Herregårdskotelet på grill er så stor, at den passer til to personer. Marinér den med salvie og timian og grill den ved direkte varme.
Til en omgang herregårdskotelet på grill til to personer skal du bruge:
1 stor herregårdskotelet på 450-500 gram (kan blandt andet købes i Reme 1000)
1 deciliter olie
3-4 blade salvie
2 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du herregårdskotelet på grll:
Herregårdskoteletter er med ben, og det giver en god smag. Så lad benet sidde under turen i grillen.
Start med at salte koteletten på begge sider, og du skal i alt bruge en god teskefuld salt.
Hak salvie og timian fint, og kom det i en skål sammen med olie og en lille smule salt mere. Rør det godt sammen.
Smør så herregårdskoteletten grundigt ind i marinaden, og lad det trække en times tid.
Tænd grillen op, og du skal grille koteletten ved middel og direkte varme, uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
Rengør grillristen, men du behøver ikke smøre den, da kødet jo er marineret.
Læg koteletten på, og luk låget. Herregårdskoteletten skal grilles 4-5 minutter på hver side, men du får det bedste resultat hvis du vender cirka hvert minut.
Til sidst tager du koteletten af, og krydrer den med friskkværnet peber.Læg også en skive smør på, og anret på en tallerken.
Tilbehør til koteletterne kan være en ærterisotto eller græsk grøntsagsfad.
Se også mine opskrifter på:
Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: