Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spareribs

Spareribs i grill eller ovn med hjemmelavet marinade

spareribs
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spareribs
  • Opskrift på spareribs
  • Tips
  • Kommentarer

Spareribs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2000 g kamben
  • 3 laurbærblade
  • 1 rødløg grofthakket
  • 20 sorte peberkorn
  • 2 tsk salt
  • 1 portion marinade se opskriften på marinade her i dette link

Fremgangsmåde

  1. Skær kambenene over, så de kan være i en stor gryde. Fyld op med vand, så kambenene er HELT dækkede. Tilsæt et par teskefulde salt, laurbærblade, løg og peberkorn.
  2. Kog nu dine grillben i 45-50 minutter ved svag varme. Efter fem minutter fjerner du lige skummet med en hulske, og lader benene koge videre. Det skal ikke koge for voldsomt, men blot simre.
  3. Tag dem op, og læg i et fad.
  4. Nu kan du så enten vælge at stege dine spareribs færdige i ovnen eller i din grill.
  5. Stegetiden er den samme, og det er fremgangsmåden sådan set også.
  6. Hvis du laver dem i ovnen, skal du beklæde en bageplade med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende ganske betydeligt.
  7. Læg kambenene på pladen, og steg dem i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 220 grader varmluft. Halvvejs pensler du grillbenene med den hjemmelavede grillmarinade.
  8. I grillen er det meget det samme. Jeg har lavet spareribsene i min Weber Q3200, og det sker ved indirekte varme. Hold varmen på cirka 220 grader, og stil gerne dine spareribs i et stativ - eller læg dem på en stegerist i midten af grillen, og luk låget.
  9. Giv dem 20-25 minutter - og efter 15 minutter pensler du dem med marinade på begge sider, hvorefter de griller færdige. Hvis du ønsker dem mere mørke, kan du til sidst give dem et par minutter over direkte varme.

Næringsindhold

Kalorier726kcalKulhydrater7gProtein40gFedt59gMættet fedt19gFlerumættet fedt10gEnkelumættet fedt21gTransfedt1gKolesterol200mgNatrium1603mgKalium659mgKostfibre1gSukker5gVitamin A8IUVitamin C2mgCalcium47mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spareribs

Hvad er næsten bedre end kødfulde og møre spareribs, og her får du min opskrift på de lækre go'e ben.

Ikke at forveksle med gammeldags stegeben, der er noget andet, men dette er de rigtige spareribs, som de skal smage.

Køb gode kamben ved slagteren, og bed ham eventuelt om at fjerne hinden bag på benene. Ellers må du selv i gang,

Mængden på de 2000 gram ben her passer fint til normalt sultne voksne, men hvis du er vanvittig sulten og glad for spareribs, ja så køber du nogle flere. Se i øvrigt også her hvordan du laver langtidsstegte ribben eller ribben i airfryer.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

De tilberedte spareribs serveres straks med bagte kartofler og persillesmør.

Se også mine opskrifter på hjemmelavet barbecue marinade og de sojamarinerede spareribs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eivind skriver

    januar 25, 2025 at 11:22 am

    Kunne I ikke skrive om opskrifterne på stegeben / riben er af gris eller okse.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required