Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat

Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat

billederesultat for halloumi ost med linsesalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
11
DELINGER
Facebook11PinterestSMSEmailMessenger

Her er en lækker opskrift på stegt halloumi ost med linsesalat. Halloumi steges på panden, og toppes med salat af beluga linser, og serveres som tilbehør.

Du skal prøve denne skønne opskrift på halloumi ost med linsesat, som er rigtig lækker som tilbehør. Eller spis den, som den er.

Beluga linserne koger ikke ud, og så er de rigtig flotte at kigge på. De tager mest smag, hvis de marineres, mens de stadig er lune.

Halloumi ost er fra Cypern og har den specielle egenskab, at den ikke smelter.

Den får nærmest sådan en brødagtig konsistens og den er bedst når den grilles eller steges i olivenolie, hvor den får en fin skorpe.

Konsistensen er lidt ligesom mozzarella og den er letsaltet

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Halloumi ost med linsesalat

Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er en lækker opskrift på stegt halloumi ost med linsesalat. Halloumi steges på panden, og toppes med salat af beluga linser, og serveres som tilbehør.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 pakke Halloumi ost
  • 2½ dl beluga linser (kogte)
  • 1 agurk (halveret på langs og skåret i skrå skiver)
  • 1 bakke tomater (små og aromatiske tomater, gerne i forskellige farver. Skåret i grove stykker)
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft (eller limesaft)
  • 2 spsk bredbladet persille (finthakket)
  • 2 spsk mynteblade (finthakket)
  • Lidt honning (flydende)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • salt og friskkværnet peber (gerne Maldon salt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. På min pose med beluga linser, står der, at der skal beregnes 2 dl for hver 1 dl linser. Så jeg kom altså 5 dl vand i en gryde sammen med lidt groft salt. Vandet bringes i kog og så kommes, godt skyllede, linser i.
  2. De skal koge i 17-20 minutter.
  3. Skyl lige hurtigt med lidt koldt vand, men ikke for længe, for de må IKKE blive helt kolde. Lad dem dryppe af. De suger mest smag af dressingen, når de er varme/lune.
  4. Vend de varme/lune linser med de hakkede krydderurter og den sammenrystede dressing, der er smag til med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og stil i køleskab.
  5. Ca. ½ time inden salaten skal serveres, blandes agurk og tomater i.
  6. Tag osten ud af pakken. Tryk væden ud af den med køkkenrulle og skær den i skiver på ca. 1 cm. i tykkelse.
  7. Kom ganske lidt olivenolie på en slip-let pande og kom så osteskiverne på.
  8. Steg dem ved høj varme i et minuts tid på hver side, til de bliver gyldne, lad dem dryppe af kort på køkkenrulle, inden de anrettes i et halvdybt fad.
  9. Top linsesalaten op ovenpå osten og server straks, mens osten er varm.

Næringsindhold

Kalorier210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige halloumi ost med linsesalat serveres straks, og den er blandt andet fin som tilbehør til bøffer - herunder en velstegt ribeye.

Se også hvordan du laver beluga bolognese:

Beluga bolognese - vegansk simreret
Beluga bolognese er vegansk bolognese, når den er allerbedst. Rigtig velsmagende, skøn hyggemad på en kølig aften. Og så er den tilmed sund.
Se opskriften her
Beluga bolognese
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required