• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Råvareguide › Hellefisk - opskrifter, næringsindhold, og fakta

Hellefisk - opskrifter, næringsindhold, og fakta

Billede med hellefisk
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. maj 2025 - Udgivet: 3. maj 2025

Hellefisk er en ordentlig krabat, der kan veje op til 45 kilo og blive 1,3 meter lang.

Det er grønlændernes yndlingsfisk og den arktiske fisk fanges hovedsaligt ved Vestgrønland, Færøerne, Island, i Barentshavet og det nordlige stillehav.

Det er en såkaldt koldtvandsfisk, som lever langt under havets overflade - fra 200 til 2000 meter.

Selvom fisken er enorm, køber vi normalt fileter af hellefisken. Disse er lyse og faste i kødet, nemme at arbejde med og kan spises på en række måder som dampet, grillet, stegt, kogt, marineret, gravad og koldrøget. Smagen er mild og fed.

Næringsindhold

Hellefisk er en fed fisk som laks og makrel. Den er rig på Omega-3 fedtsyrer, som er flerumættede fedtsyrer, der er gode for blandt andet vores blodtryk og hjerte.

Fisken har et meget højt indhold af A-vitaminer, et stort indhold af D-vitaminer og er rig på mineraler som jod, selen og kalium.

Her er energifordelingen for 100 gram hellefisk:

Energi: 804 kJ.
Proteiner: 12,4 gram.
Kulhydrater: 0 gram.
Fedt: 15,6.

Opbevaring og holdbarhed

Lige som med alle andre fisk, skal hellefisk opbevares koldt - i køleskabet eller fryseren.

Har du købt rå fisk, skal du enten fryse den ned med det samme eller spise den samme dag, som du har købt den.

Generelt kan fisk holde op til tre måneder i fryseren uden at tabe smag.

Ideer og opskrifter

Hellefisk kan købes både gravad og røget og spises på lige fod med laks. Du kan for eksempel lave denne, lækre rævesovs til gravad hellefisk, som giver mere plads til rævesovsens smag, end laks gør.

Dampet hellefisk smager skønt. Her er Madens Verdens opskrift på en sund, velsmagende ret: Dampet hellefisk med bagte grøntsager. Du kan også prøve denne opskrift på pandestegt hellefisk.

Eller hvad med at lave en roulade af laks og røget hellefisk? Det får flotte tofarvede skiver, som kan serveres til salater.

En traditionel thaisuppe med kokosmælk, grøntsager, citrongræs og chili får ekstra smag med skiver af røget hellefisk på på toppen, når du serverer.

Du kan sagtens grille fileterne. Her skal de kun have tre-fire minutter, ellers bliver de skam-stegte.

Lækker hellefisk i fad

5 fra 6 stemmer
Hellefisk i fad med spidskål er en meget simpel og hurtig ret til aftensmad. Den lækre fiskeret med hellefisk kan laves på under 30 minutter.
Gå til opskrift
hellefisk i fad med spidskål

Dampet hellefisk med bagte grøntsager

4.9 fra 13 stemmer
Her er en lækker opskrift på dampet hellefisk i ovn med bagte grøntsager. Hellefisken og grøntsagerne skal blot dampes i 15 minutter.
Gå til opskrift
Hellefisk er en fantastisk spisefisk, og her er det dampet hellelfisk i ovn med bagte grøntsager. Foto: Madensverden.dk.

Grillet hellefisk i staniol med grøntsager

4.5 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på grillet hellefisk i staniol med grøntsager. En lækker pakke med bla. spidskål, gulerødder og asparges. Også god til ovn.
Gå til opskrift
Grillet hellefisk i staniol med grøntsager er en lækker måde at tilberede hellefisken på. Her lavet i pakke med bla. spidskål og gulerødder, og pakkerne kan enten tilberedes i grill eller ovn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Pandestegt hellefisk

5 fra 1 stemme
Hellefisk er en fortræffelig spisefisk, der både kan laves som pandestegt hellefisk, ryges eller dampes. Her har jeg smørstegt hellefisken på panden.
Gå til opskrift
pandestegt hellefisk
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her