• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Gryderet uden kød - vegetarisk gryde

Gryderet uden kød - vegetarisk gryde

gryderet uden kød vegetarisk
En lækker og hurtig gryderet uden kød, der er en skøn vegetarisk gryde med masser af smag. Kan serveres med kartoffelmos eller kogte ris. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. december 2023 - Udgivet:  22. december 2022

Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
  2. Opskrift på gryderet uden kød
  3. Gryderet uden kød - vegetarisk gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
  9. Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød
  10. Vegetar sliders med grillet squash og trøffelmayo
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.

En gryderet uden kød lyder måske i mange ører kedeligt, men faktisk får du her en virkelig lækker vegetarisk gryderet med masser af smag.

Retten er som sagt uden kød, men i stedet giver blandt andet kidneybønner og andre grøntsager en fyldig gryderet, og du kan servere den med en kartoffelmos eller ris.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves i en gryde eller dyb pande.

Opskrift på gryderet uden kød

gryderet uden kød vegetarisk

Gryderet uden kød - vegetarisk gryde

Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 3 spsk rapsolie - til stegning
  • 1 stort rødløg - skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg - snittes groft
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 0,5 squash - i mindre tern
  • 2 gulerødder - i mindre skiver
  • 1 dåse kidneybønner - skylles under koldt vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta - koncentreret
  • 2 dl grøntsagsbouillon - gerne varm, måske lidt mere
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk timian - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet. De enkelte mængder er vejledende, så du kan sagtens ændre lidt på det.
  • Steg først champignon godt i lidt olie på en varm pande, så de har godt med farve og smag. Steg så rødløg og hvidløg med i et minuts tid mere.
  • Drys hvedemel over (det jævner din gryderet uden kød), vend rundt og kom så straks peberfrugt, squash og gulerødder. Gulerødderne må ikke være i for store stykker, da kogetiden på den vegetariske gryderet er kort. Hæld kidneybønner i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Kommes derefter i gryden.
  • Tilsæt også hakkede tomater sammen med tomatpasta, bouillon, engelsk sauce, paprika og timian. Vendes godt rundt.
  • Lad din gryderet uden kød simre i ca. 15 minutter, så grøntsagerne er møre uden at være udkogte. Smages til med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt paprika.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
1134
mg
49
%
Kalium
 
1351
mg
39
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
16512
IU
330
%
Vitamin C
 
83
mg
101
%
Calcium
 
137
mg
14
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige gryderet uden kød serveres straks sammen med en lækker kartoffelmos eller kogte ris.

Se også: Flere retter uden kød

Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift

4.7 fra 42 stemmer
En god opskrift på kålkrebinetter med spidskål. Lækre krebinetter uden kød, og de smager så godt, at du slet ikke savner kød. Nemme at lave.
Gå til opskrift
kålkrebinetter med spidskål

Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød

4.6 fra 21 stemmer
Opskriften på den bedste vegetar kødsovs, der er en italiensk kødsovs uden kød. Hakket oksekød er udskiftet med linser, og det kan du ikke smage.
Gå til opskrift
vegetar kødsovs uden kød

Vegetar sliders med grillet squash og trøffelmayo

4.7 fra 3 stemmer
Vegetar sliders er små vegetariske miniburgere, som smager vildt lækkert. Her er opskriften med hjemmelavet trøffelmayo og grillet squash.
Gå til opskrift
Vegetar sliders med squash
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Withøft

    februar 19, 2025 at 3:25 pm

    Hej Holger
    Jeg savner, at kunne markerer mine yndlings opskrifter
    . Så jeg kan finde dem igen.
    Jeg kan ikke altid huske, hvad opskriften hedder, og det tager tid, at gå det hele igennem.
    Hilsen Gittte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 19, 2025 at 3:34 pm

      Hej Gitte
      Som medlem kan du faktisk gemme dine yndlingsopskrifter på din egen favoritliste, så du altid hurtigt kan finde dem igen 🙂
      Og det vil da glæde mig at have dig med ombord.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Britt Jørgensen

    februar 10, 2025 at 9:43 am

    Hej syntes det er ærgeligt man ikke kan gemme opskriften mere på jeres side også selv om jeg betaler hver månede 😔

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:28 pm

      Hej Britt
      Det kommer du meget snart til igen. Jeg er ved at lave en ny favoritfunktion, der snart er på igen. Og de gemte opskrifter kommer med over i den nye 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Lene

    april 28, 2023 at 11:27 am

    Hvad kan Kidney bønner skiftes ud med :-)?

    Svar
  4. Anni

    januar 23, 2023 at 4:14 pm

    Kan man bruge andet end bønner - dem er vi ikke fans af

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required