• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet banan med vaniljeis

Grillet banan med vaniljeis

Grillet banan
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Grillet banan med vaniljeis og brun farin er den lækreste og nemmeste dessert, som både kan laves i ovnen og på grillen.

Grillet banan er virkelig nemt at lave, det kræver ingen forberedelse og så smager desserten bare helt vildt lækkert.

Jeg synes, at det smager meget tropisk, og derfor vil jeg anbefale at lave dem om sommeren foran grillen.

Du kan vælge enten at tilberede dem på en grill eller bage dem i ovnen. Begge dele fungerer lige godt. Det betyder, at du kan spise dem året rundt uden at bekymre dig om at hive den store gril frem.

Jeg serverer bananerne med vaniljeis og drysset med brun farin. Du kan også vælge at hælde lidt chokoladesauce udover dem, det smager dejligt.

Opskrift på grillet banan med is

Grillet banan
Rakel Seneca

Grillet banan med is

5 fra 4 stemmer
Grillet banan med vaniljeis og brun farin er den lækreste og nemmeste dessert, som både kan laves i ovnen og på grillen.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk bananer
  • 4 spsk brun farin
  • 4 kugler vaniljeis

Fremgangsmåde
 

Metode 1: Grillet
  1. Når grillens kul er ved at gå ud, så lægges bananerne stadig i skræl ned til kullet.
  2. Lad dem ligge der, indtil skrællen bliver mørk, og bananerne føles bløde. Tag dem op.
  3. Server bananerne på en tallerken og skær forsigtigt en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Metode 2: Ovnbagt
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kom nu bananerne stadig med skræl på en bageplade og put dem i ovenen.
  2. Bag dem i cirka tre minutter, vend dem om, og bag dem i tre minutter mere.
  3. Skrællen skal være mørk og føles blød. Er den det, tager du bananerne ud.
  4. Server bananerne på en tallerken og skær forsigtig en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jo længere tid bananerne grilles, desto blødere bliver de. Jeg kan godt lide dem halv-bløde, hvor de stadig har en smule bid.

Men du kan godt lave grillet banan, som bliver helt bløde indeni, hvis du giver dem et par minutter længere, end opskriften angiver.

Se også andre opskrifter med banan her:

Bananasplit

Banankage - svampet og lækker med eller uden chokolade

Bananmuffins med chokolade

Hjemmelavet bananis med chokolade

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Knudsen

    juni 01, 2024 at 7:24 pm

    En rigtig lækker dessert, jeg har så brugt whiskey sirup istedet for chokolade sauce

    Svar
  2. Jørgen

    februar 12, 2023 at 11:15 am

    Prøv at åbne den bagte banan. Drys mørkfarin over, og hæld en god sjat whisky over. Server med is. Mumf!!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required