• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

grydestegt oksebov
Grydestegt oksebov er en nem og lækker ret, og samtidig er okseboven et nogenlunde billigt stykke kød. Kødet bliver meget mørt efter et par timer i gryden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. marts 2024 - Udgivet:  29. december 2018

Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
  2. Opskrift på grydestegt oksebov
  3. Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips og sovs
  8. Relaterede opskrifter
  9. Beef Wellington
  10. Lynstegt oksekød med grøntsager
  11. Gammeldags oksesteg
Gå til opskrift

Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.

Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.

Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.

Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på grydestegt oksebov

grydestegt oksebov

Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift

Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg oksebov
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 dl vand
  • rosmarin
  • timian
  • 4 laurbærblade

Fremgangsmåde

  • 1 kg oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
  • Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
  • Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 dl vand.
  • Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
  • Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
526
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
1213
mg
53
%
Kalium
 
682
mg
19
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
51
g
102
%
Vitamin A
 
63
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og sovs

Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.

Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.

Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. Waldorfsalat er selvfølgelig fin til oksekødet.

Relaterede opskrifter

Beef Wellington

4.9 fra 9 stemmer
Se her hvordan du laver en god Beef Wellington. En skøn opskrift på indbagt oksemørbrad i butterdej med svampe. En klassisk engelsk bøfret.
Gå til opskrift
beef-wellington

Lynstegt oksekød med grøntsager

4.5 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på lynstegt oksekød med grøntsager og nudler. Retten er super nem og hurtig at lave i enten en pande eller wok.
Gå til opskrift
lynstegt oksekød med grøntsager

Gammeldags oksesteg

4.7 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alis Buhler

    august 25, 2024 at 11:12 am

    5 stjerner. Tak for opskriften

    Svar
  2. Maureen Holly Nielsen

    januar 29, 2023 at 2:32 pm

    Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required