Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hasselback pastinakker

Hasselback pastinakker

Lækre hasselback pastinakker, der selvfølgelig er inspireret af de klassiske hasselback kartofler. Pastinakkerne er perfekt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
382
SHARES
FacebookMessenger382PinterestEmailSMS

Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er inspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.

Du har sikkert spist masser af hasselback kartofler, men har du nogensinde fået hasselback pastinakker?

Hvis ikke, ja så er det på tide nu. Pastinakkerne skæres halvt ned i skiver - ligesom kartoffelvarianten - og tilberedes med olivenolie, salt og tørret timian.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet én stor pastinak pr. person.

Men du kan selvfølgelig bare føje flere til. Tilberedningstiden er den samme.

Se også mine opskrifter på:

  • Hasselback gulerødder
  • Hasselback kartofler
  • Hasselback selleri

Opskrift på hasselback pastinakker

Hasselback pastinakker - nem opskrirft

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er indspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 pastinakker (store)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk timian (tørret)
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Vask pastinakkerne og skrub dem rene. Du skal ikke skrælle dem, da der sidder mange vitaminer lige under skrællen, så det er synd at fjerne den.
  2. Læg nu en pastinak mellem to grydeskeer af træ, og snit ned i den i tynde skiver, men altså uden at skære helt igennem. Det er netop det, de to grydeskeer skal forhindre på en smart måde.
  3. Læg pastinakkerne i et ildfast fad, der er beklædt med lidt bagepapir. Stil dem så de ikke vælter.
  4. Dryp nu olivenolie over dem, og drys derefter med tørret timian og flagesalt.
  5. Bag nu de lækre pastinakker i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 45 minutter.
  6. Den præcise tilberedningstid afhænger selvfølgelig af størrelsen, men stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at mærke hasselback pastinakkerne er møre. Og ellers giver du dem blot nogle minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier121kcalKulhydrater28gProtein2gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gNatrium597mgKalium583mgKostfibre8gSukker7gVitamin A12IUVitamin C27mgCalcium57mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan også pensle pastinakkerne med lidt flydende honning. Det giver også en god smag. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Connie Lisbjerg skriver

    januar 15, 2025 at 8:03 pm

    Uha altså det jo ren kræs for ganen. Nøj smagte godt.

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen skriver

    oktober 15, 2024 at 6:02 pm

    Vi vil blive glade, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required