Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Grillet aubergine og squash med olie og timian

Grillet aubergine og squash med olie og timian

Så er der grillet aubergine og squash. Bemærk de flotte mærker fra den varme grillrist. Grilltiden er cirka fire minutter på hver side. Foto: Guffeliguf.dk.
4 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Sådan laver du grillet aubergine og squash, som først får lidt olivenolie og timian, og derefter grilles ved direkte varme.

Grillet aubergine og squash er virkelig lækre at spise til en grillmiddag i det fri.

Og så er det let at lave som tilbehør til bøfferne eller kyllingespyddene - eller hvad man nu lægger på grillen.

Vegetarer vil også kunne nyde dem med eventuelt grillede skiver af haloumi-ost.

Opskrift på grillet aubergine og squash

Grillet aubergine og squash

Holger Rørby Madsen
4 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Trækketid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Sådan laver du grillet aubergine og squash, som først får lidt olivenolie og timian, og derefter grilles ved direkte varme.
Antal: 4 personer
Ret: Grill, Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • Olivenolie
  • Tørret timian
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Vask først både aubergine og squash og tør dem i et rent viskestykke.
  2. Skær auberginen i skiver, så du får cirka otte skiver ud af den.
  3. Smør skiverne med olivenolie på begge sider, og giv dem derefter lidt salt og timian. Lad nu aubergineskiverne trække i 15 minutter.
  4. Squash skæres i skiver på skrå (så bliver de lidt større), og smøres ligeledes med olivenolie, inden de drysses med lidt salt og timian på begge sider.
  5. Grøntsagerne skal grilles ved en direkte varme, altså med begge brændere tændt i gasgrill - og lige over kullene i en kuglegrill.
  6. Det bedste resultat får du ved en god varme, der dog heller ikke skal være for høj. For så bliver de sorte før de er møre.
  7. Smør risten med lidt olie, og grill aubergine og squash i fire minutter på hver side. Ikke længere.
  8. Giv dem først to minutter på den ene side, vend, to minutter på den anden, vend, to minutter på den første side (hvor du vender skiverne så der dannes et flot grillmønster), og endelig to minutter på den sidste side. Igen så du laver det flotte mønster fra grillristen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Servér straks de grillede skiver af aubergine og squash som tilbehør til stort set alle retter med kød.

De passer nemlig glimrende til både bøffer, okseculotte og grillet kylling. Eller blot som en god vegetarret eller lækker forret.

Se også disse opskrifter på grillede grøntsager:

Grillede grøntsager med gremolata

Grillede grønne asparges med bacon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben skriver

    juli 11, 2021 at 3:26 pm

    Den var skøn dejlig frisk

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required