Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hele bagte solo hvidløg

Hele bagte solo hvidløg opskrift i ovn eller grill

Hele bagte solo hvidløg
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook192PinterestSMSEmailMessenger
192
DELINGER
Indhold
  • Hele bagte solo hvidløg opskrift i ovn eller grill
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på hele bagte solo hvidløg
  • Kommentarer

Hele bagte solo hvidløg opskrift i ovn eller grill

Holger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Se, hvordan du nemt laver hele bagte solo hvidløg med olivenolie og timian. De bagte hvidløg kan enten laves i ovn eller grill.
Antal: 8 stk
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 solo hvidløg
  • olivenolie
  • timian (Frisk eller tørret )
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Toppen skæres af hvidløgene, som derefter sættes i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Så er rengøringen nemmere efterfølgende.
  2. Dryp dem godt med olivenolie, og drys dem derefter med timian og groft salt. Bruger du frisk timian, skal du blot nippe bladene af og fordele på hvidløgene.
  3. Nu kan du så enten bage hvidløgene i ovnen eller i din grill.
  4. I ovnen sker der ved 200 grader varmluft, hvor ovnen er forvarmet. Stil fadet ind, og giv hvidløgene cirka 20 minutter.
  5. I grillen skal hvidløgene grilles ved indirekte varme, hvor de ligeledes skal have omkring 20 minutter.
  6. Så er de bagte og møre, hvor de får en fremragende smag.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hele bagte solo hvidløg

Hele bagte solo hvidløg er nemmere at spise end de traditionelle hvidløg, hvor du bager hele hvidløget samlet.

Ikke fordi det er en uoverkommelig opgave, men med de normale hvidløg skal man efter bagningen fiske hvert enkelt af hvidløgsfedene ud af skallen, inden de kan nydes.

Det smarte ved solo hvidløg er, at det er ét stort og samlet hvidløgsfed, så de er meget nemme at nyde ved bordet uden for meget bøvl.

Se også: Bagte hvidløg med olivenolie og flagesalt

Opskriften her giver selvsagt otte bagte hvidløg, og du skal beregne et par stykker til hver person. Hvis I er hvidløgselskere, ja, så må du hellere tage nogle stykker ekstra.

De bagte hvidløg passer perfekt til en steg som culottesteg eller en grillet oksemørbrad - se opskrifterne nedenfor.

Men de er også gode til forskellige vegetarretter som vegetarmoussaka, hvor de blot skal i ovnen de sidste 20 minutter af moussakaens bagetid.

Server eventuelt disse lækre hvidløg til helstegt oksemørbrad eller grillet culotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Thorndahl skriver

    august 07, 2022 at 4:59 pm

    hej Holger
    Jeg modtager dit nyhedsbrev fra Madens Verden, og jeg bruger mange af opskrifterne! - og tak for dem.
    Desværre fungerer min varmluftsovn ikke længere, så jeg må nøjes med dens almindelige ovnfunktion. I rigtig mange af dine opskrifter bruges varmluftsovn.
    Jeg vil sætte meget stor pris på, om der ikke i opskrifterne kan oplyses, hvor mange grader jeg kan bruge i min (nu) almindelige ovn i stedet for de angivne grader i varmluftsovn, - og om nogle af opskrifterne ligefrem kræver varmluftsovn!
    Jeg påtænker ikke at investere i en ny varmluftsovn 🙂
    Venlig hilsen
    Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2022 at 12:38 pm

      Hej Hanne
      Tak for din henvendelse, og det er da træls med den manglende varmluftsfunktion i din ovn.
      Generelt skal du blot lægge ca. 15-20 grader til den angivne temperatur på varmluft. Så står der 200 grader varmluft, skal du regne med ca. 220 grader alm. over- og undervarme.
      Du kan læse mere om varmluft i denne artikel: https://madensverden.dk/varmluft-ovn/
      Håber det hjælper lidt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required