Se hvordan du laver grillet svinefilet af svinekam. Stegen skal have omkring 35 minutter i grillen, så den får en kernetemperatur på 65 grader.
Til grillet svinefilet til 6-8 personer skal du bruge:
Cirka 1,3 kilo svinefilet af svinekam uden svær
1 deciliter rapsolie
2 spiseskefulde tørret oregano
3 pressede fed hvidløg
2 teskefulde fint salt
1 teskefuld Colmans sennepspulver
1 teskefuld løgpulver
Kernetemperaturen i grillet svinefilet (svinekam)skal være 65 grader
Sådan laver du grillet svinefilet i gasgrill, kuglegrill eller ovn:
Kom rapsolien i en skål, og tilsæt oregano, hvidløg, salt, sennepspulver og løgpulver. Bland det godt sammen og mas gerne smagen fra krydderierne godt ud i marinaden med bagsiden af en ske.
Smør svinefileten godt ind i marinaden, og hæld resten i en frysepose. Kom også din svinefilet ned i posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Luk posen helt tæt, og lad nu steg og marinade trække i mindst to timer – gerne 12.
Så det er altså godt at sætte den til marinering om morgenen – så er den klar til grill eller ovn når du kommer hjem fra arbejde 🙂
Jeg har her grillet svinefileten i min Weber Q3200 gasgrill, og kødet bliver super godt. Du kan selvfølgelig lave den i hvilken som helst grill – uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
Du skal grille den ved indirekte varme.
Tænd grillen godt op, og skru så en smule ned for varmen. I gasgrillen slukker du den inderste brænder, og i kuglegrill skal kullene lægges ude i siderne.
Grill svinefileten ved cirka 200 grader, og den skal have omkring 35 minutter. Alt afhængig af varmen i grillen.
Efter en halv time stikker du et stegetermometer i svinefileten, og den skal af når temperaturen når 65 grader.
Læg så den grillede svinefilet til hvile i 15-20 minutter på et skærebræt – UDEN at dække den til. Derefter kan den skæres i lækre skiver, og serveres til en omgang bulgursalat.
Hvis du hellere vil lave grillet svinefilet i ovnen (så er den i virkeligheden ikke grillet mere), skal den have omkring 50 minutter ved 180 grader. Brug igen et stegetermometer, og tag stegen ud ved kernetemperaturen på de 65 grader.
Grillet svinefllet er i virkeligheden en svinekam uden svær, og derfor er den meget mager. Foto: Guffeliguf.dk.
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.