• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hasselback pastinakker

Hasselback pastinakker

Lækre hasselback pastinakker, der selvfølgelig er inspireret af de klassiske hasselback kartofler. Pastinakkerne er perfekt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
377
SHARES
FacebookMessenger377PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. marts 2020 - Udgivet:  27. april 2017

Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er inspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.

Du har sikkert spist masser af hasselback kartofler, men har du nogensinde fået hasselback pastinakker?

Hvis ikke, ja så er det på tide nu. Pastinakkerne skæres halvt ned i skiver - ligesom kartoffelvarianten - og tilberedes med olivenolie, salt og tørret timian.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet én stor pastinak pr. person.

Men du kan selvfølgelig bare føje flere til. Tilberedningstiden er den samme.

Se også mine opskrifter på:

  • Hasselback gulerødder
  • Hasselback kartofler
  • Hasselback selleri

Opskrift på hasselback pastinakker

Lækre hasselback pastinakker, der selvfølgelig er inspireret af de klassiske hasselback kartofler. Pastinakkerne er perfekt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselback pastinakker - nem opskrirft

5 fra 2 stemmer
Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er indspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 121
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 pastinakker - store
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk timian - tørret
  • Flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Vask pastinakkerne og skrub dem rene. Du skal ikke skrælle dem, da der sidder mange vitaminer lige under skrællen, så det er synd at fjerne den.
  2. Læg nu en pastinak mellem to grydeskeer af træ, og snit ned i den i tynde skiver, men altså uden at skære helt igennem. Det er netop det, de to grydeskeer skal forhindre på en smart måde.
  3. Læg pastinakkerne i et ildfast fad, der er beklædt med lidt bagepapir. Stil dem så de ikke vælter.
  4. Dryp nu olivenolie over dem, og drys derefter med tørret timian og flagesalt.
  5. Bag nu de lækre pastinakker i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
  6. Den præcise tilberedningstid afhænger selvfølgelig af størrelsen, men stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at mærke hasselback pastinakkerne er møre. Og ellers giver du dem blot nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 121kcalKulhydrater: 28gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 597mgKalium: 583mgKostfibre: 8gSukker: 7gVitamin A: 12IUVitamin C: 27mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også pensle pastinakkerne med lidt flydende honning. Det giver også en god smag. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Connie Lisbjerg

    januar 15, 2025 at 8:03 pm

    Uha altså det jo ren kræs for ganen. Nøj smagte godt.

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    oktober 15, 2024 at 6:02 pm

    Vi vil blive glade, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required