• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Grøntsagsbearnaise - opskrift på bearnaise med grøntsager

Grøntsagsbearnaise - opskrift på bearnaise med grøntsager

Hjemmelavet grøntsagsbearnaise tager få minutter at lave, og så er den noget sundere end den traditionelle sauce bearnaise, der jo laves af rigelige mængder smør og æggeblommer. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
494
SHARES
FacebookMessenger494PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  26. februar 2018

Se hvordan du laver en nem grøntsagsbearnaise med estragon, der passer perfekt til en god bøf. Og den er sundere end den normale sauce bearnaise.

Du kan sagtens lave en sundere bearnaisesovs til dine bøffer, og det gør du med denne grøntsagsbearnaise.

Den er lavet på en bund af løg, hvidløg og gulerødder, og kogt til med hvidvinseddike og grønsagsbouillon.

Til sidst blender du den med lidt smør, men der er stadig ikke nær så meget fedt og smør i denne opskrift, som du ellers skal bruge i den almindelige sauce bearnaise.

Og så er grønsagsbearnaisen i øvrigt meget nem at lave, og sovsen skiller ikke, da du ikke bruger æg eller æggeblommer i denne opskrift.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til grøntsagsbearnaise

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1 persillerod
2 spiseskefulde sherryeddike
4 deciliter grøntsagsbouillon (1 terning og fire deciliter vand)
50 gram smør
1 håndfuld friskhakket fransk estragon eller tørret estragon
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg snitter du fint, og det samme med hvidløgsfed. Vask gulerødderne og skær dem i små tern. Skær også persilleroden i små tern.
  2. Kom en god slat olienolie i en tykbundet kasserolle, og svits først løg og hvidløg uden det tager farve. Det skal have 2-3 minutter ved middel varme.
  3. Kom så gulerodstern og persillerod ved, og lad det svitse et minut mere.
  4. Kom så sherryeddike ved, og lad det koge en anelse ind. Det lugter lidt surt, men det skal du ikke blive forskrækket over. Det er netop syren til grøntsagsbearnaisen.
  5. Kom så grønsagsbouillon i kasserollen, og lad det nu simre i knap 20 minutter, så gulerødder og persillerod bliver kogt helt møre.
  6. Blend bearnaisen helt fint med en stavblender, og det kan du bare gøre i gryden.
  7. Tag gryden af varmen. Skær smør i små tern, og pisk smørret ind i saucen, og nu må du ikke varme grøntsagsbearnaisen op igen.
  8. Smag den til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt friskhakket fransk estragon. Eller den tørre udgave.

Jo jo, der er stadig en smule smør i denne grøntsagsbearnaise, men den er stadig langt sundere end den klassiske sauce bearnaise.

Og du bliver overrasket over hvor godt denne bearnaisesovs på bund af grønsager smager.

Server den til oksefilet, culotte eller bare en velstegt ribeye.

Er konsistensen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand, og er den for tynd inden du kommer smørret i, kan du med fordel koge den lidt længere ind.

Relaterede opskrifter er på sauce hollandaise og sauce bearnaise. To skønne sovse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her