Med denne opskrift kan du nemt bage en lækker gulerodskage i airfryer. En lækker kage med gulerod, der bages med olie og derfor uden smør.
Gulerodskage i airfryer er både nem og hurtig at bage, og dejen skal blot vendes sammen.
Kagen laves med revne gulerødder, og så er den uden smør. Det er godt hvis du døjer med et for højt kolesteroltal. I stedet røres dejen med rapsolie.
Se også: Bananmuffins i airfryer - nemme og luftige
Kagen bages som sagt i en airfryer, men ønsker du at lave gulerodskagen i en almindelig ovn, kan du enten bruge denne opskrift på gulerodskage - eller bage kagen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 30 minutter.
Der er kage nok til 6-8 personer. God bagelyst.
Opskrift på nem gulerodskage i airfryer
Gulerodskage i airfryer - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 140 g hvedemel
- 5 g bagepulver
- 175 g sukker
- 1 knivspids kardemomme - eller lidt mere
- 1 tsk kanel - strøget
- 70 g vand
- 70 g rapsolie - eller anden smagsneutral olie
- 70 g gulerødder - revet
- 2 æg - strl. M, piskes let sammen
Fremgangsmåde
- Til gulerodskage i airfryer starter du med, at veje hvedemel af i en skål sammen med bagepulver, sukker , kardemomme og kanel. Vend det sammen.
- Tilsæt koldt vand sammen med rapsolie, revne gulerødder og æg.
- Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, du skal ikke piske den. Vendes sammen så dejen netop er samlet, men uden lommer af hvedemel.
- Hæld gulerodskagedejen i en form, der passer i din airfryer. Jeg bruger en aluform med en diameter på ca. 23 centimeter, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
- Bag gulerodskagen ved 170 grader i 25 minutter. Prik i kagen og tjek at den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så har du en lækker gulerodskage bagt i airfryer, og nu skal kagen blot stå og køle af.
Kagen kan nydes som den er, eller du kan pynte den med frosting med flødeost, en smørcreme eller glasur.
Se også: Nem chokoladekage i airfryer
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vibeke
En rigtig lækker gulerodsopskrift, kan klart anbefale den. Har nu brugt opskriften 2x og desværre er den våd i bunden, men ser færdig ud på overfladen, (hævet pæn m/sprød top), indtil jeg vil tage den ud af formen (silicone). Jeg har en : Ninja Foodi flexdrawer, 10,4L inddelt i to kamre. Nu idag vendte jeg kagen ud lagde den våde side opad på en rist, gav den yderligere 15 min. Hvad pokker gør jeg galt? Ærgerligt, ellers yderst lækker kage.Imødeser et godt råd, tak.
Vibeke Qvist Raaschou
Samme her !!!. Har en Onyx 5 L. Bagt 30 min. på 185 og derefter 25 min. på 200. Formen var også silikone. Stadig våd i bunden - men pænt brun og sprød på toppen.
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Min personlige erfaring er, at forme af silikone leder varmen dårligere, og derfor forlænges bagetiden.
Derfor bruger jeg altid en springform, som jeg synes er bedre til bagning i airfryer.
Men lad mig endelig høre hvad din og andres erfaringer er.
Alt det bedste
Holger
Dyrendal
Lækker, nem og hurtig kage i airfryeren 😊 Dog til den meget søde side, så jeg reducerer nok sukkermængden næste gang 😅 Kunne godt gå hen og blive en favoritkage 👍😊