Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

Billede af hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS

Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber er rimelig let at lave selv, og du kan forberede det meste, så du blot skal samle desserten lige inden den servereres.

Fuglerederne af marengs bages ved lav varme i ovnen, og dertil kommer så en hjemmelavet rabarberkompot og friske jordbær.

Opskriften er til otte personer, men du kan selvfølgelig også vælge at halvere ingredienserne. Eller spise to fuglereder hver.

Indhold
  • Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.
  • Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
  • Servering
  • Kommentarer

Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Fuglereder af marengs: Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber, der samles med flødeskum med vanilje, er en super lækker dessert.
Antal: 8 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 tsk æbleeddike
  • 100 g sukker
Til rabarberkompot
  • 250 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
Flødeskum med vanilje
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
Desuden
  • 100 g jordbær
  • 20 g chokolade revet, kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave fuglerederne i god tid. Hæld de pasteuriserede æggehvider i skålen til røremaskinen, og med piskeriset piskes de stive. Pisk derefter æbleeddike i, og til sidst piskes sukker gradvist ind i din marengs.
  2. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt otte fuglereder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en time ved 100 grader varmluft. Lad dem derefter køle helt af.
  3. Rabarber vaskes og skæres i tynde skiver, som vendes med sukker og vaniljesukker. Kom derefter det hele i en gryde, og kog dem i knap 10 minutter. Der skal ikke tilsættes vand, da rabarberkompotten ikke må blive for tynd. Så hav lidt tålmodighed, da rabarberne smider tilstrækkeligt med vand til kompotten. Lad også rabarberkompotten køle helt af.
  4. De friske jordbær vaskes og nippes, og deles eventuelt i mindre stykker. Du skal bruge cirka 3-4 jordbær til hver fuglerede, men anret gerne med jordbær rundt om fuglerederne.
  5. Flødeskum piskes stift med vaniljesukker.
  6. Så skal de lækre fuglereder samles. Læg en god klat vaniljeflødeskum på hver fuglerede, og pynt derefter med rabarberkompot i den ene side ovenpå flødeskummet, og friske jordbær på den anden.
  7. Riv mørk chokolade over, og pynt med friske jordbær på tallerkenen.
  8. Server overskydende flødeskum, rabarberkompot og jordbær ved siden af.

Næringsindhold

Kalorier205kcalKulhydrater28gProtein2gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gKolesterol28mgNatrium27mgKalium159mgKostfibre1gSukker27gVitamin A401IUVitamin C10mgCalcium47mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De hjemmelavede fuglereder (marengsreder) serveres straks. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste marengs
Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
Se opskriften her
hjemmelavede marengs og kyskager
Pavlova
Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Se opskriften her
pavlova
Mini pavlova med jordbær og flødeskum
Her får du opskriften på mini pavlova med jordbær og flødeskum med vanilje. Du kan bage de lækre marengs-bunde i forvejen.
Se opskriften her
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Bedstefars skæg
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Se opskriften her
bedstefars skæg
Rabarber med marengs
Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Se opskriften her
Billede af rabarber med marengs
Bikuber
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Se opskriften her
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 15, 2025 at 9:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Annette Krogh skriver

    juli 08, 2025 at 11:25 am

    Hej Holger!
    Tak for dine dejlige og let tilgængelige opskrifter, især til "nybegyndere" på egen fod, er de eminente😄
    dog har jeg et spørgsmål, fra min søn, jeg selv måtte melde pas på :

    hvordan er vægt forhold på flour melis og stødt melis ?
    Er det 100g = 100 g?!
    og hvad er bedst at bruge til marengs!?!
    2: een spsk smør?? !
    hvor meget er det beregnet til i gram?!
    og hvorfor ikke skrive det i gram i opskrifterne?!?
    3: samt væske beskrevet som g ??og ikke i ml/dl ??!!
    som han har opdaget i dine opskrifter...
    Han syntes det er lidt forvirrende
    og undre sig over dette i opskrifterne!!
    De bedste hilsener
    Annette og sønnike 😄

    Svar
  3. HennyJensen skriver

    juli 05, 2025 at 2:08 pm

    Tak for gode opskrifter👍👍👍

    Svar
  4. Jolanda skriver

    juni 29, 2024 at 2:07 pm

    På billedet ser det ud som om der også er crème i reden. Det gule lag. Eller er det noget andet?
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required