Grillet ananas med kokosskum er en sommer-dessert, som de fleste vil elske. Den syrlige ananas passer perfekt til den piskede kokos-mælk.
Grillet ananas er så let en dessert, at det burde være en klassisk sommerdessert på linje med frugtsalat og rødgrød. Så længe grillristen er ren og pæn, så ananasen ikke smager af gårsdagens steak, bliver frugten tilpas syrlig og sød.
På grund af ananasens frugtsukker og et lille drys sukker bliver ydersiden karameliseret og lækker, når man laver grillet ananas. Og når det smagen suppleres af kokosskum, går det hele op i en højere enhed.
Desserten kan sagtens serveres med andet end pisket kokosmælk, for eksempel vaniljeis eller råcreme. Men da jeg dels synes, at både laktose-intolerante og veganere skal kunne spise desserten, dels er fan af drinken Piña Colada, som består af kokosmælk, rom og ananasjuice, foretrækker jeg kokosmælken. En sjat rom over den grillet ananas er i øvrigt heller ikke at foragte.
Undgå light-kokosmælk
Desuden er både ananas og kokosnødder tropiske frugter, så smagen vækker minder om sol og lange dage på stranden.
En ting er vigtigt at huske mange timer før, du skal i gang med at piske kokosmælken: Den skal stå i køleskabet mindst fire timer forinden. Det gør det lettere at få en fast struktur. Og så er det vigtigt at bruge fed kokosmælk - ikke light. Light i denne sammenhæng betyder i virkeligheden bare, at kokosmælken er fortyndet med vand.
Opskrift på grillet ananas
Grillet ananas med kokosskum
Ingredienser
- 1 ananas
- 1 spsk sukker
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk rom - hvis ønsket
Fremgangsmåde
- Tænd grillen på medium varme, hvis det er en gasgrill. Eller lad kullene blive helt hvide, hvis du bruger kulgrill.
- Skær top og bund af ananas og skær derefter skrællen af frugten.
- Skær ananasen i skiver af ca. en centimeter.
- Drys et tyndt lag sukker på hver side af skiverne. Dette er ikke strengt nødvendigt, men får ananasens yderside til at karamellisere.
- Grill ananasskiverne fem minutter på hver side. Tag dem af grillen, når de er gyldenbrune.
- Placer et par skiver på hver tallerken, stænk lidt rom ud over dem, hvis ikke der er børn i selskabet, som skal spise med.
Kokosskum
- Skålen med kokosmælk skal sættes i køleskabet mindst fire timer før brug.
- Åben dåsen med kokosmælk og hæld forsigtigt den tynde del af kokosmælken ud. Du skal kun bruge den tykke del. Du kan også prøve at grave den tykke masse op af dåsen med en ske i stedet.
- Kom vaniljesukker i kokosmassen og pisk den med el-mikseren, til den er tyk og minder lidt om flødeskum. Det tager længere tid at tykne end piskefløde.
- Nu er kokosskummet klar til at toppe ananasskiverne, og du kan eventuelt pynte med mynteblade eller citronmelisseblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også at lave en af disse kager og desserter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: