Indhold
Gulerodsdeller
Ingredienser
- 300 g gulerødder rives groft
- 2 tsk flagesalt
- friskkværnet peber
- 1 lille løg hakkes fint
- 2 spsk hvedemel
- 2 æg
- 75 g havregryn
- 1 dl mælk måske lidt mere
- 2 spsk smør og lidt olie, til stegning
Fremgangsmåde
- Riv gulerødder i en skål. Brug gerne den grove side af rivejernet.
- Tilsæt salt, friskkværnet peber, hakket løg, hvedemel, æg, havregryn og lidt mælk. Rør "farsen" til gulerodsdeller grundigt sammen, og tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
- Stil det på køl i 30 minutter.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom et par spiseskefulde smør på sammen med en god sjat olie.
- Form gulerodsdellerne med en spiseske, hvor du bruger en god spiseskefuld til hver delle, og læg dem på panden.
- Steg dem ca. 5 minutter på hver side, og under vejs kan du gradvist skrue lidt ned for varmen, så dellerne er sprøde, men ikke bliver brankede. De må gerne have en god stegeskorpe.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på gulerodsdeller
Sådan laver du lækre gulerodsdeller, der er vegetariske deller med masser af gulerødder, og de smager altså rigtig godt.
Gulerodsdellerne laves af groftrevne gulerødder, og udover de følgende ingredienser kan du også tilsætte lidt feta ost til dellerne.
Det er næsten som de klassiske frikadeller - bare uden kød. I min video kan du se lidt om tilberedningen.
Du får ca. 12 deller med gulerødder ud af opskriften, og det passer fint til fire personer.
Du får ca. 12 deller med gulerødder ud af opskriften, og det passer fint til fire personer.
Tips
De færdigstegte gulerodsdeller serveres straks, og de kan serveres med lidt salat, stegte kartofler, stuvet spidskål eller hvad du synes.
De vegetariske deller er også gode at putte i pitabrød som du finder opskriften på ved at søge den frem i søgefeltet øverst på siden.
Du kan også prøve opskrifterne på frikadeller med havregryn, squashfrikadeller og frikadeller i airfryer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Avalina skriver
Tak for opskrift. Jeg er madmor i en institution og laver tit gulerodsdeller og andre vegetardeller. Jeg tilsætter ofte lidt kogte linser, fint hakkede kikærter eller baluga for ekstra protein, det bliver også super lækkert og mætter dejligt.