Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Sådan en hamburger fra McDonalds synes jeg faktisk smager godt. Man skal ikke have dem for ofte, men en gang imellem er det altså lækkert.
Og derfor har jeg kigget lidt på, om man ikke kunne lave den populære og klassiske McDonalds hamburger derhjemme, og det kan man altså meget nemt.
Min opskrift følger her, og den bliver du glad for. Bollerne kan du købe i dit supermarked - eller prøv min opskrift på hjemmebagte burgerboller.
Af dennne opskrift får du seks hamburgere, men lav så mange du har brug for.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Hamburger
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Det hakkede oksekød deles i seks lige store portioner, så hver burgerbøf vejer ca. 85 gram.
- Pres bøfferne flade i en diameter på ca. 10 centimeter. Pres evt. kødet ned i en anretterring eller lignende. Hak bøfferne med en kniv.
- Burgerbøfferne steges i lidt olie på en varm pande, hvor de skal have ca. 2 minutter på hver side. Krydres med lidt flagesalt og ikke andet, da smagen skal stå rent i en hamburger. Tages til side.
- Burgerboller ristes på skæresiden på panden, og de skal blot lige have lidt farve.
- Læg en burgerbøf på underbollen.
- Overbollen smøres med en teskefuld Heinz tomatketchup og en teskefulde Heinz Yellow Mustard sennep.
- Derpå kommes en teskefuld hakket løg og 3-4 skiver syltede agurker.
- Saml din hamburger og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige hamburger serveres straks, eventuelt sammen med ovnstegte pommes frites.
Hvorfor hedder det en hamburger?
Et godt spørgsmål er, hvorfor det overhovedet hedder en hamburger?
Man ved, at hamburgeren er opkaldt efter den nordtyske by Hamburg, men derfra ved man faktisk ikke så meget mere.
I USA var danskeren Louis Lassen i øvrigt den første overhovedet til at sælge en hamburger, og det skete i 1895 på en café i New Haven. Altså hvor en bøf blev serveret i en delt bolle.
I Danmark vandt hamburgeren indpas op gennem 1980erne, og ordet burger er i øvrigt en forkortelse af hamburger.
Historie
- Hamburgeren har rødder i Tyskland (Hamburg), hvor hakket oksekød blev serveret som "Hamburg steak".
- Den moderne burger, som vi kender den i dag, blev populær i USA i slutningen af 1800-tallet.
- Burgeren blev et amerikansk ikon i fastfoodens guldalder (1950’erne og frem).
Typer af burgere
- Cheeseburger – med smeltet ost.
- Baconburger – med stegt bacon.
- Double burger – to bøffer, ofte dobbelt ost.
- Vegetar- / veggieburger – bøf lavet af grøntsager, bønner, eller plantebaseret protein.
- Gourmetburger – med særlige råvarer, eks. karamelliserede løg, trøffelmayo, briochebolle osv.
Globalt ikon
- Findes i næsten alle lande med lokale variationer.
- Verdens mest kendte burgerkæder: McDonald's, Burger King, Five Guys, Shake Shack.
- I dag findes der både fastfood-, street food- og luksusversioner af burgeren.
Værd at vide
- "Hamburger" har intet med skinke (ham) at gøre – navnet kommer fra byen Hamburg.
- Den første McDonald’s åbnede i 1940 – og revolutionerede burgerens udbredelse.
- En burger kan have over 50 varianter i tilbehør og bøf alene.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments