Her får du min opskrift på hindbærkage. En nem og luftig kage med masser af friske hindbær, der er drysset med mandler på toppen.
Hindbærkage er en virkelig lækker kage til dig, der simpelthen ikke kan få nok af de vidunderlige hindbær.
Kagen er rimelig nem at bage, og jeg bager den gerne i en springform med en diameter på ca. 21 centimer. Du kan også lave den i en almindelig bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter.
Der er anvendt friske hindbær, der skylles og dryppes godt af. Du kan også anvende frosne hindbær, som dog skal tøs op og afdryppes først, så de ikke smider for meget væske under bagningen. God bagelyst.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på hindbærkage
Hindbærkage opskrift - nem og luftig
Ingredienser
- 200 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 150 g smør - blødt
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver - svarende til ca. 7 g.
- 125 g mælk
- 250 g hindbær - friske, eller mere
- 1 spsk sukker - til drys
- 30 g mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Sukker piskes sammen med vaniljesukker og blødt smør. Smørret skal være meget blødt, så tag det gerne ud af køleskabet i god tid. Derefter piskes æggene i et ad gangen.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med mandelmel og bagepulver.
- Kom det ned til ægge- og smørmassen sammen med mælk, og vend det forsigtigt sammen. Her skal du ikke piske, men jeg plejer at bruge en dejskraber.
- Til sidst vendes de friske hindbær.
- Find en springform med en diameter på ca. 21 centimeter fre, og klem et stykke bagepapir fast i bunden. Smør siden med smør og drys med sukker.
- Fordel dejen jævnt i formen Drys med sukker og hakkede mandler.
- Bag hindbærkagen ved 180 grader over- og undervarme, og gerne på næstnederste rille. Her skal kagen have ca. 45 minutter. Stik i den for at tjekke om den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad den bagte hindbærkage køle helt af.
Derefter skæres den ud i passende stykker, der kan serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Kagen er også god som dessertkage. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Lund-Hansen
Jeg har bagt efter opskriften Hindbærkage og puttede brombær (drænet) i stedet, og den smagte godt, men jeg vil gerne lige vide, om det er rigtigt, at kagen virkede klæg dvs så ikke bagt ud, men efter prøven, så slap dejen fint? Den smagte dejligt marcipanagtigt, så vil være god som dessertkage, som I også skriver.
Med venlig hilsen
Kirsten
Bornholm
Tonny
Det er så irriterende at opskriften ikke kører,men springer rundt, hvordan?
Holger Rørby Madsen
Hej Tonny
Ja, og det skal den bestemt heller ikke. Jeg ved ikke om det er en annonce, der driller dig.
Du kan evt. blive medlem - og så slipper du helt for annoncerne og det bøvl 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.
Gitte
Vil opskriften også kunne fungere med brombær i?