Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gryderet med oksekød

Gryderet med oksekød og champignon (lækker simreret)

gryderet med oksekød og champignon
4.7 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
130
SHARES
FacebookMessenger130PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gryderet med oksekød og champignon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gryderet med oksekød
  • Note
  • Kommentarer

Gryderet med oksekød og champignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her får du min opskrift på en gryderet med oksekød og champignon. En dejlig simreret med masser af smag, og den er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon skåret i kvarte
  • 1 stort løg grofthakket
  • 700 g oksekød store tern af oksebov, tykkam eller lignende
  • smør til stegning
  • 2 spsk hvedemel
  • 200 g gulerødder skåret i skrå skiver
  • 1 rød peberfrugt i grove stykker
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kalvefond vand + fond fra flaske
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 spsk gastrik eller lidt eddike
  • 1 håndfuld timian hakkes groft, spar ikke på den
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find din bedste stegegryde frem. Gør ingredienserne klar som beskrevet, og så er du klar til at lave den lækre gryderet med oksekød og champignon.
  2. Stegegryden varmes op ved en god varme, og de kvarte champignon steges grundigt af. Tilsæt grofthakket løg, og steg det med et lille minuts tid. Lægges derefter til side.
  3. Kom et par spiseskefulde smør i gryden, og lad det næsten bruse af. Tilsæt halvdelen af oksekødet, og brun det godt af på alle sider. Lægges til side sammen med champignon og løg, hvorefter den anden halvdel af kødet brunes af. Tilsæt om nødvendigt lidt mere smør.
  4. Når kødet er godt afbrunet, drysses et par spiseskefuld hvedemel over. Det skal jævne sovsen i gryderetten. Vend rundt og kom så champignon, løg og den første halvdel af kødet tilbage i gryden. Tilsæt også gulerødder og peberfrugt.
  5. Tilsæt rødvin, og lad det lige koge op, inden kalvefond tilsættes sammen med tomatpure.
  6. Kom så gastrik ved, men den kan erstattes med lidt eddike eller balsamico. Timian tilsættes ligeledes, og den skal du ikke spare på. Kværn også gerne noget sort peber i gryderetten.
  7. Skru lidt ned for varmen, og lad din gryderet med oksekød og champignon simre under låg i cirka en time og 30 minutter. Altså halvanden time. Så er oksekødet meget mørt. Om nødvendigt tilsættes lidt mere kalvefond, hvis der ønskes mere sovs.
  8. Til sidst smages oksegryden til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere gastrik.

Næringsindhold

Kalorier392kcalKulhydrater18gProtein43gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol116mgNatrium751mgKalium1170mgKostfibre4gSukker8gVitamin A9406IUVitamin C46mgCalcium72mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gryderet med oksekød

Gryderet med oksekød og champignon er en rigtig simreret, hvor duften af god mad hurtigt breder sig i køkkenet.

Det er selvfølgelig en perfekt ret på de kølige og mørke aftener i efterår og vinter, men retten kan bestemt tilberedes året rundt.

Kødet kan være store tern af oksebov, oksetykkam eller lignende, der bliver stegt og kogt møre i den smagfulde sovs.

Sovsen jævnes i øvrigt ved hjælp af et par spiseskefulde hvedemel, der vendes i sammen med kødet, og derefter automatisk sørger for en god konsistens på sovsen.

Gryderetten serveres gerne med en luftig kartoffelmos eller kogte ris. Retten er i øvrigt fin som gæstemad. Velbekomme.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
  • Amerikansk gryde med svinekød, ris, ærter og ananas
  • Ungarsk gullasch - populær gryderet fra Ungarn
  • Bistrogryde - nem gryderet med oksekød

Note

Den færdige gryderet med oksekød og champignon serveres straks.

Tilbehør kan være en skøn kartoffelmos eller kogte ris, og dertil evt. en god broccolisalat.

Et stykke brød passer også perfekt til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Danielle Bohr Falck Petersen skriver

    april 08, 2025 at 9:47 pm

    Tak for lækker og nem opskrift. Smagte skønt!

    Svar
  2. Carl Aage Bisbo Nannberg skriver

    maj 24, 2024 at 11:09 am

    de er bare gode og meget overskuelige. Tak

    Svar
  3. Michelle skriver

    august 31, 2023 at 1:59 pm

    Nem at gå til. Spændt på hvordan det smager. For en amatør som mig, kunne det have været fedt, at der lige var skrevet, at man kun skal bruge bladene på timian. Jeg har finhakket hele moletjavsen og puttet i gryden. Ups.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required