• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Hakket oksekød med blomkål i fad

billederesultat for hakket oksekød med blomkål i ovn
Hakket oksekød med blomkål laves i et fad, og det er en både nem og sund hverdagsret, der er ret nem at tilberede. Det hakkede oksekød steges først på pande, hvorefter det lægges i et fad, og øverst lægges så blomkålsmos på som låg. Pyntes med persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. april 2024 - Udgivet:  1. oktober 2023

Del gerne:
13.3k
SHARES
FacebookMessenger13.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.
  2. Opskrift på oksekød med blomkål
  3. Hakket oksekød med blomkål i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 109 stemmer
Gå til opskrift

Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.

Hakket oksekød med blomkål er en populær ret, som er ret nem at lave, og som elskes af både store og små.

Det hakkede oksekød steges til en lækker kødsovs, der bages i ovnen i et fad, hvor blomkålsmosen er lagt på som låg.

Imellem kød og blomkål lægges skiver af tomater.

Blomkålsmosen kan drysses med enten rasp eller parmesan.

Opskriften er til fire personer, og det er en virkelig dejlig hverdagsmad.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
  • Millionbøf i fad i ovn (oksekød med kartoffelmos)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Millionbøf (opskrift på nem og hurtig millionbøf)

Opskrift på oksekød med blomkål

billederesultat for hakket oksekød med blomkål i ovn

Hakket oksekød med blomkål i fad

Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.
Bedømmelse
4.7 fra 109 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 29 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød - med 10% fedt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 tomater

Blomkålsmos

  • 1 blomkål
  • 2 spsk smør
  • Lidt piskefløde
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rasp
  • persille - til pynt

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses på en varm pande med lidt olie.
  • Det hakkede oksekød smuldres ved og det hele brunes nu godt af ved en god varme. Hvis varmen er for lav, risikerer du at kødet koger med end steger - og det skal det ikke. Det skal have en god stegeskorpe.
  • Kom de hakkede tomater ved og skyl dåsen af med lidt vand, som også kommes ved.
  • Tilsæt spidskommen, oregano, timian, paprika og engelsk sauce og smag til med salt og peber.
  • Lad kødet simre i 10 minutter og tilfør om nødvendigt en smule mere vand, men kødsovsen må ikke blive tynd.
  • Blomkål skæres i små buketter, der dampes helt møre i usaltet vand i en gryde. Det tager 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra blomkålen og kom smør, lidt piskefløde og muskatnød ved. Mos blomkålen med et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Smør et ildfast fad med olie eller smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem et enkelt lag over kødet.
  • Fordel derefter blomkålsmosen over tomaterne, og drys med lidt rasp på toppen. Du kan også drysse med parmesan.
  • Bag fadet med hakket oksekød og blomkålsmos i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
516
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
118
mg
39
%
Natrium
 
1566
mg
68
%
Kalium
 
1324
mg
38
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
1418
IU
28
%
Vitamin C
 
99
mg
120
%
Calcium
 
149
mg
15
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag fadet ud af ovnen, og lad det lige sætte sig fem minutter inden det spises.

Pynt med friskhakket persille, og servér eventuelt med en lækker spidskålssalat til. Den kan du søge opskriften frem på øverst i søgefeltet her på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten

    september 30, 2024 at 5:49 pm

    Når jeg bedømmer en opskrift laver jeg den som den er skrevet. Jeg ville ændre at hælde fedtet af fra når kødet og løget er stegt. Smagen var god og blomkål toppen vil jeg bruge i stedet for kartoffelmos, da det giver sundere opskrifter. Jeg brugte Gluten-free brødkrummer og parmesan på toppen. Min Canadiske mand sagde, “Det smagte godt.”

    Svar
  2. Mie

    august 06, 2024 at 7:18 pm

    Nemt at lave og meget velsmagende.

    Svar
  3. Eva

    juli 23, 2024 at 6:13 pm

    Den er go, jeg puttede lidt grønt i. Ku fint lave den lidt tidligere og sætte den i ovnen lige inden vi sku spise. Så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra

    Svar
  4. Lone

    juli 23, 2024 at 8:29 am

    Väldig god

    Svar
  5. Christina

    februar 25, 2024 at 1:17 pm

    Kan HAKKET OKSEKØD MED BLOMKÅL I FAD retten fryses ?

    Mvh Christina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 25, 2024 at 2:35 pm

      Hej Christina
      Jep - du kan sagtens fryse retten ned 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Sanne Tyllesen

    oktober 02, 2023 at 7:18 am

    Lyder virkelig lækkert 😄.
    Kan man forbedrede retten tidligere på dagen og bare lægge den sammen inden den skal i ovnen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 02, 2023 at 8:55 am

      Hej Sanne
      Tak for det - og ja, det burde du sagtens kunne gøre 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Nina Lotte Kofoed-Nielsen

    marts 30, 2023 at 12:29 pm

    Hakket oksekød med Blomkål skal bages ved 200gr., jeg går ud fra, at det er varmluft?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 30, 2023 at 3:48 pm

      Hej Nina
      Det er det nemlig, jeg har rettet den til. Og tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Erik Tofting

    februar 05, 2023 at 7:08 pm

    Meget lækkert og mætter godt .
    Vh Erik fra Viborg

    Svar
  9. Camilla Hejlesen

    september 14, 2022 at 10:15 pm

    Kan man bruge andet end engelsk sovs?

    Svar
    • Jolanda

      marts 06, 2023 at 4:43 pm

      Hej Camilla
      Du kunne prøve med lidt soja eller alternativt lidt tomatketchup.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  10. Tove Guldhammer Basland

    juni 28, 2022 at 10:58 pm

    jeg lavede hakket oksekød med blomkål i fad , det smagte bare så godt, en rigig skøn opskrift, let at gå til. Venligst Tove Guldhammer Basland

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 29, 2022 at 2:30 pm

      Hej Tove
      1000 tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Med de bedste hilsner og ønsket om en god sommer
      Holger

      Svar
  11. Edel Petersen Madsen

    februar 07, 2022 at 6:12 pm

    Den smager dejligt

    Svar
  12. Tine

    oktober 04, 2021 at 7:40 pm

    Det smagte godt - kom en dåse kidney bønner i også.

    Svar
  13. Gitte

    juni 04, 2020 at 8:15 pm

    Super lækker mad, som Holger Madsen laver, og jeg elsker de fine opskrifter og laver gerne mad efter hans opskrifter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required