Gulerødder med estragon er en lækker opskrift på tilbehør med sunde gulerødder. Her lavet i en skøn sauce med estragon, og den er meget nem at lave.
Opskriften på gulerødder med estragon er beregnet som tilbehør til fire personer.
Du kan sagtens lave den med lidt færre eller flere gulerødder, og mængden af fløde afgør jo hvor meget sauce du får til.
Kan du ikke skaffe frisk estragon, kan du sagtens lave gulerødderne med tørret estragon.
Opskrift på gulerødder med estragon
Gulerødder med estragon på 20 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spiseskefuld smør
- 800 gram gulerødder
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 deciliter fløde
- 1 teskefuld sennep - gerne mild sennep
- 1 potte estragon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg hakkes fint og steges 2-3 minutter i en spiseskefuld smør. Steg ved middel varme så løget ikke tager farve.
- Gulerødderne skæres i tynde skiver på skrå - du behøver ikke at skrælle gulerødderne, medmindre de meget gamle.
- Kom dem ved løgene og svits videre et minuts tid, hvor gulerodsskiverne vendes jævnligt.
- Tilsæt så vand og en bouillonterning, og lad det koge et par minutter.
- Derefter kommes passende mængde fløde i - normalt plejer to deciliter at passe, men brug som det passer dig.
- Hak estragon fint og kom det ved sammen med en teskefuld sennep.
- Lad nu gulerødderne koge i cirka 8-10 minutter, så de er næsten møre - men stadig også har en smule bid.
- Smag til med salt og peber - og kom eventuelt lidt mere estragon ved.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Gulerødder med estragon serveres straks som lækkert tilbehør til eks, gammeldags frikadeller eller pandestegte koteletter.
Prøv i øvrigt også at servere estragon-gulerødderne til kylling.
Flere opskrifter med gulerødder:
Del dine ideer og tanker med os andre her: