• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet svinefilet med hvidløg og oregano

Grillet svinefilet med hvidløg og oregano

grillet svinefilet
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. december 2019 - Udgivet: 23. maj 2016

Se hvordan du laver grillet svinefilet af svinekam. Stegen skal have omkring 35 minutter i grillen, så den får en kernetemperatur på 65 grader.

Opskriften på grillet svinefilet er beregnet til 6-8 personer.

Ingredienser til grillet svinefilet

Cirka 1,3 kilo svinefilet af svinekam uden svær
1 deciliter rapsolie
2 spiseskefulde tørret oregano
3 pressede fed hvidløg
2 teskefulde fint salt
1 teskefuld Colmans sennepspulver
1 teskefuld løgpulver

Kernetemperaturen i grillet svinefilet (svinekam)skal være 65 grader

Fremgangsmåde

  1. Kom rapsolien i en skål, og tilsæt oregano, hvidløg, salt, sennepspulver og løgpulver. Bland det godt sammen og mas gerne smagen fra krydderierne godt ud i marinaden med bagsiden af en ske.
  2. Smør svinefileten godt ind i marinaden, og hæld resten i en frysepose. Kom også din svinefilet ned i posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Luk posen helt tæt, og lad nu steg og marinade trække i mindst to timer - gerne 12.
  3. Så det er altså godt at sætte den til marinering om morgenen - så er den klar til grill eller ovn når du kommer hjem fra arbejde.
  4. Jeg har her grillet svinefileten i min Weber Q3200 gasgrill, og kødet bliver super godt. Du kan selvfølgelig lave den i hvilken som helst grill - uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
  5. Du skal grille den ved indirekte varme.
  6. Tænd grillen godt op, og skru så en smule ned for varmen. I gasgrillen slukker du den inderste brænder, og i kuglegrill skal kullene lægges ude i siderne.
  7. Grill svinefileten ved cirka 200 grader, og den skal have omkring 35 minutter. Alt afhængig af varmen i grillen.
  8. Efter en halv time stikker du et stegetermometer i svinefileten, og den skal af når temperaturen når 65 grader.

Læg så den grillede svinefilet til hvile i 15-20 minutter på et skærebræt - UDEN at dække den til.

Derefter kan den skæres i lækre skiver, og serveres til en omgang bulgursalat.

Hvis du hellere vil lave grillet svinefilet i ovnen (så er den i virkeligheden ikke grillet mere), skal den have omkring 50 minutter ved 180 grader.

Brug igen et stegetermometer, og tag stegen ud ved kernetemperaturen på de 65 grader.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt flæskesteg

Klassisk flæskesteg med de gode tips

Svinekam sous vide

Flæskesteg på spyd

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her