• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Hakket kylling med spidskål

billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris
Hakket kylling med spidskål er en nem hverdagsret med hakket kyllingekød og grøntsager. I retten er der også ris, så det er en komplet ret, som du kan lave på omkring 20 minutter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. september 2023 - Udgivet:  12. juni 2023

Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
  2. Ryd køleskabet
  3. Opskrift på hakket kylling med spidskål
  4. Hakket kylling med spidskål - sund opskrift
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Noter
4.7 fra 130 stemmer
Gå til opskrift

Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.

Hakket kylling med spidskål er en perfekt opskrift til de travle hverdage, for det er en ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.

Hakket kylling er samtidig en måde at spare på det mere klima-problematiske oksekød, og du får altså en lækker opskrift med masser af smag.

Det hakkede kyllingekød har desuden et lavt indhold af fedt, og derfor skal du tilsætte en god sjat olie når du steger det. Smagen er også mildere end oksekød, men det kompenserer vi for med masser af krydderier i denne skønne ret.

Jeg har også tilsat 100 gram løse ris, her brugte jeg basmati ris, og risene er med til at give retten endnu mere fylde. Risene kommes rå i retten, og koges møre her.

I opskriften har jeg anvendt en lille spidskål, men har kan du jo tilsætte som du synes.

Hvis du ønsker en spidskål med endnu mere bid og friskhed, kan du vente med at tilsætte kålen til fem minutter før retten er færdig.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kyllingekødsovs
  • Kyllingefarsbrød
  • Hakket kyllingekød med kartoffelmos
  • Kyllingebøffer

Ryd køleskabet

Hakket kylling med spidskål er en af de retter, hvor man kan få ryddet godt ud i køleskabet. For du kan sagtens også tilsætte andre grøntsager til retten.

I det hele taget kan du følge opskriftens mål nøje, eller blot komme det i, som du lige synes.

Mængden af væske (bouillon og madlavningsfløde) skal selvfølgelig passe nogenlunde, så risene dels har noget at suge af, men også kyllingekødsretten ikke svupper for meget til sidst.

Du kan altid komme lidt mere vand eller bouillon ved, hvis dette er nødvendigt.

Opskrift på hakket kylling med spidskål

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

billederesultat for hakket kylling med spidskål og ris

Hakket kylling med spidskål - sund opskrift

Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 130 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 8 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 3 gulerødder - mellemstore
  • 1 lille spidskål
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 100 g ris - løse ris
  • 6 dl bouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes groft. Svitses i i en god sjat olie på en stor pande.
  • Tilsæt derefter hakket kylling, og lad det stege et par minutter. Hak det ud med paletkniv, så kødet deles i mindre stykker. Varmen på panden skal være så høj, at kødet steges - og ikke koges!
  • Gulerødder skæres i små tern. Spidskål deles i kvarte, stokken skæres fra og kålen snittes fint.
  • Lad gulerødder og spidskål svitse med et minuts tid, hvorefter karry, paprika og spidskommen tilsættes. Svits yderligere et minut.
  • Kom så ris på panden sammen med bouillon og madlavningsfløde, og tilsæt også lidt engelsk sauce. Vend det rundt.
  • Skru lidt ned for varmen, og lad retten simre i cirka 12 minutter, så ris og kylling er kogt, men uden at spidskålen er kogt for meget ud.
  • Hak en potte persille fint og vend den i.
  • Smag til med salt og peber - og eventuelt med mere karry, hvis du ønsker din hakket kylling med spidskål mere spicy.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
491
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
164
mg
55
%
Natrium
 
1376
mg
60
%
Kalium
 
1114
mg
32
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
8709
IU
174
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hakket kylling med spidskål og ris serveres straks som den er.

Du kan servere en lækker salat ved siden af - og et godt stykke græskarbrød gør sig også godt til. Opskriften på brødet kan du søge frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Christiansen

    marts 14, 2025 at 3:52 pm

    Hvad med en opskrift med det nye mix: hakket okse og kylling? Hvilken slags retter vil det egne sig til? I øvrigt mange tak for dine mange 'fede' opskrifter. Ny i faget pga konens alzheimer diagnose.
    Mvh David C.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2025 at 4:22 pm

      Hej David
      Tak for det - og jeg er ked af din kones sygdom. Det fortjener ingen.
      Og tak for ideen - den opgave kaster jeg mig over. Der kommer opskrifter med det nye mix meget snart på Madens Verden.
      Alt det bedste til dig og din kone
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required