• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Gryderet med knoldselleri og tomat på 40 minutter

gryderet med knoldselleri og tomat
Gryderet med knoldselleri er en virkelig lækker og nem ret, som du kan lave på under en time. Kødet er svinekoteletter, der er skåret i mindre stykker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. oktober 2023 - Udgivet:  26. oktober 2023

Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en gryderet med knoldselleri. En simpel og hurtig gryderet med svinekød, selleri og hakkede tomater. Nydes med ris.
  2. Opskrift på gryderet med knoldselleri
  3. Gryderet med knoldselleri og tomat på 40 minutter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en gryderet med knoldselleri. En simpel og hurtig gryderet med svinekød, selleri og hakkede tomater. Nydes med ris.

Gryderet med knoldselleri har jeg lavet opskriften på, fordi jeg ofte synes det er rart med en hurtig gryderet, der virkelig smager af noget.

Og her kan knoldselleri virkelig noget med smagen, og tilberedningstiden er ikke lang.

Af kød er der her anvendt nakkekoteletter, som jeg har skåret i mindre tern/stykker, og de passer perfekt til både selleri og de hakkede tomater.

Det er altså en ganske ukompliceret gryderet uden ret mange ingredienser, men den smager forrygende godt.

Nyd den med kogte ris eller en god kartoffelmos.

Opskrift på gryderet med knoldselleri

gryderet med knoldselleri og tomat

Gryderet med knoldselleri og tomat på 40 minutter

Her er min opskrift på en gryderet med knoldselleri. En simpel og hurtig gryderet med svinekød, selleri og hakkede tomater. Nydes med ris.
Bedømmelse
4.8 fra 12 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g nakkekoteletter - i mindre stykker
  • smør - til stegning
  • 1 stort løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 knoldselleri - i mindre tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl bouillon - lavet af 2 dl. vand og en terning
  • 1 dl fløde
  • 1 håndfuld timian
  • 2 spsk gastrik - eller lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Nakkekoteletter skæres ud i mindre tern, og er der store stykker fedt, kasseres disse.
  • Skræl knoldselleri og skær den halve i skiver og derefter i tern. Cirka halvanden centimeter på hvert led. Klargør også løg og hvidløg.
  • Brun svinekødstern i en meget varm gryde med lidt smør, og gør det ad to omgange. Kødet skal have en god stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt en god klat smør mere. Sauter nu knoldselleri, løg og hvidløg i et lille minuts tid.
  • Kom derefter kødet tilbage i gryden og vend rundt.
  • Tilsæt så hakkede tomater sammen med bouillon og lidt fløde. Kom også lidt hakket timian ved, cirka hvad der svarer til tre spiseskefulde.
  • Skru lidt ned for varmen igen, læg låg på og lad nu din gryderet med knoldselleri simre i cirka 20 minutter. De sidste fem minutter kan du fjerne låget og lade sovsen koge lidt ind.
  • Imens kan du koge ris til gryderetten. En kartoffelmos kan også bruges.
  • Smag gryderetten til med salt, peber og lidt gastrik eller citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige gryderet med knoldselleri og hakkede tomater serveres straks.

Pynt gryderetten med lidt frisk timian, og servér den sammen med de kogte ris og evt. lidt dampet broccoli eller andet grønt.

Se også disse opskrifter:

Kong Fiddes livret

Mørbradgryde

Ungarsk gullasch - populær gryderet fra Ungarn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine Jensen

    januar 15, 2023 at 12:30 pm

    Hvad kan man bruge i stedet for svinekød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 15, 2023 at 4:16 pm

      Hej Stine
      Du kan sagtens erstatte det med kylling eller kalkun 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Stine Jensen

        februar 15, 2023 at 2:03 pm

        Tak 🙂

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required