Det kan godt være havkat ikke lyder lige så lækkert som rødspætter og torsk, men havkatten er faktisk en rigtig god spisefisk.
Fisken, der også blandt andet kaldes for koteletfisk, kan være svær at opdrive i kølediskene i landets supermarkeder, mens den er nemmere at finde hos din fiskehandler.
I dag kan man også nemt bestille den hjem via nettet, hvor der efterhånden findes en stribe gode webbutikker med frisk fisk, herunder også de lidt mere sjældne.
Fakta
Havkatten er som sagt en fin spisefisk, der ofte fanges i det kolde vand i Nordatlanten.
Den har nogle kraftige kæber, som den bruger til at knuse hummere, muslinger og anden føde, som den finder ned på flere hundrede meters dybde.
Faktisk er kæberne på en havkat så kraftige, at den kan bide et kosteskaft over, så det er med at være forsigtig med den levende udgave af fisken.
Hjemme i køkkenet får du til gengæld en fremragende spisefisk, hvor fileter af havkatten er en sund og skøn spise.
Kødet er lyst, fast og fri for ben, som jo tiltaler mange. Og navnet koteletfisk kommer sig af, at den kan udskæres i koteletter, som så steges på panden.
De benfri havkatfileter er i øvrigt fine at bruge til fish and chips. Men den kan både bages, steges, koges og evt. bruges i supper.
Kødet indeholder en stor mængde af de sunde omega-3 fedtsyrer, så den er god for din sundhed.
Opskrifter
Her finder du opskrifter med havkatten på Madens Verden:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: