• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

billederesultat for grøn aspargessuppe
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
350
SHARES
FacebookMessenger350PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. juni 2024 - Udgivet:  15. juni 2024

Indhold

  1. Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
  2. Opskrift på grøn aspargessuppe
  3. Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)
  4. Tips

Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.

Jeg elsker grøn aspargessuppe. Mest selvfølgelig fordi jeg er vild med asparges, og især når vi kan høste de første danske asparges.

Men aspargessuppen kan sagtens laves året rundt, og den smager stadig godt.

Grøn aspargessuppe er nem at lave, og den tager som sagt ikke mere end 25 minutter at lave.

Her lavet med forårsløg og persille for at fremhæve den grønne farve, men du kan faktisk også erstatte forårsløg med lidt porre eller almindelig løg.

Opskriften er beregnet som en forret til fire personer.

Du kan sagtens lave en lidt større portion, og sammen med et stykke brød til, kan aspargessuppen så anvendes som et let hovedmåltid.

Opskrift på grøn aspargessuppe

billederesultat for grøn aspargessuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

4.89 fra 9 stemmer
Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 247
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk smør - til sautering
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 8 dl hønsebouillon - evt 2 terninger og 8 deciliter vand
  • 1 håndfuld persille
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at snitte forårsløg i tynde skiver og sauter det af i smør i en stor gryde. Kom også et finthakket hvidløgsfed i.
  2. Imens klargør du asparges. Knæk roden af og kassér dem. Skær toppen af hver asparges og læg dem til side, mens resten skæres i mindre stykker.
  3. Kom aspargesstykkerne i gryden og lad det svitse med kort.
  4. Tilsæt så bouillon i sammen med hakket persille, og lad din grønne aspargessuppe koge ved lavere varme i cirka 15 minutter.
  5. Grøn aspargessuppe blendes nu i gryden med en stavblender, så aspargessuppen bliver jævn.
  6. Derefter kommes fløden i og der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  7. Kom også aspargeshovederne i suppen, og lad den koge i ca. 3 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 247kcalKulhydrater: 8gProtein: 3gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 72mgNatrium: 148mgKalium: 250mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 1.573IUVitamin C: 22mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grøn aspargessuppe serveres straks, hvor aspargessuppen anrettes i små skåle.

Du kan tilbyde et godt stykke brød til suppen.

Se også mine opskrifter på:

Kartoffelsalat med grønne asparges

Sådan redder du slatne asparges

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    maj 22, 2024 at 6:58 pm

    Smager dejligt
    Kan den fryses ?

    Svar
  2. Sonja

    maj 10, 2023 at 6:15 pm

    Jeg havde ikke persille, men til gengæld kørvel og ramsløg i haven - og masser af asparges! Ikke sidste gang, jeg laver denne suppe! 👍🙋‍♀️

    Svar
  3. Dorte

    maj 16, 2022 at 10:49 am

    Kan suppen serveres kold?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2022 at 11:27 am

      Hej Dorte
      Aspargessuppe kan sagtens serveres kold. Personlig foretrækker jeg den varm, men den er bestemt også dejlig kold.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Heidi

    maj 05, 2020 at 7:30 pm

    Det lyder virkelig lækkert... Men hvor meget er et bundt aspages? -i gram eller styk. Jeg er ved at drukne i aspages i haven og de gror ikke i bundter😉 og et bundt forårsløg, er det 3-4 stk. eller 6-7 stk.? Hvor stor er potten med persille?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 06, 2020 at 1:58 pm

      Hej Heidi
      Tak for dit indspark, og du er da super heldig med alle de asparges. Jeg er allerede misundelig 🙂
      Det kommer sig ikke så nøje præcist hvor mange asparges du kommer i. Men jo flere, jo mere smag af asparges. Jeg brugte ca. 16 asparges her - og 4 forårsløg. Persille er en lille potte, som du køber i supermarkedet - svarende en til god håndfuld hakket persille. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required