• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  24. juni 2023

Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.
  2. Opskrift på hjemmebagte grovbirkes
  3. Hjemmebagte grovbirkes
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.

Hjemmebagte grovbirkes er virkelig luksus til morgenmad. En god morgen er en morgen, hvor duften af hjemmebag spreder sig i køkkenet.

Birkes har måske et ry for at være vanskellige at bage, fordi de bages af en wienerbrødsdej. Men her er en lidt hurtigere udgave, hvor du laver dejen i én og samme ombæring. Og resultatet er super godt.

Opskriften giver 10 grovbirkes.

Opskrift på hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.

Hjemmebagte grovbirkes

Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.
Bedømmelse
4.6 fra 10 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 1 time time 40 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 55 minutter minutter
Antal 10 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 1 medium æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hørfrø
  • 200 g smør
  • 2 spsk hvedemel

Til pensling og pynt

  • 1 medium æg - sammenpisket
  • 1 tsk mælk
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk hørfrø

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør derefter ægget i.
  • I en anden skål blander du hvedemel med grahamsmel, græskarkerne, hørfrø, sukker g salt. Rør nu melblandingen ind i gærvandet, og tilsæt om nødvendigt en smule mere vand eller mel. Mængden plejer nu at passe meget godt, så du får en let dej, der hverken er for hård eller tynd.
  • Kom dejen ud på et bord, og ælt den grundigt igennem. Du kan selvfølgelig også ælte den i en røremaskine. Lad derefter dejen hæve i 20 minutter.
  • Kom smør og lidt hvedemel i en skål, og ælt det godt igennem.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på cirka 30 gange 30 centimeter. Rul let smørret ud til en firkant på cirka 15 gange 15 centimeter, og læg den midt på dejen. Fold hjørnerne ind over smørret, så det er helt dækket.
  • Rul nu hurtigt dejen ud til en rektangel på cirka 20 gange 50 centimeter, og fold den sammen ved at lægge en tredjedel ind, og den sidste tredjedel ind over denne. Gentag to gange mere på samme måde, så du nu har en wienerbrødsdej.
  • Rul nu dejen ud til en rektangel på cirka 50 gange 20 centimeter, og fold igen en tredjedel ind, og den sidste tredjedel over. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, inden du drysser med græskarkerner og hørfrø.
  • Lad nu de lækre grovbirkes hæve tildækket i en time og et kvarter.
  • Bag dine grovbirkes i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have cirka 12 minutter. Måske lidt længere.
  • Tag de hjemmebagte grovbirkes ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
281
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
76
mg
25
%
Natrium
 
182
mg
8
%
Kalium
 
73
mg
2
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
548
IU
11
%
Vitamin C
 
0.03
mg
0
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

På billedet kan du se, hvordan de hjemmebagte grovbirkes er foldet, før de kommer i ovnen.

Hvis du foretrækker andre kerner eller blå birkes, kan du selvfølgelig drysse dem på i stedet for hørfrø og græskarkerner.

Så er de hjemmebagte grovbirkes klar til hævning. Læg mærke til hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Efter hævning skal de bages i cirka 12 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Så er de hjemmebagte birkes klar til hævning. Læg mærke til, hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

Københavnerbirkes

Bagerens sprøde rundstykker

Lækre kardemommesnurrer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Mette Herforth

    april 07, 2024 at 8:31 pm

    Kan man fryse dem inden bagning?

    Svar
  2. Løkse

    september 10, 2022 at 10:41 pm

    Skal der kun smør imellem lag første gang man ruller?

    Svar
  3. Jonna

    december 28, 2020 at 7:00 pm

    Kan de fryses

    Svar
  4. Ditte

    september 03, 2020 at 11:06 am

    Kan man kold hæve dem efter de er formet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 03, 2020 at 11:25 am

      Hej Ditte
      Det burde du sagtens kunne gøre. Du kan også fryse dem ned efter de er formet, og så bage dem efterhånden som de skal bruges.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required