Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Hakket kylling med spidskål er en perfekt opskrift til de travle hverdage, for det er en ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.
Hakket kylling er samtidig en måde at spare på det mere klima-problematiske oksekød, og du får altså en lækker opskrift med masser af smag.
Det hakkede kyllingekød har desuden et lavt indhold af fedt, og derfor skal du tilsætte en god sjat olie når du steger det. Smagen er også mildere end oksekød, men det kompenserer vi for med masser af krydderier i denne skønne ret.
Jeg har også tilsat 100 gram løse ris, her brugte jeg basmati ris, og risene er med til at give retten endnu mere fylde. Risene kommes rå i retten, og koges møre her.
I opskriften har jeg anvendt en lille spidskål, men har kan du jo tilsætte som du synes.
Hvis du ønsker en spidskål med endnu mere bid og friskhed, kan du vente med at tilsætte kålen til fem minutter før retten er færdig.
Se også mine populære opskrifter på:
Ryd køleskabet
Hakket kylling med spidskål er en af de retter, hvor man kan få ryddet godt ud i køleskabet. For du kan sagtens også tilsætte andre grøntsager til retten.
I det hele taget kan du følge opskriftens mål nøje, eller blot komme det i, som du lige synes.
Mængden af væske (bouillon og madlavningsfløde) skal selvfølgelig passe nogenlunde, så risene dels har noget at suge af, men også kyllingekødsretten ikke svupper for meget til sidst.
Du kan altid komme lidt mere vand eller bouillon ved, hvis dette er nødvendigt.
Opskrift på hakket kylling med spidskål
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Hakket kylling med spidskål - sund opskrift
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 500 g hakket kylling
- 3 gulerødder - mellemstore
- 1 lille spidskål
- 3 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 100 g ris - løse ris
- 6 dl bouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes groft. Svitses i i en god sjat olie på en stor pande.
- Tilsæt derefter hakket kylling, og lad det stege et par minutter. Hak det ud med paletkniv, så kødet deles i mindre stykker. Varmen på panden skal være så høj, at kødet steges - og ikke koges!
- Gulerødder skæres i små tern. Spidskål deles i kvarte, stokken skæres fra og kålen snittes fint.
- Lad gulerødder og spidskål svitse med et minuts tid, hvorefter karry, paprika og spidskommen tilsættes. Svits yderligere et minut.
- Kom så ris på panden sammen med bouillon og madlavningsfløde, og tilsæt også lidt engelsk sauce. Vend det rundt.
- Skru lidt ned for varmen, og lad retten simre i cirka 12 minutter, så ris og kylling er kogt, men uden at spidskålen er kogt for meget ud.
- Hak en potte persille fint og vend den i.
- Smag til med salt og peber - og eventuelt med mere karry, hvis du ønsker din hakket kylling med spidskål mere spicy.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hakket kylling med spidskål og ris serveres straks som den er.
Du kan servere en lækker salat ved siden af - og et godt stykke græskarbrød gør sig også godt til. Opskriften på brødet kan du søge frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
David Christiansen
Hvad med en opskrift med det nye mix: hakket okse og kylling? Hvilken slags retter vil det egne sig til? I øvrigt mange tak for dine mange 'fede' opskrifter. Ny i faget pga konens alzheimer diagnose.
Mvh David C.
Holger Rørby Madsen
Hej David
Tak for det - og jeg er ked af din kones sygdom. Det fortjener ingen.
Og tak for ideen - den opgave kaster jeg mig over. Der kommer opskrifter med det nye mix meget snart på Madens Verden.
Alt det bedste til dig og din kone
Holger