Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Sovs og sauce › Grøntsagsbearnaise - opskrift på bearnaise med grøntsager

Grøntsagsbearnaise - opskrift på bearnaise med grøntsager

Hjemmelavet grøntsagsbearnaise tager få minutter at lave, og så er den noget sundere end den traditionelle sauce bearnaise, der jo laves af rigelige mængder smør og æggeblommer. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
503
SHARES
FacebookMessenger503PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver en nem grøntsagsbearnaise med estragon, der passer perfekt til en god bøf. Og den er sundere end den normale sauce bearnaise.

Du kan sagtens lave en sundere bearnaisesovs til dine bøffer, og det gør du med denne grøntsagsbearnaise.

Den er lavet på en bund af løg, hvidløg og gulerødder, og kogt til med hvidvinseddike og grønsagsbouillon.

Til sidst blender du den med lidt smør, men der er stadig ikke nær så meget fedt og smør i denne opskrift, som du ellers skal bruge i den almindelige sauce bearnaise.

Og så er grønsagsbearnaisen i øvrigt meget nem at lave, og sovsen skiller ikke, da du ikke bruger æg eller æggeblommer i denne opskrift.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til grøntsagsbearnaise

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 persillerod
2 spiseskefulde sherryeddike
4 deciliter grøntsagsbouillon (1 terning og fire deciliter vand)
50 gram smør
1 håndfuld friskhakket fransk estragon eller tørret estragon
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg snitter du fint, og det samme med hvidløgsfed. Vask gulerødderne og skær dem i små tern. Skær også persilleroden i små tern.
  2. Kom en god slat olienolie i en tykbundet kasserolle, og svits først løg og hvidløg uden det tager farve. Det skal have 2-3 minutter ved middel varme.
  3. Kom så gulerodstern og persillerod ved, og lad det svitse et minut mere.
  4. Kom så sherryeddike ved, og lad det koge en anelse ind. Det lugter lidt surt, men det skal du ikke blive forskrækket over. Det er netop syren til grøntsagsbearnaisen.
  5. Kom så grønsagsbouillon i kasserollen, og lad det nu simre i knap 20 minutter, så gulerødder og persillerod bliver kogt helt møre.
  6. Blend bearnaisen helt fint med en stavblender, og det kan du bare gøre i gryden.
  7. Tag gryden af varmen. Skær smør i små tern, og pisk smørret ind i saucen, og nu må du ikke varme grøntsagsbearnaisen op igen.
  8. Smag den til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt friskhakket fransk estragon. Eller den tørre udgave.

Jo jo, der er stadig en smule smør i denne grøntsagsbearnaise, men den er stadig langt sundere end den klassiske sauce bearnaise.

Og du bliver overrasket over hvor godt denne bearnaisesovs på bund af grønsager smager.

Server den til oksefilet, culotte eller bare en velstegt ribeye.

Er konsistensen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand, og er den for tynd inden du kommer smørret i, kan du med fordel koge den lidt længere ind.

Relaterede opskrifter er på sauce hollandaise og sauce bearnaise. To skønne sovse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.