Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
En gryderet uden kød lyder måske i mange ører kedeligt, men faktisk får du her en virkelig lækker vegetarisk gryderet med masser af smag.
Retten er som sagt uden kød, men i stedet giver blandt andet kidneybønner og andre grøntsager en fyldig gryderet, og du kan servere den med en kartoffelmos eller ris.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den kan laves i en gryde eller dyb pande.
Opskrift på gryderet uden kød
Gryderet uden kød - vegetarisk gryde
Ingredienser
- 250 g champignon
- 3 spsk rapsolie - til stegning
- 1 stort rødløg - skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - snittes groft
- 1 spsk hvedemel
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 0,5 squash - i mindre tern
- 2 gulerødder - i mindre skiver
- 1 dåse kidneybønner - skylles under koldt vand
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta - koncentreret
- 2 dl grøntsagsbouillon - gerne varm, måske lidt mere
- 2 spsk engelsk sauce
- 3 tsk paprika
- 2 tsk timian - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet. De enkelte mængder er vejledende, så du kan sagtens ændre lidt på det.
- Steg først champignon godt i lidt olie på en varm pande, så de har godt med farve og smag. Steg så rødløg og hvidløg med i et minuts tid mere.
- Drys hvedemel over (det jævner din gryderet uden kød), vend rundt og kom så straks peberfrugt, squash og gulerødder. Gulerødderne må ikke være i for store stykker, da kogetiden på den vegetariske gryderet er kort. Hæld kidneybønner i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Kommes derefter i gryden.
- Tilsæt også hakkede tomater sammen med tomatpasta, bouillon, engelsk sauce, paprika og timian. Vendes godt rundt.
- Lad din gryderet uden kød simre i ca. 15 minutter, så grøntsagerne er møre uden at være udkogte. Smages til med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt paprika.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige gryderet uden kød serveres straks sammen med en lækker kartoffelmos eller kogte ris.
Se også: Flere retter uden kød
Kålkrebinetter med spidskål - nem opskrift
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød
Vegetar sliders med grillet squash og trøffelmayo
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit Withøft
Hej Holger
Jeg savner, at kunne markerer mine yndlings opskrifter
. Så jeg kan finde dem igen.
Jeg kan ikke altid huske, hvad opskriften hedder, og det tager tid, at gå det hele igennem.
Hilsen Gittte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Som medlem kan du faktisk gemme dine yndlingsopskrifter på din egen favoritliste, så du altid hurtigt kan finde dem igen 🙂
Og det vil da glæde mig at have dig med ombord.
Alt det bedste
Holger
Britt Jørgensen
Hej syntes det er ærgeligt man ikke kan gemme opskriften mere på jeres side også selv om jeg betaler hver månede 😔
Holger Rørby Madsen
Hej Britt
Det kommer du meget snart til igen. Jeg er ved at lave en ny favoritfunktion, der snart er på igen. Og de gemte opskrifter kommer med over i den nye 🙂
BH Holger
Lene
Hvad kan Kidney bønner skiftes ud med :-)?
Anni
Kan man bruge andet end bønner - dem er vi ikke fans af