• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet svinenakke

Grillet svinenakke

grillet svinenakke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. august 2024 - Udgivet:  16. august 2024

Se hvordan du laver en grillet svinenakke med solbær BBQ. En mør og velsmagende nakkefilet, der skal have ca. 3 timer i grillen.

Grillet svinenakke med solbær BBQ er en lækker ret, der sagtens også kan gøre sig som god gæstemad.

Nakkefileten er et nogenlunde billigt stykke kød, og her er den i godt selskab med en hjemmelavet solbær BBQ og BBQ krydderi.

Det giver stegen en fantastisk smag, og du skal regne med den skal have ca. 3 timer ved indirekte varme i grillen. Og hvor varmen står på laveste blus.

Stegen kan selvfølgelig også laves med en almindelig BBQ marinade hvis du mere er til det.

Se også de populære opskrifter på:

  • Grillet nakkefilet med hvidløg
  • Ølmarineret nakkekam
  • Rødvinsmarineret nakkefilet

Opskrift på grillet svinenakke

Opskriften er beregnet til mindst 6 personer, hvis du har en nakkefilet på 2 kilo.

grillet svinenakke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet svinenakke

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver en grillet svinenakke med solbær BBQ. En mør og velsmagende nakkefilet, der skal have ca. 3 timer i grillen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 358
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg nakkefilet
  • 3 spsk BBQ krydderi - efter eget valg
  • 1 portion solbær BBQ - se opskriften i linket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med afpudse 2 kg nakkefilet, så der ikke er alt for fedt på stegen.
  2. Skær oversiden i mindre ruder, og rub den godt ind i 3 spsk BBQ krydderi.
  3. Lav 1 portion solbær BBQ som anvist i linket. Det er nemt.
  4. Læg nakkefileten i en alubakke eller lignende.
  5. Pensl kødet godt med solbær BBQ. Også gerne i bunden. Hæld også lidt vand i bakken.
  6. Grill den ved indirekte varme i ca 3 timer på laveste varme. I min grill lå temperaturen på ca. 140-150 grader hele tiden. Varmen i grillen kan dog varierer afhængig af vind og vejr, og derfor er stegetiden på de 3 timer vejlendede. Brug et stegetermometer og tag den grillede svinenakke af ved en kernetemperatur på 80.
  7. Undervejs kan du med fordel pensle stegen med mere marinade og dryppe væsken i fadet op over kødet.

Næringsindhold

Kalorier: 358kcalKulhydrater: 14gProtein: 40gFedt: 15gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 136mgNatrium: 498mgKalium: 771mgKostfibre: 0.3gSukker: 11gVitamin A: 87IUVitamin C: 2mgCalcium: 39mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når stegen er klar, lægges den på en skærebræt og trækker i 10-15 minutter uden at være tildækket.

Skyen kan koges op med lidt ribsgele og jævnes til en lækker sovs.

Svinenakken skæres ud i tynde skiver og serveres med diverse tilbehør. Bagte kartofler og broccolisalat er lækkert til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming

    september 05, 2024 at 11:23 am

    Hej Holger,
    vil en almindelig ovn også kunne gøre det? I såfald alm, ovn eller varmluft?
    Og vil stegen ikke have godt af at stå og trække marinaden/BBQ inden den tilberedes?

    Mvh. Flemming

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 05, 2024 at 3:40 pm

      Hej Flemming
      Du kan sagtens lave svinenakken i ovnen - gør det ved almindelig over- og undervarme.
      Og jo - har du tid til det, kan du med fordel sagtens lade den marinere et døgns tid inden.
      BH Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    august 16, 2024 at 11:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required