• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Hårdkogte æg - guide med kogetid og gode tips

Hårdkogte æg - guide med kogetid og gode tips

billede med hårdkogte æg
De præcise kogetid på hårdkogte æg er otte minutter, og her er æggene anrettet og klar til frokost. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. marts 2025 - Udgivet:  5. april 2017

Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kogetider
  2. Opskrift
  3. Hårdkogte æg - guide med kogetid og gode tips
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Pas på med kolde æg
Gå til opskrift

Hårdkogte æg er jo dejlige på et stykke friskbagt rugbrød, og så er det rart at kende den nøjagtige kogetid.

Så her er den kort oversigt over kogetiderne på æg - både de blødkogte, de smilende og de hårdkogte.

Se også disse opskrifter:

  • Æg i airfryer
  • Æggekage
  • Omelet

Kogetider

Blødkogte æg skal koges i cirka 4 minutter

Smilende æg koges i cirka 6 minutter

Hårdkogte æg koges i cirka 8 minutter

Opskrift

billede med hårdkogte æg

Hårdkogte æg - guide med kogetid og gode tips

Hvor længe er det nu lige man skal koge hårdkogte æg? Det kan være svært at huske, men den præcise kogetid er otte minutter.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 8 minutter minutter
Samlet tid: 18 minutter minutter
Antal 4 æg
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 æg - strl. M/L.

Fremgangsmåde

  • Du koger æggene ved at komme dem forsigtigt ned i koldt vand. Vandet skal næsten dække æggene.
  • Lad vandet koge op, og skru så ned for varmen, så det nu blot simrer, men æggene koge i 8 minutter.
  • Hæld straks vandet fra efter endt kogetid, og fyld gryden op med koldt vand.
  • Lad de hårdkogte æg ligge 8 minutter i det kolde vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
63
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
164
mg
55
%
Natrium
 
62
mg
3
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Kulhydrater
 
0.3
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
238
IU
5
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Her kommer lidt vigtig info: Hvis du koger blødkogte æg tager du dem straks op, så de ikke koger videre. De skal jo ikke pilles, så dem kan du bruge straks.

De smilende æg lader du ligge to minutter i det kolde vand, og så skal de op.

Er æggene hårdkogte skal de ligge cirka 8 minutter i det kolde vand. Så er de nemmere at pille.

Pas på med kolde æg

I øvrigt skal du aldrig komme et koldt æg ned i kogende vand, da det så nemt risikerer at sprække.

Kom derfor i koldt vand, og kog det. Tag tid fra vandet koger.

De angivne kogetider passer godt til almindelige æg, som dog er langt de fleste.

Har du meget store eller små æg, skal du justere kogetiden efter det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Silja

    maj 06, 2024 at 6:18 am

    Kogetiden på de hårdkogte æg passer perfekt. Tak for den.

    Svar
  2. Naja

    juli 31, 2023 at 11:22 am

    Går ud fra, at de 8 min (ved hårdkogte æg) først tæller fra vandet koger, og ikke fra at man putter æggene i?

    Svar
  3. Niels Carstensen, Virum

    april 05, 2016 at 9:50 pm

    Jeg kan læse jeg har kogt mine hårdkogte æg for længe 🙂
    Synes nu altid de har været gode selv jeg har kogt æggene i ti minutter.
    Til gengæld passer tiden på de blødkogte æg fint. Smilende æg laver jeg aldrig.
    Vh Niels

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required