• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

Grøn karrypasta
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. august 2024 - Udgivet:  14. april 2021

Grøn karrypasta smager af Thailand. Her er opskriften på hjemmelavet grøn karrypasta - green curry paste - som giver retter smag og duft.

Grøn karrypasta er essentiel for thailandsk mad. Der findes en del lækre retter, som er baseret på den grønne krydderurte- og krydderiblanding.

Vi kan købe den grønne karrypasta i de fleste supermarkeder, og de er i og for sig ok som smagsgivere.

Men når først du har prøvet at lave pureen selv, er der ingen vej tilbage. Så kan man tydeligt smage forskellen på en ret, der er baseret på købt curry paste og en, som er lavet med hjemmelavet.

Det er simpelthen en smagseksplosion at spise for eksempel retten green curry chicken med ens egen hjemmelavet grønne karrypasta.

Her er duft og smag samt en køn, grøn farve fra de grønne chilifrugter og korianderbladene. Prøv det. Med opskriften har du nok til tre forskellige måltider for fire personer.

Opskrift på hjemmelavet grøn karrypasta

Grøn karrypasta
Karen SenecaKaren Seneca

Grøn karrypasta - sådan laver du den selv

4.80 fra 5 stemmer
Grøn karrypasta smager af Thailand. Her er opskriften på hjemmelavet grøn karrypasta - green curry paste - som giver retter smag og duft.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Krydderier
Køkken: Thailandsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 tsk hvide peberkorn
  • ½ tsk spidskommen - stødt
  • 3 spsk ingefær - frisk
  • 2 spsk galangalrod - grofthakket
  • 4 limeblade
  • 3 forårsløg - el. 1 stort alm. løg
  • 2 citrongræs
  • 2 dl koriander - frisk, revet i mindre stykker
  • 3 spsk olie
  • 5 fed hvidløg - store
  • 4 chili - grønne, friske

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at riste peberkorn, korianderfrø og spidskommen på en pande i et par minutter. Tag dem af varmen og stød dem i en morter.
  2. Pil hvidløget, skær chilifrugterne i skiver og skræl den friske ingefær og riv, så du har to-tre spiseskefulde.
  3. Rens forårsløg og skær dem i skiver. Brug både det grønne og det hvide.
  4. Skyl korianderen og riv dem midt over - du kan både bruge blade og stilk.
  5. Giv citrongræsset et ordentligt pres eller slag, så smagen frigives. Del i mindre stykker. Brug ikke de sidste 15 cm. af den grønne top.
  6. Skyl de grønne chilifrugter. Fjern kernerne fra en af dem. Skær alle fire ud i mindre stykker.
  7. Nu kan du lave grøn karrypasta på den hårde eller lette måde. Den ene er at komme hele molevitten i en minihakker og blende det. Den anden er at støde i en morter - først peber og korianderfrø, så kommes hvidløg og ingefær i morteren og til sidst resten.
  8. Kom salt og peber i og smag forsigtigt til. Måske mangler den lidt citrus-smag - så presser du lime i den. Det kan også være, at dine chilifrugter ikke har nok spark, så må du mose endnu en og blande i pastaen.
  9. Karrypastaen bliver ikke helt lind, men det behøver den heller ikke at være. Du kan komme mere olie i, hvis du synes, at den er for tør.
  10. Nu kan du hælde den på glas og bruge til thai-retter. Der er til ca. tre måltider for fire personer ad gangen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Karrypastaen kan opbevares i køleskabet i en uge. Frys ned, hvis du ikke skal bruge det hele på en gang.

Når du bruger pastaen i thairetter, skal den altid varmes op, før der kommer væde i retten.

Du kan enten stege karrypastaen i olie helt fra begyndelsen eller varme noget kokosmælk op, indtil der dannes fedtperler på overfladen, hvorefter du rører karrypastaen i.

I opskriften indgår galangalrod. Hvis du ikke kan skaffe den, kan du blot undlade den. Rejepasta er ofte selvskrevet i denne pure, men fiskesauce er en god erstatning, som jeg personligt foretrækker.

Du kan bruge din grønne karrypasta i en af disse retter fra Thailand:

Green curry - thai opskrift med kylling og grøn karry

4.9 fra 9 stemmer
Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.
Gå til opskrift
Green curry

Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk

5 fra 9 stemmer
Min opskrift på vegetarisk wok, der er en nem og sund grøntsags wokret med kokosmælk. Du kan lave retten i en stor pande eller i din wok.
Gå til opskrift
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required