Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hindbærkage med friske hindbær og mandler

Hindbærkage med friske hindbær og mandler

Billede med hindbærkage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailSMS

Hindbærkage er en virkelig lækker kage til dig, der simpelthen ikke kan få nok af de vidunderlige hindbær.

Kagen er rimelig nem at bage, og jeg bager den gerne i en springform med en diameter på ca. 21 centimer. Du kan også lave den i en almindelig bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter.

Der er anvendt friske hindbær, der skylles og dryppes godt af. Du kan også anvende frosne hindbær, som dog skal tøs op og afdryppes først, så de ikke smider for meget væske under bagningen. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Hindbærsnitter
  • Mormors marengskage
  • Æblekage
  • Banankage

Opskrift

Hindbærkage opskrift - nem og luftig

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på hindbærkage. En nem og luftig kage med masser af friske hindbær, der er drysset med mandler på toppen.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 150 g smør blødt
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver svarende til ca. 7 g.
  • 125 g mælk svarende til 1,25 dl.
  • 250 g hindbær friske, eller mere
  • 1 spsk sukker til drys
  • 30 g mandler hakkede

Fremgangsmåde

  1. Sukker piskes sammen med vaniljesukker og blødt smør. Smørret skal være meget blødt, så tag det gerne ud af køleskabet i god tid. Derefter piskes æggene i et ad gangen.
  2. I en anden skål vendes hvedemel sammen med mandelmel og bagepulver.
  3. Kom det ned til ægge- og smørmassen sammen med mælk, og vend det forsigtigt sammen. Her skal du ikke piske, men jeg plejer at bruge en dejskraber.
  4. Til sidst vendes de friske hindbær.
  5. Find en springform med en diameter på ca. 21 centimeter fre, og klem et stykke bagepapir fast i bunden. Smør siden med smør og drys med sukker.
  6. Fordel dejen jævnt i formen Drys med sukker og hakkede mandler.
  7. Bag hindbærkagen ved 180 grader over- og undervarme, og gerne på næstnederste rille. Her skal kagen have ca. 45 minutter. Stik i den for at tjekke om den er gennembagt.
    Billede af hindbærkage

Næringsindhold

Kalorier433kcalKulhydrater49gProtein8gFedt24gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol104mgNatrium288mgKalium146mgKostfibre4gSukker30gVitamin A593IUVitamin C8mgCalcium74mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Lad den bagte hindbærkage køle helt af.

Derefter skæres den ud i passende stykker, der kan serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Kagen er også god som dessertkage. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lena skriver

    maj 15, 2025 at 10:45 am

    Hvor mange dl. er 125g mælk????? Vh. Lena

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 15, 2025 at 1:17 pm

      Hej Lena
      Det svarer til 1,25 dl. mælk 🙂 Så godt og vel 1 deciliter. Jeg skriver det lige ind.
      Tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten Lund-Hansen skriver

    februar 11, 2025 at 11:32 am

    Jeg har bagt efter opskriften Hindbærkage og puttede brombær (drænet) i stedet, og den smagte godt, men jeg vil gerne lige vide, om det er rigtigt, at kagen virkede klæg dvs så ikke bagt ud, men efter prøven, så slap dejen fint? Den smagte dejligt marcipanagtigt, så vil være god som dessertkage, som I også skriver.
    Med venlig hilsen
    Kirsten
    Bornholm

    Svar
  3. Tonny skriver

    februar 03, 2025 at 4:09 pm

    Det er så irriterende at opskriften ikke kører,men springer rundt, hvordan?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 03, 2025 at 4:26 pm

      Hej Tonny
      Ja, og det skal den bestemt heller ikke. Jeg ved ikke om det er en annonce, der driller dig.
      Du kan evt. blive medlem - og så slipper du helt for annoncerne og det bøvl 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 29, 2025 at 3:48 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar
    • Gitte skriver

      januar 31, 2025 at 9:08 am

      Vil opskriften også kunne fungere med brombær i?

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required