Gua Bao med and, hoisinsauce og grøntsager er så lækre. Spis dem som frokost eller aftensmad, server til gæster eller blot til dig selv.
Gua bao med and er kinesisk street food, når det er bedst. Dampede, luftige boller med fyld af kød og grøntsager samt en aromatisk hoisinsauce.
Man kan sagtens bage bollerne selv, men min erfaring er, at de bliver bedst, når man køber dem af en asiatisk købmand.
Jeg bruger for eksempel den kinesiske tæt på Nørreport Station, men de kan bestilles på nettet.
Hvis du ikke har mulighed for at købe dem, kan du følge opskriften nederst.
Opskrift på Gua Bao med and og grønt
Gua Bao med and - dampede, kinesiske boller
Ingredienser
- 8 stk Bao - frosne
Gulerodssalat
- 3 gulerødder - groftrevet el. julienne
- 1 rødløg - tynde ringe
- 3 fed hvidløg - presset
- 1 spsk eddike
- 3 spsk rapsolie - el. sesamolie
- 1 tsk koriander - stødt
- 1 tsk cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
And
- 1 dåse konfiteret and
- ½ dl hoisin sauce
Servering
- 4 forårsløg - tynde strimler
- 1 bundt frisk koriander
- 1 rød chili - tynde ringe
- ⅓ agurk - tynde strimler
- hoisin sauce
Fremgangsmåde
Gulerodssalat
- Skær eller riv gulerødderne i tynde strimler.
- Skær løget ud i tynde ringe og bland det med gulerødder.
- Varm olien op, til den ryger, og tag den af varmen.
- Pres hvidløg og vend det med resten af ingredienserne.
- Bland olien med marinaden og vend derpå gulerødder og løg deri. Sæt på køl, til det skal spises.
And
- Varm andelårene op i ovnen ifølge anvisningen. Ca. 10 minutter.
- Når de er færdige, piller du andekødet fra benene og vender stykkerne i hoisinsauce på en pande.
- Steg det i fem minutter, så kødet suger saucen til sig.
Servering
- Kom bollerne i ovnen på en rist over en bradepande med vand. Varm dem op i fem minutter og server dem nu på følgende måde:
- Fyld and nederst, kom derefter de rå snittede grøntsager i, derpå gulerodssalaten og til sidst de friske koriander. Sæt en flaske sød chilisauce, en flaske sojasauce og en flaske hoisinsauce på bordet, så I selv kan dosere saucerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Her er en udmærket opskrift på de dampede boller kaldet Bao. Fyldet kan variere alt efter, hvad du kan lide.
Du kan naturligvis også lave dem uden kød, for eksempel med sesamristede tofu.
Læs også en af disse artikler og opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: