder hver.

Oversigt over indhold
  • Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.
  • Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Verdens bedste marengs
  • Pavlova
  • Mini pavlova med jordbær og flødeskum
  • Bedstefars skæg
  • Rabarber med marengs
  • Bikuber
  • Kommentarer
Billede af hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

5 fra 1 stemme
Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 205
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 tsk æbleeddike
  • 100 g sukker
Til rabarberkompot
  • 250 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
Flødeskum med vanilje
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
Desuden
  • 100 g jordbær
  • 20 g chokolade - revet, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave fuglerederne i god tid. Hæld de pasteuriserede æggehvider i skålen til røremaskinen, og med piskeriset piskes de stive. Pisk derefter æbleeddike i, og til sidst piskes sukker gradvist ind i din marengs.
  2. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt otte fuglereder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en time ved 100 grader varmluft. Lad dem derefter køle helt af.
  3. Rabarber vaskes og skæres i tynde skiver, som vendes med sukker og vaniljesukker. Kom derefter det hele i en gryde, og kog dem i knap 10 minutter. Der skal ikke tilsættes vand, da rabarberkompotten ikke må blive for tynd. Så hav lidt tålmodighed, da rabarberne smider tilstrækkeligt med vand til kompotten. Lad også rabarberkompotten køle helt af.
  4. De friske jordbær vaskes og nippes, og deles eventuelt i mindre stykker. Du skal bruge cirka 3-4 jordbær til hver fuglerede, men anret gerne med jordbær rundt om fuglerederne.
  5. Flødeskum piskes stift med vaniljesukker.
  6. Så skal de lækre fuglereder samles. Læg en god klat vaniljeflødeskum på hver fuglerede, og pynt derefter med rabarberkompot i den ene side ovenpå flødeskummet, og friske jordbær på den anden.
  7. Riv mørk chokolade over, og pynt med friske jordbær på tallerkenen.
  8. Server overskydende flødeskum, rabarberkompot og jordbær ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier: 205kcalKulhydrater: 28gProtein: 2gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 28mgNatrium: 27mgKalium: 159mgKostfibre: 1gSukker: 27gVitamin A: 401IUVitamin C: 10mgCalcium: 47mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De hjemmelavede fuglereder (marengsreder) serveres straks. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste marengs

4.8 fra 41 stemmer
Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
Gå til opskrift
hjemmelavede marengs og kyskager

Pavlova

4.7 fra 10 stemmer
Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Gå til opskrift
pavlova

Mini pavlova med jordbær og flødeskum

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på mini pavlova med jordbær og flødeskum med vanilje. Du kan bage de lækre marengs-bunde i forvejen.
Gå til opskrift
Billed resultat for mini pavlova md jordbær

Bedstefars skæg

4.8 fra 148 stemmer
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Gå til opskrift
bedstefars skæg

Rabarber med marengs

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Gå til opskrift
Billede af rabarber med marengs

Bikuber

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Gå til opskrift
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 15, 2025 at 9:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Annette Krogh

    juli 08, 2025 at 11:25 am

    Hej Holger!
    Tak for dine dejlige og let tilgængelige opskrifter, især til "nybegyndere" på egen fod, er de eminente😄
    dog har jeg et spørgsmål, fra min søn, jeg selv måtte melde pas på :

    hvordan er vægt forhold på flour melis og stødt melis ?
    Er det 100g = 100 g?!
    og hvad er bedst at bruge til marengs!?!
    2: een spsk smør?? !
    hvor meget er det beregnet til i gram?!
    og hvorfor ikke skrive det i gram i opskrifterne?!?
    3: samt væske beskrevet som g ??og ikke i ml/dl ??!!
    som han har opdaget i dine opskrifter...
    Han syntes det er lidt forvirrende
    og undre sig over dette i opskrifterne!!
    De bedste hilsener
    Annette og sønnike 😄

    Svar
  3. HennyJensen

    juli 05, 2025 at 2:08 pm

    Tak for gode opskrifter👍👍👍

    Svar
  4. Jolanda

    juni 29, 2024 at 2:07 pm

    På billedet ser det ud som om der også er crème i reden. Det gule lag. Eller er det noget andet?
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required