Her er den bedste opskrift på hindbærgrød. De skønne hindbær gøres rene, og koges til grød sammen med rørsukker og lidt vaniljesukker.
Hindbærgrød er noget af det mest lækre og delikate, som man overhovedet kan putte i munden.
De flotte og sarte bær har en vidunderlig smag, og derfor er grød af de helt nye, danske hindbær en sand oplevelse.
Men du kan også lave hindbærgrøden af frosne bær.
Hindbærrene bliver jo kogt, så derfor burde der ikke være problemer med sundheden i forbindelse med de frosne hindbær.
Der har jo desværre været mange tilfælde af Roskildesyge som følge af norovirus i frosne bær, og derfor anbefales det at koge hindbær og andre frosne bær i mindst et minut.
Derefter burde der så til gengæld ikke længere være en risiko.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til hindbærgrød
500 gram hindbær
4 deciliter vand
100 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
Til jævning bruges
2 spiseskefulde kartoffelmel
1 deciliter vand
Fremgangsmåde
- Skyl hindbær under koldt vand, eller læg dem i en skål med koldt vand og vask dem der.
- Gør det forsigtigt, da hindbær jo er sarte bær.
- Kom vand og hindbær i en gryde, og kog det op.
- Tilsæt også rørsukker, og lad det småsimre et minut.
- Rør kartoffelmel sammen med en deciliter vand, og jævn hindbærgrøden med det.
- Tilsæt også vaniljesukker, og lad nu hindbærgrøden koge et minut mere.
- Tag grøden af og lad den køle ned inden servering.
Hindbærgrød serveres selvfølgelig med frisk fløde eller letpisket flødeskum.
Se også mine opskrifter på:
Esther
Hej Morten
Du skriver man skal jævne med kartoffelmel og så derefter lade grøden koge i et minut. Jeg har ellers altid lært at så bliver grøden lang. Hvad er fakta her?
Venligst
Esther
Trine Norenmann
MIg bekendt må kartoffelmel ikke koge. Massen bliver "lang"