Her er opskriften på de bedste grillede spareribs med en nem og god hjemmelavet marinade. Disse spareribs forsteges først i ovnen.
Grillede spareribs er dejlig sommermad, der laves af revelsben.
Spareribs er nemme at stege møre på grund af fedtmarmoreringen, og samtidig er det et relativt billigt stykke kød, hvor du får meget for pengene.
Tricket med spareribs er at forstege dem i ovnen, marinere dem - og så grilles de færdige ved direkte varme.
Jeg har her beregnet to spareribs pr. mand, men du kan jo selvfølgelig bare gange opskriften op.
Til grillede spareribs til to personer skal du bruge:
4 stykker revelsben
Lidt salt
Grillmarinaden laver du af
2 spiseskefulde tomatketchup
1 spiseskefuld brun farin
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld hvidløgssalt
1 teskefuld løgpulver
Sådan laver du grillede spareribs med med grillede squash, forårsløg og tomater:
Læg dine revelsben/spareribs i et ildfast fad, og giv dem lidt salt på begge sider.
Stil så fadet ind i en forvarmet ovn ved 170 grader, og her skal de nu steges i 35-40 minutter. Vend dem gerne halvvejs.
Tag så de forstegte spareribs ud af ovnen, og lad dem køle en smule af.
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så den brune farin er rørt helt ud.
Skru gasgrillen ned på laveste blus, og læg dine spareribs på ved direkte varme (begge brændere tændte). Disse grillede spareribs er lavet i min Weber Q3200 gasgrill, men de kan selvfølgelig også laves i en kuglegrill. Blot skal du sørge for, at varmen ikke er for høj.
Grill nu kødet i 2-3 minutter på hver side, og vend dem hvert minut, hvor du hver gang pensler dem med marinaden.
Brug gerne en madpincet eller grilltang.
Til de grillede spareribs kan du passende servere grillede squash, forårsløg og tomater.
Se her hvordan du laver grillede tomater, mens squash laves ved at skære squashen ud på langs i lange, tynde skiver. Pensl med lidt olie, og drys med en smule salt og oregano. Grilles 1-2 minutter på hver side.
Forårsløg rengøres, vendes i lidt olie, drysses med en smule salt, og grilles indtil de har fået grillmærker fra risten. Det tager 1-2 minutter på hver side.
Bag også gerne et par gode flutes til.
Comments
No Comments