• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Bløde og svampede chokoladeboller

Bløde og svampede chokoladeboller

chokoladeboller
Lækre og hjemmebagte chokoladeboller, der er bløde og store. Chokoladebollerne er bagt med chokoladestykke med en kakaoprocent på 70. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. maj 2024 - Udgivet:  2. oktober 2020

Del gerne:
431
SHARES
FacebookMessenger431PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.
  2. Opskrift på nemme chokoladeboller
  3. Chokoladeboller opskrift - svampede og nemme
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.

Hjemmebagte chokoladeboller er elsket af både store og små.

Og her er opskriften på bløde og lækre chokoladeboller, der samtidig har den rette størrelse.

Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer fint til bollerne.

Vær dog opmærksom på, at en højere kakaoprocent også gør smagen mere bitter, og det er isæt børn ikke glade for.

Så du kan med fordel også bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent.

Opskriften giver 12 store og svampede chokoladeboller.

Se også disse opskrifter:

Chokoladebrud

Bamseboller

Gammeldags boller

Fødselsdagsboller

Opskrift på nemme chokoladeboller

chokoladeboller

Chokoladeboller opskrift - svampede og nemme

Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.
Bedømmelse
4.7 fra 41 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 10 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl vand - ca. 37 grader varmt
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 575 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme - lille teske
  • 60 g smør - blødt
  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde

  • Mål tre deciliter lunkent vand af, og rør gæren ud i vandet. Brug gerne en røremaskine. Ælt derefter æggene i ét ad gangen.
  • Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
  • Til sidst æltes det bløde smør i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
  • Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak chokoladen groft, men uden der kommer alt for stykker chokolade i de færdige chokoladeboller.
  • Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med to centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
  • Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
  • Pensl dem med sammenpisket æg.
  • Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
246
mg
11
%
Kalium
 
144
mg
4
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
188
IU
4
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist.

Derefter kan de nydes som de er.

Fryseegnet: Du kan også fryse chokoladebollerne ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Schrødee

    maj 31, 2022 at 5:07 pm

    Hvordan ælter man æg ind i vand ? Og hvorfor må dejen ikke tilsættes store stykker chokolade?
    Dine boller hæver ikke nok, pga for lidt gær.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required