Grøn karrypasta smager af Thailand. Her er opskriften på hjemmelavet grøn karrypasta - green curry paste - som giver retter smag og duft.
Grøn karrypasta er essentiel for thailandsk mad. Der findes en del lækre retter, som er baseret på den grønne krydderurte- og krydderiblanding.
Vi kan købe den grønne karrypasta i de fleste supermarkeder, og de er i og for sig ok som smagsgivere.
Men når først du har prøvet at lave pureen selv, er der ingen vej tilbage. Så kan man tydeligt smage forskellen på en ret, der er baseret på købt curry paste og en, som er lavet med hjemmelavet.
Det er simpelthen en smagseksplosion at spise for eksempel retten green curry chicken med ens egen hjemmelavet grønne karrypasta.
Her er duft og smag samt en køn, grøn farve fra de grønne chilifrugter og korianderbladene. Prøv det. Med opskriften har du nok til tre forskellige måltider for fire personer.
Opskrift på hjemmelavet grøn karrypasta
Grøn karrypasta - sådan laver du den selv
Ingredienser
- 2 tsk korianderfrø
- 1 tsk hvide peberkorn
- ½ tsk spidskommen - stødt
- 3 spsk ingefær - frisk
- 2 spsk galangalrod - grofthakket
- 4 limeblade
- 3 forårsløg - el. 1 stort alm. løg
- 2 citrongræs
- 2 dl koriander - frisk, revet i mindre stykker
- 3 spsk olie
- 5 fed hvidløg - store
- 4 chili - grønne, friske
Fremgangsmåde
- Begynd med at riste peberkorn, korianderfrø og spidskommen på en pande i et par minutter. Tag dem af varmen og stød dem i en morter.
- Pil hvidløget, skær chilifrugterne i skiver og skræl den friske ingefær og riv, så du har to-tre spiseskefulde.
- Rens forårsløg og skær dem i skiver. Brug både det grønne og det hvide.
- Skyl korianderen og riv dem midt over - du kan både bruge blade og stilk.
- Giv citrongræsset et ordentligt pres eller slag, så smagen frigives. Del i mindre stykker. Brug ikke de sidste 15 cm. af den grønne top.
- Skyl de grønne chilifrugter. Fjern kernerne fra en af dem. Skær alle fire ud i mindre stykker.
- Nu kan du lave grøn karrypasta på den hårde eller lette måde. Den ene er at komme hele molevitten i en minihakker og blende det. Den anden er at støde i en morter - først peber og korianderfrø, så kommes hvidløg og ingefær i morteren og til sidst resten.
- Kom salt og peber i og smag forsigtigt til. Måske mangler den lidt citrus-smag - så presser du lime i den. Det kan også være, at dine chilifrugter ikke har nok spark, så må du mose endnu en og blande i pastaen.
- Karrypastaen bliver ikke helt lind, men det behøver den heller ikke at være. Du kan komme mere olie i, hvis du synes, at den er for tør.
- Nu kan du hælde den på glas og bruge til thai-retter. Der er til ca. tre måltider for fire personer ad gangen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Karrypastaen kan opbevares i køleskabet i en uge. Frys ned, hvis du ikke skal bruge det hele på en gang.
Når du bruger pastaen i thairetter, skal den altid varmes op, før der kommer væde i retten.
Du kan enten stege karrypastaen i olie helt fra begyndelsen eller varme noget kokosmælk op, indtil der dannes fedtperler på overfladen, hvorefter du rører karrypastaen i.
I opskriften indgår galangalrod. Hvis du ikke kan skaffe den, kan du blot undlade den. Rejepasta er ofte selvskrevet i denne pure, men fiskesauce er en god erstatning, som jeg personligt foretrækker.
Du kan bruge din grønne karrypasta i en af disse retter fra Thailand:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: