Se hvordan du laver grillet svinefilet af svinekam. Stegen skal have omkring 35 minutter i grillen, så den får en kernetemperatur på 65 grader.
Opskriften på grillet svinefilet er beregnet til 6-8 personer.
Ingredienser til grillet svinefilet
Cirka 1,3 kilo svinefilet af svinekam uden svær
1 deciliter rapsolie
2 spiseskefulde tørret oregano
3 pressede fed hvidløg
2 teskefulde fint salt
1 teskefuld Colmans sennepspulver
1 teskefuld løgpulver
Kernetemperaturen i grillet svinefilet (svinekam)skal være 65 grader
Fremgangsmåde
- Kom rapsolien i en skål, og tilsæt oregano, hvidløg, salt, sennepspulver og løgpulver. Bland det godt sammen og mas gerne smagen fra krydderierne godt ud i marinaden med bagsiden af en ske.
- Smør svinefileten godt ind i marinaden, og hæld resten i en frysepose. Kom også din svinefilet ned i posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Luk posen helt tæt, og lad nu steg og marinade trække i mindst to timer - gerne 12.
- Så det er altså godt at sætte den til marinering om morgenen - så er den klar til grill eller ovn når du kommer hjem fra arbejde.
- Jeg har her grillet svinefileten i min Weber Q3200 gasgrill, og kødet bliver super godt. Du kan selvfølgelig lave den i hvilken som helst grill - uanset om det er gasgrill eller kuglegrill.
- Du skal grille den ved indirekte varme.
- Tænd grillen godt op, og skru så en smule ned for varmen. I gasgrillen slukker du den inderste brænder, og i kuglegrill skal kullene lægges ude i siderne.
- Grill svinefileten ved cirka 200 grader, og den skal have omkring 35 minutter. Alt afhængig af varmen i grillen.
- Efter en halv time stikker du et stegetermometer i svinefileten, og den skal af når temperaturen når 65 grader.
Læg så den grillede svinefilet til hvile i 15-20 minutter på et skærebræt - UDEN at dække den til.
Derefter kan den skæres i lækre skiver, og serveres til en omgang bulgursalat.
Hvis du hellere vil lave grillet svinefilet i ovnen (så er den i virkeligheden ikke grillet mere), skal den have omkring 50 minutter ved 180 grader.
Brug igen et stegetermometer, og tag stegen ud ved kernetemperaturen på de 65 grader.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: