• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Billede resultat for hel rødspætte i ovn
Det er nemt at stege en hel rødspætte i ovn. Du undgår stegeosen i køkkenet, og rødspætten bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. maj 2024 - Udgivet:  28. oktober 2016

Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.
  2. Opskrift på hel rødspætte i ovn
  3. Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Note
Gå til opskrift

Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.

Her er min opskrift på hvordan du steger en hel rødspætte i ovn.

Det er en nem måde at tilberede rødspætter på, og resultatet er super godt.

Du skal beregne en hel rødspætte pr. person, så fire personer kræver altså fire rødspætter.

Se også disse opskrifter:

  • Pandestegt rødspætte med kartofler og persillesovs
  • Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon
  • Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder
  • Nem opskrift på rødspætter i bagepapir

Opskrift på hel rødspætte i ovn

Billede resultat for hel rødspætte i ovn

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.
Bedømmelse
4.5 fra 13 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stor rødspætte - gerne friskfanget
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vask og skyl rødspætten grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  • Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Med en skarp kniv laver du et snit ned over rygbenet, så rødspætten ikke krøller sammen under stegningen i ovnen.
  • Læg rødspætten med den mørke side opad, og dryp den med lidt olivenolie. Du kan bruge brunet smør, som jeg gør i min video med fremgangsmåde. Det er op til dig.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Skal du lave flere rødspætter i ovnen bruger du samme fremgangsmåde, og afhængig af størrelsen på rødspætterne, kan du sagtens stege 5-7 rødspætter ad gangen. Blot de ikke overlapper hinanden på bagepladen.
  • Bag nu rødspætten i ovnen ved 210 grader varmluft, og den skal steges i 20 minutter.
  • Tag rødspætten ud af ovnen, og dryp den straks med lidt citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
98
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
642
mg
28
%
Kalium
 
249
mg
7
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.02
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
0.5
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Note

Hel rødspætte i ovn serveres straks, og det klassiske tilbehør er naturligvis kogte kartofler og persillesovs.

Og metoden med at tilberede de hele rødspætter er især smart, hvis du skal lave stegte rødspætter til mange. Her kan du nemt have en del i ovnen ad gangen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Erik

    maj 10, 2024 at 4:31 pm

    Fin opskrift

    Svar
  2. Chris

    oktober 01, 2023 at 3:31 pm

    Kan sættes på fryse, efter de har være i ovn? Og bliv varm opnår de skal spises?
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften

    Svar
  3. Palle

    juli 20, 2022 at 3:16 pm

    Dine videoer er virkelig gode, skøn guitarmusik til rødspætterne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 20, 2022 at 4:03 pm

      Hej Palle
      Mange tak - det er jeg super glad for at høre. Håber det kan hjælpe nogen rundt omkring i køkkenerne 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer
      Holger

      Svar
  4. Søren Molbech

    oktober 08, 2020 at 1:19 pm

    Hej Holger, tak for dine dejlige opskrifter, spiser mange rødspætter og ser frem til også at prøve din ovn(stegte/bagte)
    På dit billede ser det ud som om at det mørke skind er væk og der er noget panering ??

    På forhånd tak
    Søren

    Svar
  5. Amber

    juni 29, 2019 at 10:26 am

    Rødspætter - kan de købes friske - og hvad hedder de på Spansk 🙂

    Svar
    • Jolanda

      juli 04, 2022 at 2:44 pm

      Platija er rødspætte på spansk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required