Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Viden om mad › Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

Grøn karrypasta
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Grøn karrypasta smager af Thailand. Her er opskriften på hjemmelavet grøn karrypasta - green curry paste - som giver retter smag og duft.

Grøn karrypasta er essentiel for thailandsk mad. Der findes en del lækre retter, som er baseret på den grønne krydderurte- og krydderiblanding.

Vi kan købe den grønne karrypasta i de fleste supermarkeder, og de er i og for sig ok som smagsgivere.

Men når først du har prøvet at lave pureen selv, er der ingen vej tilbage. Så kan man tydeligt smage forskellen på en ret, der er baseret på købt curry paste og en, som er lavet med hjemmelavet.

Det er simpelthen en smagseksplosion at spise for eksempel retten green curry chicken med ens egen hjemmelavet grønne karrypasta.

Her er duft og smag samt en køn, grøn farve fra de grønne chilifrugter og korianderbladene. Prøv det. Med opskriften har du nok til tre forskellige måltider for fire personer.

Opskrift på hjemmelavet grøn karrypasta

Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Grøn karrypasta smager af Thailand. Her er opskriften på hjemmelavet grøn karrypasta - green curry paste - som giver retter smag og duft.
Antal: 1 glas
Ret: Krydderier
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 tsk hvide peberkorn
  • ½ tsk spidskommen stødt
  • 3 spsk ingefær frisk
  • 2 spsk galangalrod grofthakket
  • 4 limeblade
  • 3 forårsløg el. 1 stort alm. løg
  • 2 citrongræs
  • 2 dl koriander frisk, revet i mindre stykker
  • 3 spsk olie
  • 5 fed hvidløg store
  • 4 chili grønne, friske

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at riste peberkorn, korianderfrø og spidskommen på en pande i et par minutter. Tag dem af varmen og stød dem i en morter.
  2. Pil hvidløget, skær chilifrugterne i skiver og skræl den friske ingefær og riv, så du har to-tre spiseskefulde.
  3. Rens forårsløg og skær dem i skiver. Brug både det grønne og det hvide.
  4. Skyl korianderen og riv dem midt over - du kan både bruge blade og stilk.
  5. Giv citrongræsset et ordentligt pres eller slag, så smagen frigives. Del i mindre stykker. Brug ikke de sidste 15 cm. af den grønne top.
  6. Skyl de grønne chilifrugter. Fjern kernerne fra en af dem. Skær alle fire ud i mindre stykker.
  7. Nu kan du lave grøn karrypasta på den hårde eller lette måde. Den ene er at komme hele molevitten i en minihakker og blende det. Den anden er at støde i en morter - først peber og korianderfrø, så kommes hvidløg og ingefær i morteren og til sidst resten.
  8. Kom salt og peber i og smag forsigtigt til. Måske mangler den lidt citrus-smag - så presser du lime i den. Det kan også være, at dine chilifrugter ikke har nok spark, så må du mose endnu en og blande i pastaen.
  9. Karrypastaen bliver ikke helt lind, men det behøver den heller ikke at være. Du kan komme mere olie i, hvis du synes, at den er for tør.
  10. Nu kan du hælde den på glas og bruge til thai-retter. Der er til ca. tre måltider for fire personer ad gangen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Karrypastaen kan opbevares i køleskabet i en uge. Frys ned, hvis du ikke skal bruge det hele på en gang.

Når du bruger pastaen i thairetter, skal den altid varmes op, før der kommer væde i retten.

Du kan enten stege karrypastaen i olie helt fra begyndelsen eller varme noget kokosmælk op, indtil der dannes fedtperler på overfladen, hvorefter du rører karrypastaen i.

I opskriften indgår galangalrod. Hvis du ikke kan skaffe den, kan du blot undlade den. Rejepasta er ofte selvskrevet i denne pure, men fiskesauce er en god erstatning, som jeg personligt foretrækker.

Du kan bruge din grønne karrypasta i en af disse retter fra Thailand:

Green curry - thai opskrift med kylling og grøn karry
Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.
Se opskriften her
Green curry
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk
Min opskrift på vegetarisk wok, der er en nem og sund grøntsags wokret med kokosmælk. Du kan lave retten i en stor pande eller i din wok.
Se opskriften her
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required