Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er inspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.
Du har sikkert spist masser af hasselback kartofler, men har du nogensinde fået hasselback pastinakker?
Hvis ikke, ja så er det på tide nu. Pastinakkerne skæres halvt ned i skiver - ligesom kartoffelvarianten - og tilberedes med olivenolie, salt og tørret timian.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet én stor pastinak pr. person.
Men du kan selvfølgelig bare føje flere til. Tilberedningstiden er den samme.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på hasselback pastinakker
Hasselback pastinakker - nem opskrirft
Ingredienser
- 4 pastinakker - store
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk timian - tørret
- Flagesalt
Fremgangsmåde
- Vask pastinakkerne og skrub dem rene. Du skal ikke skrælle dem, da der sidder mange vitaminer lige under skrællen, så det er synd at fjerne den.
- Læg nu en pastinak mellem to grydeskeer af træ, og snit ned i den i tynde skiver, men altså uden at skære helt igennem. Det er netop det, de to grydeskeer skal forhindre på en smart måde.
- Læg pastinakkerne i et ildfast fad, der er beklædt med lidt bagepapir. Stil dem så de ikke vælter.
- Dryp nu olivenolie over dem, og drys derefter med tørret timian og flagesalt.
- Bag nu de lækre pastinakker i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
- Den præcise tilberedningstid afhænger selvfølgelig af størrelsen, men stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at mærke hasselback pastinakkerne er møre. Og ellers giver du dem blot nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også pensle pastinakkerne med lidt flydende honning. Det giver også en god smag. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Connie Lisbjerg
Uha altså det jo ren kræs for ganen. Nøj smagte godt.
Katrine Rørby Madsen
Vi vil blive glade, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.