Grillet banan med vaniljeis og brun farin er den lækreste og nemmeste dessert, som både kan laves i ovnen og på grillen.
Grillet banan er virkelig nemt at lave, det kræver ingen forberedelse og så smager desserten bare helt vildt lækkert.
Jeg synes, at det smager meget tropisk, og derfor vil jeg anbefale at lave dem om sommeren foran grillen.
Du kan vælge enten at tilberede dem på en grill eller bage dem i ovnen. Begge dele fungerer lige godt. Det betyder, at du kan spise dem året rundt uden at bekymre dig om at hive den store gril frem.
Jeg serverer bananerne med vaniljeis og drysset med brun farin. Du kan også vælge at hælde lidt chokoladesauce udover dem, det smager dejligt.
Opskrift på grillet banan med is
Grillet banan med is
Ingredienser
- 4 stk bananer
- 4 spsk brun farin
- 4 kugler vaniljeis
Fremgangsmåde
Metode 1: Grillet
- Når grillens kul er ved at gå ud, så lægges bananerne stadig i skræl ned til kullet.
- Lad dem ligge der, indtil skrællen bliver mørk, og bananerne føles bløde. Tag dem op.
- Server bananerne på en tallerken og skær forsigtigt en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Metode 2: Ovnbagt
- Forvarm ovnen til 200 grader. Kom nu bananerne stadig med skræl på en bageplade og put dem i ovenen.
- Bag dem i cirka tre minutter, vend dem om, og bag dem i tre minutter mere.
- Skrællen skal være mørk og føles blød. Er den det, tager du bananerne ud.
- Server bananerne på en tallerken og skær forsigtig en åbning i skrællen. Drys derefter med brun farin og server med en kugle vaniljeis.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jo længere tid bananerne grilles, desto blødere bliver de. Jeg kan godt lide dem halv-bløde, hvor de stadig har en smule bid.
Men du kan godt lave grillet banan, som bliver helt bløde indeni, hvis du giver dem et par minutter længere, end opskriften angiver.
Se også andre opskrifter med banan her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Knudsen
En rigtig lækker dessert, jeg har så brugt whiskey sirup istedet for chokolade sauce
Jørgen
Prøv at åbne den bagte banan. Drys mørkfarin over, og hæld en god sjat whisky over. Server med is. Mumf!!