Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hamburger

Hamburger (opskrift som fra McDonalds)

billede med hamburger
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hamburger
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hamburger
  • Servering
  • Hvorfor hedder det en hamburger?
  • Historie
  • Typer af burgere
  • Globalt ikon
  • Værd at vide
  • Kommentarer

Hamburger

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Antal: 6 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • flagesalt
  • 6 burgerboller
  • 6 tsk ketchup Heinz tomatketchup
  • 6 tsk sennep Heinz Yellow Mustard
  • 1 løg hakkes fint
  • syltede agurker

Fremgangsmåde

  1. Det hakkede oksekød deles i seks lige store portioner, så hver burgerbøf vejer ca. 85 gram.
  2. Pres bøfferne flade i en diameter på ca. 10 centimeter. Pres evt. kødet ned i en anretterring eller lignende. Hak bøfferne med en kniv.
  3. Burgerbøfferne steges i lidt olie på en varm pande, hvor de skal have ca. 2 minutter på hver side. Krydres med lidt flagesalt og ikke andet, da smagen skal stå rent i en hamburger. Tages til side.
  4. Burgerboller ristes på skæresiden på panden, og de skal blot lige have lidt farve.
  5. Læg en burgerbøf på underbollen.
  6. Overbollen smøres med en teskefuld Heinz tomatketchup og en teskefulde Heinz Yellow Mustard sennep.
  7. Derpå kommes en teskefuld hakket løg og 3-4 skiver syltede agurker.
  8. Saml din hamburger og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier350kcalKulhydrater25gProtein19gFedt19gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol59mgNatrium949mgKalium353mgKostfibre2gSukker5gVitamin A74IUVitamin C3mgCalcium98mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hamburger

Sådan en hamburger fra McDonalds synes jeg faktisk smager godt. Man skal ikke have dem for ofte, men en gang imellem er det altså lækkert.

Og derfor har jeg kigget lidt på, om man ikke kunne lave den populære og klassiske McDonalds hamburger derhjemme, og det kan man altså meget nemt.

Min opskrift følger her, og den bliver du glad for. Bollerne kan du købe i dit supermarked - eller prøv min opskrift på hjemmebagte burgerboller.

Af dennne opskrift får du seks hamburgere, men lav så mange du har brug for.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk burger
  • Bøfsandwich
  • Burger med spidskål

Servering

Den færdige hamburger serveres straks, eventuelt sammen med ovnstegte pommes frites.

Hvorfor hedder det en hamburger?

Et godt spørgsmål er, hvorfor det overhovedet hedder en hamburger?

Man ved, at hamburgeren er opkaldt efter den nordtyske by Hamburg, men derfra ved man faktisk ikke så meget mere.

I USA var danskeren Louis Lassen i øvrigt den første overhovedet til at sælge en hamburger, og det skete i 1895 på en café i New Haven. Altså hvor en bøf blev serveret i en delt bolle.

I Danmark vandt hamburgeren indpas op gennem 1980erne, og ordet burger er i øvrigt en forkortelse af hamburger.

Historie

Hamburgeren har rødder i Tyskland (Hamburg), hvor hakket oksekød blev serveret som "Hamburg steak".

Den moderne burger, som vi kender den i dag, blev populær i USA i slutningen af 1800-tallet.

Burgeren blev et amerikansk ikon i fastfoodens guldalder fra 1950'erne og frem.

Typer af burgere

  • Cheeseburger med smeltet ost.
  • Baconburger med stegt bacon.
  • Double burger med to bøffer, ofte dobbelt ost.
  • Vegetar- / veggieburger, bøf lavet af grøntsager, bønner, eller plantebaseret protein.
  • Gourmetburger med særlige råvarer, eks. karamelliserede løg, trøffelmayo, briochebolle m.m.

Globalt ikon

  • Hamburgeren findes i næsten alle lande med lokale variationer.
  • Verdens mest kendte burgerkæder: McDonald's, Burger King, Five Guys, Shake Shack.
  • I dag findes der både fastfood-, street food- og luksusversioner af burgeren.

Værd at vide

"Hamburger" har intet med skinke (ham) at gøre, da navnet kommer fra byen Hamburg.

Den første McDonald's åbnede i 1940, og revolutionerede burgerens udbredelse.

En burger kan have over 50 varianter i tilbehør og bøf alene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required