Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Grønkålssalat

Grønkålssalat (med æble - lækker salat med grønkål)

billede med grønkålssalat
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
362
SHARES
FacebookMessenger362PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grønkålssalat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på grønkålssalat
  • Tips
  • Kommentarer

Grønkålssalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Få min bedste opskrift på grønkålssalat med æble. En lækker salat med grønkål, æbler, valnødder og appelsin, der smager himmelsk godt.
Antal: 4
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g grønkål (fintsnittet)
  • 1 mellemstort æble (eller mere, skåret i små tern)
  • 1 lille rødløg (tørrede, snittes fint)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk sennep
  • 3 spsk appelsinsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 appelsin (skåret i mindre tern)
  • 40 g valnødder (hakkede)

Fremgangsmåde

  1. Til grønkålssalat starter du med skylle 150 g grønkål (blade) grundigt, hvorefter de snittes fint. Eller køb en pose snittet grønkål - det er både nemmere og super fint.
  2. Kom den snittede grønkål i en skål sammen med 1 mellemstort æble i tern og 1 lille rødløg (fintsnittet).
  3. Rør 3 spsk rapsolie sammen med 1 tsk sennep og 3 spsk appelsinsaft (gerne friskpresset), og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld dressing i skålen med salaten og vend det hele godt sammen, så dressingen fordeles grundigt.
  5. Anret din salat med grønkål, æble og øvrige ingredienser smukt i et passende fad, og pynt med 1 appelsin i tern og 40 g valnødder (grofthakkede).

Næringsindhold

Kalorier233kcalKulhydrater19gProtein4gFedt18gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt9gNatrium617mgKalium361mgKostfibre5gSukker12gVitamin A3879IUVitamin C64mgCalcium130mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grønkålssalat

Grønkålssalat med æble er ikke kun nem at lave, men samtidig også en af de mest sunde salater. Her er den desuden med valnødder og lidt appelsin.

Grønkål indeholder store mængder vigtige vitaminer og mineraler, og den er super god i salatskålen. Og så kan den varieres på forskellige måder.

Du kan enten vælge at købe hele grønkål, hvor du så piller bladene af stokkene, og hakker grønkålen fint. Stokkene kasserer du. Eller køb en pose med grønkål, der allerede er skyllet og hakket. Det sidste er det nemmeste, og det fungerer udemærket.

Mængden af kål og øvrige ingredienser er vejledende, så brug som du synes. Er du ikke så vild med sennep, kan du droppe dressingen og i stedet blot hælde lidt rapsolie over grønkålssalaten.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Grønkålssalat med feta og granatæble
  • Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner
  • Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål

Tips

Den færdige grønkålssalat serveres straks, og den er blandt andet traditionel tilbehør til andesteg.

Blandt andet grønkålssalaten populær som tilbehør til anden juleaften og Mortens aften, men den kan bestemt nydes året rundt. Allerbedst selvfølgelig når den danske grønkål er i sæson, hvilket den er fra oktober og frem til februar. Altså henover julen.

De enkelte ingredienser kan varieres efter ønske, og der kan eks. tilsættes mere æble, og valnødder kan erstattes med tørrede tranebær.

Prøv også at servere den sunde salat med grønkål til flæskesteg, frikadeller eller stegt medister, hvor den også passer perfekt. Du kan nemt søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerda Marie Bak Hansen skriver

    november 13, 2023 at 10:53 pm

    Det er nok med Gerda Bak Det fylder ikke meget V. H.

    Svar
  2. Birgit engmann skriver

    november 21, 2022 at 5:15 pm

    Dejlige opskrifter 🥰

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required