Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nem gyros med kylling og squash

Nem gyros med kylling og squash

gyros i pande
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en lækker gyros, der er super nem at lave. En lidt sundere udgave med kylling, squash og en krydret marinade.

Gyros er en fantastisk ret fra det græske køkken og fra det traditionenelle Middelhavskøkken.

Retten kan laves på forskellige måder, men her er min variant med kylling, squash og krydret gyrosmarinade.

Se også: Tzatziki - opskrift på hjemmelavet græsk agurkesalat

Den gyrosmarinerede kylling er nem og hurtig at lave, men den skal helst stå på køl i mindst tre timer, hvor den får lov til at trække smag fra marinaden.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den skal bruges som pitafyld, til fladbrød og meget andet.

Opskrift på gyros

Nem gyros med kylling og squash

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker gyros, der er super nem at lave. En lidt sundere udgave med kylling, squash og en krydret marinade.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta koncentrat
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 2 spsk citronsaft
  • 500 g kyllingebryst i mindre tern
  • 1 lille squash i mindre tern
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til gyros starter du med at komme olivenolie og tomatpasta i en skål, hvor det røres sammen.
  2. Tilsæt finthakket hvidløg sammen med oregano, spidskommen og friskpresset citronsaft. Rør igen.
  3. Kylling skæres i mindre tern, der kommes i marinaden sammen med squash, der ligeledes er skåret i mindre tern.
  4. Vend det godt rundt, så gyrosmarinaden fordeles godt.
  5. Stil på køl i mindst tre timer.
  6. Varm en pande op ved højeste varme, og steg den gyrosmarinerede kylling i ca. 5-6 minutter. Hele indholdet kommes på panden, hvorefter det steges mens du ofte vender det rundt.

Næringsindhold

Kalorier352kcalKulhydrater5gProtein28gFedt25gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium794mgKalium669mgKostfibre1gSukker2gVitamin A251IUVitamin C12mgCalcium49mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så har du en lækker gyros, som blandt andet kan fyldes i pitabrød.

Her kan du med fordel også lave lidt fyld af agurk, tomat, peberfrugt og løg i små tern, der fyldes i pitaen skiftesvis med det gyrosmarinerede kød.

Du kan også retten sammen med fladbrød og en salat med tomater og rødløg i skiver.

Se også: Græsk gyros med oksekød og tzatziki

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required