• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Grønkålssalat med feta

Grønkålssalat med feta

Grønkålssalat med feta
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. maj 2024 - Udgivet: 27. april 2022

Grønkålssalat med feta, valnødder og granatæblekerner er en sprød og god salat, som de fleste kan lide. Og så er den tilmed smuk at se på.

Grønkålssalat med feta og granatæble har lige de egenskaber, vi ønsker i en salat.

Her er det sprøde fra ristede valnødder, det bløde fra fetaosten, syrligheden fra granatæblerne og sødmen fra frugt, som kan være æble, appelsin eller mango.

Og så er der naturligvis hakket grønkål, som vi lige masserer med lidt salt og sukker, så kålen får en rundere smag.

Se også de lækre salatopskrifter på:

Grønkålssalat med æble

Spidskålssalat med æble

Broccolisalat med eller uden bacon

Blomkålssalat

Opskrift på grønkålssalat med feta

Grønkålssalat med feta
Karen SenecaKaren Seneca

Grønkålssalat med feta og granatæble

4.50 fra 6 stemmer
Grønkålssalat med feta, valnødder og granatæblekerner er en sprød og god salat, som de fleste kan lide. Og så er den tilmed smuk at se på.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 373
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g grønkål - fint snittet
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk sukker
  • 2 forårsløg - i ringe
  • 1 mango - el. et stort æble i tern
  • 1 dl granatæblekerner - ca. et granatæble
  • 1 dl valnødder - ristede, hakkede
  • 100 g feta
Dressing
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk sennep
  • 1 tsk honning
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at riste valnødderne i fem minutter ved medium varme. I mens de er på panden, kan du kramme grønkålen. Du kan både gøre det med hele blade og med snittede.
  2. Læg grønkål i en skål, drys lidt salt og sukker ud over og begynd at massere kålen. Gnub og kram i 3-5 minutter, så du kan se, at kålen falder sammen og fylder mindre i skålen.
  3. Skyl nu i en si og kram vandet ud af kålen. Lad den dryppe af, imens du laver resten af salaten.
  4. Hak valnødderne, sæt til side. Skær mango i små tern og forårsløg i tynde ringe.
  5. Pil granatæblekernerne ud af granatæblet.
  6. Skær fetaosten i skiver og bræk dem i mindre stykker.
  7. Placer grønkål i en skål, vend den i din olie-eddike-dressing. Bland nu mango, ost, valnødder og granatæblerkerner i salaten, vend godt og drys med granatæblekerner på toppen.
  8. Nu har du en sund og smuk grønkålssalat med feta og granatæble, som er lige til at spise.

Næringsindhold

Kalorier: 373kcalKulhydrater: 22gProtein: 10gFedt: 30gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 13gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 22mgNatrium: 1484mgKalium: 473mgKostfibre: 6gSukker: 14gVitamin A: 5741IUVitamin C: 71mgCalcium: 290mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens bruge grønkål uden at massere den først, men det er mere lækkert at spise kålen, hvis du først har krammet den.

Det nedbryder nogle af fibrene, så den er lettere at spise og fordøje. Og da vi vil have den bedste salat, er dette skridt et godt at gå.

Vil du se, hvordan du lettest får granatæblekernerne ud af dit granatæble, kan du se her: Guide til granatæble.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required