• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Grillet aubergine og squash med olie og timian

Grillet aubergine og squash med olie og timian

Så er der grillet aubergine og squash. Bemærk de flotte mærker fra den varme grillrist. Grilltiden er cirka fire minutter på hver side. Foto: Guffeliguf.dk.
4 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. juli 2023 - Udgivet:  10. juli 2023

Sådan laver du grillet aubergine og squash, som først får lidt olivenolie og timian, og derefter grilles ved direkte varme.

Grillet aubergine og squash er virkelig lækre at spise til en grillmiddag i det fri.

Og så er det let at lave som tilbehør til bøfferne eller kyllingespyddene - eller hvad man nu lægger på grillen.

Vegetarer vil også kunne nyde dem med eventuelt grillede skiver af haloumi-ost.

Opskrift på grillet aubergine og squash

Så er der grillet aubergine og squash. Bemærk de flotte mærker fra den varme grillrist. Grilltiden er cirka fire minutter på hver side. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

Grillet aubergine og squash

4 fra 3 stemmer
Sådan laver du grillet aubergine og squash, som først får lidt olivenolie og timian, og derefter grilles ved direkte varme.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill, Vegetar
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • Olivenolie
  • Tørret timian
  • Salt

Fremgangsmåde
 

  1. Vask først både aubergine og squash og tør dem i et rent viskestykke.
  2. Skær auberginen i skiver, så du får cirka otte skiver ud af den.
  3. Smør skiverne med olivenolie på begge sider, og giv dem derefter lidt salt og timian. Lad nu aubergineskiverne trække i 15 minutter.
  4. Squash skæres i skiver på skrå (så bliver de lidt større), og smøres ligeledes med olivenolie, inden de drysses med lidt salt og timian på begge sider.
  5. Grøntsagerne skal grilles ved en direkte varme, altså med begge brændere tændt i gasgrill - og lige over kullene i en kuglegrill.
  6. Det bedste resultat får du ved en god varme, der dog heller ikke skal være for høj. For så bliver de sorte før de er møre.
  7. Smør risten med lidt olie, og grill aubergine og squash i fire minutter på hver side. Ikke længere.
  8. Giv dem først to minutter på den ene side, vend, to minutter på den anden, vend, to minutter på den første side (hvor du vender skiverne så der dannes et flot grillmønster), og endelig to minutter på den sidste side. Igen så du laver det flotte mønster fra grillristen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér straks de grillede skiver af aubergine og squash som tilbehør til stort set alle retter med kød.

De passer nemlig glimrende til både bøffer, okseculotte og grillet kylling. Eller blot som en god vegetarret eller lækker forret.

Se også disse opskrifter på grillede grøntsager:

Grillede grøntsager med gremolata

Grillede grønne asparges med bacon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben

    juli 11, 2021 at 3:26 pm

    Den var skøn dejlig frisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required