Oversigt over indhold
- Hel kylling i airfryer - nem opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Hel kylling i airfryer
- Tips
- Kyllingebryst i airfryer - nem opskrift
- Kylling i ovn med stegetid og temperatur
- Kyllingelår i airfryer - nem opskrift
- Pommes frites i airfryer - hjemmelavede
- Kyllingebryst i airfryer - nem opskrift
- Sund mad i airfryer
- FAQ
- Kommentarer
Hel kylling i airfryer - nem opskrift
Ingredienser
- 1,3 kg kylling
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- 1 æble
- 1 citron
- 1 lille løg
Fremgangsmåde
- Jeg plejer at fylde kyllingen med æble, citron og løg, der er skåret i mindre både. Men det kan du godt undlade, hvis du vil lave den uden. Husk også at salte kyllingen indvendigt.
- Pensl kyllingen med olivenolie hele vejen rundt og krydr med flagesalt. Du kan også krydre med paprika eller andre krydderier efter eget ønske. Prøv evt. min hvidløgsmarinade til kylling.
- Læg kyllingen med brystet nedad i kurven i airfryeren.
- Tænd airfryeren på 180 grader og giv den først 25 minutter.
- Vend derefter kyllingen om, så brystet nu vender opad. Giv den 25 minutter mere ved 180 grader. Måske skal den endda have fem minutter yderligere.
- Den færdigstegte kylling tages op og køler en smule af inden den skæres ud. Bemærk det sprøde skind, det er virkelig lækkert.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Hel kylling i airfryer
En hel kylling i airfryer er lækker aftensmad, og her med meget mørt kød og super sprødt skind. Som alle gerne vil have det.
Her har jeg tilberedt kyllingen i min Philips Airfryer XXL, og den kan fint rumme en hel kylling.
En airfryer er perfekt til stegningen af hele og halve kyllinger, og fordelen er også, at du får en friturestegt kylling uden anvendelse af ret meget olie. Og dermed en mere sund kylling.
Her har jeg stegt en kylling på 1,3 kilo, og større synes jeg næsten heller ikke der er plads til.
Når du lægger kyllingen ned i kurven, kan du med fordel lige skære lårene lidt fri, så de kan bredes lidt ud, og du dermed undgår at kyllingen støder imod varmelegemet. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Tips
Den færdigstegte kylling i airfryer kan med fordel lige hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
Kan serveres med pommes frites, remoulade og agurkesalat. Du kan søge opskrifterne frem ved at bruge søgefeltet øverst på siden.
Flere inspirerende opskrifter:
Kyllingebryst i airfryer - nem opskrift
Kylling i ovn med stegetid og temperatur
Kyllingelår i airfryer - nem opskrift
Pommes frites i airfryer - hjemmelavede
Kyllingebryst i airfryer - nem opskrift
Sund mad i airfryer
FAQ
En hel kylling skal steges i alt ca. 50 minutter i en airfryer ved 180 grader. Giv kyllingen 25 minutter på hver side.
Har du rester tilbage af den stegte og tilberedte kylling, kan du sagtens fryse det ned. Kommes i en frysepose og derefter på frost. Du kan med fordel lige skære kyllingen ud i passende portionsstørrelser inden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anja skriver
Hejsa
Hvad gør man hvis man har en 5 liters airfraier hvor der ikke kan være en hel kylling i? For tænker at deler jeg den er det jo bestemt ikke det samme
Mvh anje
Rikke Larsen skriver
Vi kaver det igen , altid nemt og dejligt🥰🥰🥰🥰