Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet banan med vaniljeis

Grillet banan med vaniljeis

Grillet banan
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Grillet banan med vaniljeis og brun farin er den lækreste og nemmeste dessert, som både kan laves i ovnen og på grillen.

Grillet banan er virkelig nemt at lave, det kræver ingen forberedelse og så smager desserten bare helt vildt lækkert.

Jeg synes, at det smager meget tropisk, og derfor vil jeg anbefale at lave dem om sommeren foran grillen.

Du kan vælge enten at tilberede dem på en grill eller bage dem i ovnen. Begge dele fungerer lige godt. Det betyder, at du kan spise dem året rundt uden at bekymre dig om at hive den store gril frem.

Jeg serverer bananerne med vaniljeis og drysset med brun farin. Du kan også vælge at hælde lidt chokoladesauce udover dem, det smager dejligt.

Opskrift på grillet banan med is

Grillet banan med is

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Grillet banan med vaniljeis og brun farin er den lækreste og nemmeste dessert, som både kan laves i ovnen og på grillen.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk bananer
  • 4 spsk brun farin
  • 4 kugler vaniljeis

Fremgangsmåde

Metode 1: Grillet
  1. Når grillens kul er ved at gå ud, så lægges bananerne stadig i skræl ned til kullet.
  2. Lad dem ligge der, indtil skrællen bliver mørk, og bananerne føles bløde. Tag dem op.
  3. Server bananerne på en tallerken og skær forsigtigt en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Metode 2: Ovnbagt
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kom nu bananerne stadig med skræl på en bageplade og put dem i ovenen.
  2. Bag dem i cirka tre minutter, vend dem om, og bag dem i tre minutter mere.
  3. Skrællen skal være mørk og føles blød. Er den det, tager du bananerne ud.
  4. Server bananerne på en tallerken og skær forsigtig en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jo længere tid bananerne grilles, desto blødere bliver de. Jeg kan godt lide dem halv-bløde, hvor de stadig har en smule bid.

Men du kan godt lave grillet banan, som bliver helt bløde indeni, hvis du giver dem et par minutter længere, end opskriften angiver.

Se også andre opskrifter med banan her:

Bananasplit

Banankage - svampet og lækker med eller uden chokolade

Bananmuffins med chokolade

Hjemmelavet bananis med chokolade

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Knudsen skriver

    juni 01, 2024 at 7:24 pm

    En rigtig lækker dessert, jeg har så brugt whiskey sirup istedet for chokolade sauce

    Svar
  2. Jørgen skriver

    februar 12, 2023 at 11:15 am

    Prøv at åbne den bagte banan. Drys mørkfarin over, og hæld en god sjat whisky over. Server med is. Mumf!!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required