• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

Gua Bao med and
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 30. maj 2021

Gua Bao med and, hoisinsauce og grøntsager er så lækre. Spis dem som frokost eller aftensmad, server til gæster eller blot til dig selv.

Gua bao med and er kinesisk street food, når det er bedst. Dampede, luftige boller med fyld af kød og grøntsager samt en aromatisk hoisinsauce.

Man kan sagtens bage bollerne selv, men min erfaring er, at de bliver bedst, når man køber dem af en asiatisk købmand.

Jeg bruger for eksempel den kinesiske tæt på Nørreport Station, men de kan bestilles på nettet.

Hvis du ikke har mulighed for at købe dem, kan du følge opskriften nederst.

Opskrift på Gua Bao med and og grønt

Karen SenecaKaren Seneca

Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Kinesisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 stk Bao - frosne
Gulerodssalat
  • 3 gulerødder - groftrevet el. julienne
  • 1 rødløg - tynde ringe
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 1 spsk eddike
  • 3 spsk rapsolie - el. sesamolie
  • 1 tsk koriander - stødt
  • 1 tsk cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
And
  • 1 dåse konfiteret and
  • ½ dl hoisin sauce
Servering
  • 4 forårsløg - tynde strimler
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 rød chili - tynde ringe
  • ⅓ agurk - tynde strimler
  • hoisin sauce

Fremgangsmåde
 

Gulerodssalat
  1. Skær eller riv gulerødderne i tynde strimler.
  2. Skær løget ud i tynde ringe og bland det med gulerødder.
  3. Varm olien op, til den ryger, og tag den af varmen.
  4. Pres hvidløg og vend det med resten af ingredienserne.
  5. Bland olien med marinaden og vend derpå gulerødder og løg deri. Sæt på køl, til det skal spises.
And
  1. Varm andelårene op i ovnen ifølge anvisningen. Ca. 10 minutter.
  2. Når de er færdige, piller du andekødet fra benene og vender stykkerne i hoisinsauce på en pande.
  3. Steg det i fem minutter, så kødet suger saucen til sig.
Servering
  1. Kom bollerne i ovnen på en rist over en bradepande med vand. Varm dem op i fem minutter og server dem nu på følgende måde:
  2. Fyld and nederst, kom derefter de rå snittede grøntsager i, derpå gulerodssalaten og til sidst de friske koriander. Sæt en flaske sød chilisauce, en flaske sojasauce og en flaske hoisinsauce på bordet, så I selv kan dosere saucerne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Her er en udmærket opskrift på de dampede boller kaldet Bao. Fyldet kan variere alt efter, hvad du kan lide.

Du kan naturligvis også lave dem uden kød, for eksempel med sesamristede tofu.

Bao - opskrift på dampede brød

5 fra 3 stemmer
Bao er blevet det store hit de seneste år. Og de dampede boller smager da også utrolig godt med fyld af blandt andet and eller pulled pork.
Gå til opskrift
Bao

Læs også en af disse artikler og opskrifter:

  • Kinesisk kylling med nudler - lynhurtig aftensmad
  • Hoisin sauce - fakta og viden om kinesisk hoisinsauce
  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Langtidsstegt and i ovn eller grill - opskrift med stegetid
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required