• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Grillede bønner med parmaskinke (grønne bønner i svøb)

Grillede bønner, der svøbt i en skøn parmaskinke. Bønnerne pakkes ind i skinken, og grilles et par minutter ved direkte varme. Bønnerne kan både bruges som forret og tilbehør til grillet kød. Foto: Guffeliguf.dk.
Grillede bønner, der svøbt i en skøn parmaskinke. Bønnerne pakkes ind i skinken, og grilles et par minutter ved direkte varme. Bønnerne kan både bruges som forret og tilbehør til grillet kød. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  19. juli 2021 - Udgivet:  19. juli 2021

Del gerne:
120
SHARES
FacebookMessenger120PinterestEmailRedditSMS

Så nemt laver du grillede bønner med parmaskinke. De grønne bønner forkoges, og rulles ind i skinke, inden de grilles nogle minutter.

Grillede bønner, der er indsvøbt i en dejlig parmaskinke, er super godt tilbehør til kød fra grillen.

Men bønnerne er også gode bare som en forret.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til grillede bønner

24 grønne bønner
4 skiver parmaskinke
Lidt salt (til kogning)

Fremgangsmåde

  1. Nip eventuelle stilke af enderne på bønnerne, og kog en gryde med letsaltet vand op. Kom ikke for meget vand i gryden.
  2. Når vandet spilkoger kommer du bønnerne i vandet, og koger dem i to minutter. Ikke længere tid, for så bliver bønnerne for udkogte, og det dur ikke til de grillede bønner.
  3. Fyld så gryden med koldt vand, så du stopper kogningen straks.
  4. Lad bønnerne trække i vandet i et minut, og hæld så vandet fra.
  5. Tag så seks bønner, og vikl et stykke parmaskinke rundt om de grønne bønner.
  6. Gør tilsvarende med de øvrige bønner og skinke.
  7. Grill bønnerne ved en direkte og svag varme. Bønnerne grilles et par minutter på hver side - altså to af siderne.
  8. Så har parmaskinke og bønner fået farve og grillstriber, og "pakken" er lige til at servere. Det smager virkelig godt.

Note: Du kan lave de indsvøbte og grillede bønner med både friske og frosne bønner.

Se også mine opskrifter på:

Grønne bønner med hvidløg

Hvordan du koger bønner helt perfekt

Bønnefritter i ovn

Klassisk bønnesalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Er Andersen

    marts 18, 2018 at 10:20 am

    Bønner skal ikke nippes. De skal rippes. Ellers er der bare en lang sej tråd, som ikke er til at tygge

    Svar
  2. Kisser T

    august 09, 2016 at 9:41 am

    Mums. Har prøvet dine grillede asparges med Parmaskinke og de er virkelig gode. Men skal da også prøve med bønner som vi har mange af i haven lige nu.
    Kh Kisser

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      august 09, 2016 at 8:52 pm

      Tak, Kisser - jeg kan love dig for, at de grillede bønner smager super godt. God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her