• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Klassisk guacamole opskrift med avocado - lækker dip

billede med guacamole opskrift
Guacamole lavet på modne avocadoer og ikke så meget andet. Sådan skal en klassisk guacamole fikses, og den er uden creme fraiche. Foto: iStock.com.

Opdateret:  3. januar 2020 - Udgivet:  3. januar 2020

Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Guacamole
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Den mexicanske guacamole
4.7 fra 37 stemmer
Gå til opskrift

Verdens bedste guacamole indeholder ikke creme fraiche eller lignende, men er baseret på avocado og få andre ingredienser.

Her anvendes altså ikke hverken creme fraiche eller andre ingredienser udover løg og hvidløg. Guacamole passer blandt andet fint til chili con carne.

Det er avocado, der er omdrejningspunktet, og de skal være modne. Men ikke overmodne. Er du alligevel endt med at købe umodne avocadoer, kan du her se hvordan du hurtigt modner en avocado. Det er ret nemt. Lige så vel som det er nemt, at lave en hjemmelavet guacamole.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet avocadocreme
  • Tortilla wraps
  • Sådan ser du om en avocado er moden
  • Chili con carne

Opskrift

billede med guacamole opskrift

Guacamole

Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Bedømmelse
4.7 fra 37 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 avocado - i tern
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 lime - saften fra den
  • 1 knivspids spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Avocado deles i halve, og stenene fjernes. Pil skrællen af, og skær dem i små tern.
  • Kom dem i beholderen til din stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
  • Hak rødløg og hvidløg fint, og kom det ved.
  • Del lime i halve og pres saften i beholderen. Tilsæt også spidskommen, salt og friskkværnet peber.
  • Blend din guacamole, og smag derefter til med limesaft, salt og peber. Serveres straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
177
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Natrium
 
9
mg
0
%
Kalium
 
546
mg
16
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
156
IU
3
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Den mexicanske guacamole

Hvis du vil holde din guacamole hel simpel, ja så laver du den udelukkende med avocado og salt. Og intet andet. her skal der altså tilsættes hverken, løg, hvidløg eller andet.

Sådan laves den ofte i Mexico, og den tilhører kategorien mexicansk mad.

Hvis du er glad for koriander, kan det tilsættes guacamole, men det er op til dig.

Guacamolen kan som sagt varieres i det uendelige, men dette er en solid grundopskrift.

Du kan i øvrigt også lave en grovere version, hvor guacamolen ikke blendes. Her moses den i stedet med gaffel.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Branner

    maj 26, 2022 at 12:46 pm

    Tak for dit fif med at konstatere modningensgraden og anvisningen på, hvordan man kan fremskynde den. Som gamle indbyggere i Mexico må vi dog gøre dig opmærksom på at man der altid bruger koriander og hvis overhovedet hvidløg, da meget sparsomt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required