• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. april 2020 - Udgivet:  9. april 2020

Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber er rimelig let at lave selv, og du kan forberede det meste, så du blot skal samle desserten lige inden den servereres.

Fuglerederne af marengs bages ved lav varme i ovnen, og dertil kommer så en hjemmelavet rabarberkompot og friske jordbær.

Opskriften er til otte personer, men du kan selvfølgelig også vælge at halvere ingredienserne. Eller spise to fuglereder hver 🙂

Ingredienser

3 pasteuriserede æggehvider
1 teskefuld æbleeddike
100 gram sukker

Til rabarberkompot bruger du

250 gram rabarber
75 gram sukker
10 gram vaniljesukker

Flødeskum med vanilje laves af

2, deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker (gerne med lidt top)

Friske jordbær
Eventuelt lidt revet, mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave fuglerederne i god tid. Hæld de pasteuriserede æggehvider i skålen til røremaskinen, og med piskeriset piskes de stive. Pisk derefter æbleeddike i, og til sidst piskes sukker gradvist ind i din marengs.
  2. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt otte fuglereder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en time ved 100 grader varmluft. Lad dem derefter køle helt af.
  3. Rabarber vaskes og skæres i tynde skiver, som vendes med sukker og vaniljesukker. Kom derefter det hele i en gryde, og kog dem i knap 10 minutter. Der skal ikke tilsættes vand, da rabarberkompotten ikke må blive for tynd. Så hav lidt tålmodighed, da rabarberne smider tilstrækkeligt med vand til kompotten. Lad også rabarberkompotten køle helt af.
  4. De friske jordbær vaskes og nippes, og deles eventuelt i mindre stykker. Du skal bruge cirka 3-4 jordbær til hver fuglerede, men anret gerne med jordbær rundt om fuglerederne.
  5. Flødeskum piskes stift med vaniljesukker.
  6. Så skal de lækre fuglereder samles. Læg en god klat vaniljeflødeskum på hver fuglerede, og pynt derefter med rabarberkompot i den ene side ovenpå flødeskummet, og friske jordbær på den anden.
  7. Riv mørk chokolade over, og pynt med friske jordbær på tallerkenen.
  8. Server overskydende flødeskum, rabarberkompot og jordbær ved siden af.

De hjemmelavede fuglereder (marengsreder) serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    juni 29, 2024 at 2:07 pm

    På billedet ser det ud som om der også er crème i reden. Det gule lag. Eller er det noget andet?
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her