• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær

Hindbærgrød: Sådan laver du grød af hindbær

Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Madensverden.dk.
Smukke og velsmagende hindbær, der er perfekte til en god og klassisk hindbærgrød. Bærrene er sarte, så de skal behandles og koges med forsigtighed. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  23. juli 2023 - Udgivet:  23. august 2016

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Her er den bedste opskrift på hindbærgrød. De skønne hindbær gøres rene, og koges til grød sammen med rørsukker og lidt vaniljesukker.

Hindbærgrød er noget af det mest lækre og delikate, som man overhovedet kan putte i munden.

De flotte og sarte bær har en vidunderlig smag, og derfor er grød af de helt nye, danske hindbær en sand oplevelse.

Men du kan også lave hindbærgrøden af frosne bær.

Hindbærrene bliver jo kogt, så derfor burde der ikke være problemer med sundheden i forbindelse med de frosne hindbær.

Der har jo desværre været mange tilfælde af Roskildesyge som følge af norovirus i frosne bær, og derfor anbefales det at koge hindbær og andre frosne bær i mindst et minut.

Derefter burde der så til gengæld ikke længere være en risiko.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til hindbærgrød

500 gram hindbær
4 deciliter vand
100 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker

Til jævning bruges

2 spiseskefulde kartoffelmel
1 deciliter vand

Fremgangsmåde

  1. Skyl hindbær under koldt vand, eller læg dem i en skål med koldt vand og vask dem der.
  2. Gør det forsigtigt, da hindbær jo er sarte bær.
  3. Kom vand og hindbær i en gryde, og kog det op.
  4. Tilsæt også rørsukker, og lad det småsimre et minut.
  5. Rør kartoffelmel sammen med en deciliter vand, og jævn hindbærgrøden med det.
  6. Tilsæt også vaniljesukker, og lad nu hindbærgrøden koge et minut mere.
  7. Tag grøden af og lad den køle ned inden servering.

Hindbærgrød serveres selvfølgelig med frisk fløde eller letpisket flødeskum.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet jordbærgrød

Rabarbergrød

Gammeldags æblegrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Esther

    august 30, 2019 at 8:04 am

    Hej Morten
    Du skriver man skal jævne med kartoffelmel og så derefter lade grøden koge i et minut. Jeg har ellers altid lært at så bliver grøden lang. Hvad er fakta her?
    Venligst
    Esther

    Svar
  2. Trine Norenmann

    september 02, 2017 at 5:11 pm

    MIg bekendt må kartoffelmel ikke koge. Massen bliver "lang"

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her