• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Grillet ananas med kokosskum - let og lækkert

Grillet ananas med kokosskum - let og lækkert

Grillet ananas
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. januar 2022 - Udgivet:  11. august 2020

Grillet ananas med kokosskum er en sommer-dessert, som de fleste vil elske. Den syrlige ananas passer perfekt til den piskede kokos-mælk.

Grillet ananas er så let en dessert, at det burde være en klassisk sommerdessert på linje med frugtsalat og rødgrød. Så længe grillristen er ren og pæn, så ananasen ikke smager af gårsdagens steak, bliver frugten tilpas syrlig og sød.

På grund af ananasens frugtsukker og et lille drys sukker bliver ydersiden karameliseret og lækker, når man laver grillet ananas. Og når det smagen suppleres af kokosskum, går det hele op i en højere enhed.

Desserten kan sagtens serveres med andet end pisket kokosmælk, for eksempel vaniljeis eller råcreme. Men da jeg dels synes, at både laktose-intolerante og veganere skal kunne spise desserten, dels er fan af drinken Piña Colada, som består af kokosmælk, rom og ananasjuice, foretrækker jeg kokosmælken. En sjat rom over den grillet ananas er i øvrigt heller ikke at foragte.

Undgå light-kokosmælk

Desuden er både ananas og kokosnødder tropiske frugter, så smagen vækker minder om sol og lange dage på stranden.

En ting er vigtigt at huske mange timer før, du skal i gang med at piske kokosmælken: Den skal stå i køleskabet mindst fire timer forinden. Det gør det lettere at få en fast struktur. Og så er det vigtigt at bruge fed kokosmælk - ikke light. Light i denne sammenhæng betyder i virkeligheden bare, at kokosmælken er fortyndet med vand.

Opskrift på grillet ananas

Grillet ananas
Karen SenecaKaren Seneca

Grillet ananas med kokosskum

5 fra 1 stemme
Grillet ananas med kokosskum er en sommer-dessert, som de fleste vil elske. Den syrlige ananas passer perfekt til den piskede kokos-mælk.
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Caribisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 ananas
  • 1 spsk sukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk rom - hvis ønsket

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd grillen på medium varme, hvis det er en gasgrill. Eller lad kullene blive helt hvide, hvis du bruger kulgrill.
  2. Skær top og bund af ananas og skær derefter skrællen af frugten.
  3. Skær ananasen i skiver af ca. en centimeter.
  4. Drys et tyndt lag sukker på hver side af skiverne. Dette er ikke strengt nødvendigt, men får ananasens yderside til at karamellisere.
  5. Grill ananasskiverne fem minutter på hver side. Tag dem af grillen, når de er gyldenbrune.
  6. Placer et par skiver på hver tallerken, stænk lidt rom ud over dem, hvis ikke der er børn i selskabet, som skal spise med.
Kokosskum
  1. Skålen med kokosmælk skal sættes i køleskabet mindst fire timer før brug.
  2. Åben dåsen med kokosmælk og hæld forsigtigt den tynde del af kokosmælken ud. Du skal kun bruge den tykke del. Du kan også prøve at grave den tykke masse op af dåsen med en ske i stedet.
  3. Kom vaniljesukker i kokosmassen og pisk den med el-mikseren, til den er tyk og minder lidt om flødeskum. Det tager længere tid at tykne end piskefløde.
  4. Nu er kokosskummet klar til at toppe ananasskiverne, og du kan eventuelt pynte med mynteblade eller citronmelisseblade.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Prøv også at lave en af disse kager og desserter:

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

5 fra 17 stemmer
Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.
Gå til opskrift
billederesultat for siciliansk citronkage

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten

4.9 fra 12 stemmer
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Gå til opskrift
Billederesultat for baklava

Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage

4.9 fra 46 stemmer
Skøn opskrift på rabarberkage med kokos, som du nemt laver i en bradepande. De syrlige rabarber spiller perfekt sammen med den søde kage og kokos.
Gå til opskrift
billede med rabarberkage med kokos
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required