Grønkålssalat med feta, valnødder og granatæblekerner er en sprød og god salat, som de fleste kan lide. Og så er den tilmed smuk at se på.
Grønkålssalat med feta og granatæble har lige de egenskaber, vi ønsker i en salat.
Her er det sprøde fra ristede valnødder, det bløde fra fetaosten, syrligheden fra granatæblerne og sødmen fra frugt, som kan være æble, appelsin eller mango.
Og så er der naturligvis hakket grønkål, som vi lige masserer med lidt salt og sukker, så kålen får en rundere smag.
Se også de lækre salatopskrifter på:
- Grønkålssalat med æble - lækker salat med grønkål
- Spidskålssalat med æble, avocado og lækker dressing
- Broccolisalat med eller uden bacon
- Blomkålssalat - salat med rå blomkål
Opskrift på grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble
Ingredienser
- 200 gram grønkål - fint snittet
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sukker
- 2 forårsløg - i ringe
- 1 mango - el. et stort æble i tern
- 1 dl granatæblekerner - ca. et granatæble
- 1 dl valnødder - ristede, hakkede
- 100 gram feta
Dressing
- 1 spsk eddike
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 0,5 tsk sennep
- 1 tsk honning
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Begynd med at riste valnødderne i fem minutter ved medium varme. I mens de er på panden, kan du kramme grønkålen. Du kan både gøre det med hele blade og med snittede.
- Læg grønkål i en skål, drys lidt salt og sukker ud over og begynd at massere kålen. Gnub og kram i 3-5 minutter, så du kan se, at kålen falder sammen og fylder mindre i skålen.
- Skyl nu i en si og kram vandet ud af kålen. Lad den dryppe af, imens du laver resten af salaten.
- Hak valnødderne, sæt til side. Skær mango i små tern og forårsløg i tynde ringe.
- Pil granatæblekernerne ud af granatæblet.
- Skær fetaosten i skiver og bræk dem i mindre stykker.
- Placer grønkål i en skål, vend den i din olie-eddike-dressing. Bland nu mango, ost, valnødder og granatæblerkerner i salaten, vend godt og drys med granatæblekerner på toppen.
- Nu har du en sund og smuk grønkålssalat med feta og granatæble, som er lige til at spise.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens bruge grønkål uden at massere den først, men det er mere lækkert at spise kålen, hvis du først har krammet den.
Det nedbryder nogle af fibrene, så den er lettere at spise og fordøje. Og da vi vil have den bedste salat, er dette skridt et godt at gå.
Vil du se, hvordan du lettest får granatæblekernerne ud af dit granatæble, kan du se her: Guide til granatæble.
Del dine ideer og tanker med os andre her: