• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

billede med grillet oksefilet
Grillet oksefilet bliver perfekt i grillen, når du laver den med marinerede hvidløg, der blendes til en hvidløgspasta. Der kommer masser af smag til stegen, og så er den altså ret nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  16. maj 2018

Del gerne:
186
SHARES
FacebookMessenger186PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.
  2. Opskrift på grillet oksefilet
  3. Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.

Grillet oksefilet er en fremragende steg at sætte på bordet, og med denne opskrift bliver oksestegen mør, saftig og med masser af smag.

Oksefileten bliver smurt ind i en skøn hvidløgspasta, som du laver af marinerede hvidløg på glas.

Du kan både bruge den almindelige udgave af hvidløgene, eller den med chili, der giver lidt mere styrke til oksestegen. Du får dog et godt resultat, uanset hvilken af de to typer hvidløg du bruger.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på grillet oksefilet

billede med grillet oksefilet

Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat

Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg.
Bedømmelse
4.8 fra 16 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg oksefilet
  • 100 g marinerede hvidløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • Lidt rosmarin - frisk eller tørret
  • Denne opskrift på en - nem kartoffelsalat
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom de marinerede hvidløg i en lille skål med flad bund, så du kan blende dem med stavblenderen. Du kan selvfølgelig også bruge den almindelige blender. Kom også godt med olie fra hvidløgene ved, og blend nu til en tyktflydende hvidløgspasta. Om nødvendigt kan du tilsætte lidt almindelig olivenolie.
  • Gør oksefileten i stand, hvor du fjerner eventuelle urenheder og sener i bunden af stegen, og ridser fedtet på oversiden i skrå tern.
  • Brun oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Den skal brunes på begge sider.
  • Læg oksestegen over på indirekte varme, og smør kødet godt ind hvidløgspastaen, og krydr også med flagesalt og peber. Du kan også lige drysse den med lidt tørret eller frisk rosmarin, som jeg har gjort her.
  • Stik et stegetermometer i kødet, og grill den indtil kernetemperaturen er 57 grader. Undervejs kan du eventuelt smøre oksefilet med mere hvidløgspasta, hvis der er mere tilbage.
  • Hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader, og så tager det cirka 30-40 minutter at opnå 57 grader som kernetemperatur. Men anvend som sagt et stegetermometer.
  • Tag den færdiggrillede oksefilet af og pak den ind i sølvpapir og et viskestykke, og lad den hvile mens du laver en nem kartoffelsalat. Som du finder opskriften på længere oppe.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
275
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Sådan ser den færdige oksefilet ud, og den er flot rosa i kødet. Her er kernetemperaturen på 57 grader, hvorefter stegen skal hvile. Foto: Madensverden.dk.
Sådan ser den færdige oksefilet ud, og den er flot rosa i kødet. Her er kernetemperaturen på 57 grader, hvorefter stegen skal hvile. Foto: Madensverden.dk.

Okseflet skæres ud i tynde skiver, og anrettes som på billedet sammen med den lækre kartoffelsalat.

Super nem og lækker mad, der også er god som gæstemad.

Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksefilet og grillet okseculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michael

    maj 28, 2024 at 7:34 pm

    super god opskrift, altid godt med inspiration

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required