Vegetar sliders er små vegetariske miniburgere, som smager vildt lækkert. Her er opskriften med hjemmelavet trøffelmayo og grillet squash.
Vegetar sliders er alle tiders til en sommeraften ved grillen. Her kan mayonnaisen blandes i forvejen, så skal squashskiverne bare grilles, og bollerne varmes når I sidder ved havebordet.
Det er nemt, og så er det virkelig lækkert. Opskriften er også god til kødspisere, for du får umamismag fra trøffelmayoen, og så er det en dejlig saftig miniburger.
Du kan vælge at lægge lidt gedeost henover squashskiverne, når du griller dem, men spørg lige gæsterne i forvejen, for det er ikke alle, der kan lide smagen.
Opskrift på vegetar sliders med trøffelmayo
Vegetar sliders med grillet squash og trøffelmayo
Ingredienser
- 12 briocheboller
- 2 squash - i skiver
- olivenolie
- 1 fed hvidløg - fnthakket
- salt og friskkværnet peber
- chilisauce
- salat - i strimler
Trøffelmayonnaise
- 1 dl mayonnaise - købt eller hjemmelavet
- 30 gram parmesan - fintrevet
- 2 tsk trøffelolie
- 100 gram champignoner - ristet på panden i små tern
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær squash i skiver, drys salt og lad saltet trække ind i ti minutter, Tør saltet godt af, skyl eventuelt. Pensl squashskiverne med olivenolie til sat et presset hvidløgsfed, salt og peber.
- Skær champignoner i meget små tern og rist dem hårdt på panden, så de bliver ristede - ikke kogte i deres egen væde.
- Bland fintrevet parmesan, mayonnaise, champignontern og trøffelolie sammen. Smag til med salt og peber.
- Skyl salat, rucola eller spinatblade, skær dem i strimler eller riv dem i store stykker.
- Grill squashskiverne ca. tre minutter på hver side.
- Saml dine vegetar sliders: Smør chilisauce i bunden, derefter salat, så en squashskive og til sidst trøffelmayonnaisen. Nu er de klar til at blive serveret med en iskold øl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du både har kødelskere og vegetarer til bords, kan du også lave sliders med de traditionelle burgerbøffer.
Her er opskriften med et lille twist, der gør hakkebøfferne saftige: Sliders med bøf og bløde løg.
Du kan også lave miniburgere med frikadeller, hvis I foretrækker svinekød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: